Πέθανε η Δέσποινα Γρηγοριάδου

Δέσποινα ΓρηγοριάδουΗ Δέσποινα Γρηγοριάδου πέθανε χθές (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου) σε ηλικία 86 χρονών. Αισθανόμαστε απέραντη θλίψη για την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, που έφυγε σήμερα από τη ζωή...μιας γυναίκας που πρόσφερε γνώσεις απλόχερα σε πάρα πολλά παιδιά της Ελλάδας, πλούτισε τον χορό με τους καλύτερους χορευτές, δασκάλους και πραγματικούς καλλιτέχνες και έδωσε το παράδειγμα με όλη της τη ζωή και τη δράση σε όλους εμάς τους μαθητές και τους συναδέλφους της. Το Δ.Σ. του ΣΙΣΧΕ θρηνεί για την απώλεια της Αντιπροέδρου του. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, στις 3 το μεσημέρι, από το Α΄Νεκροταφείο, Κεντρική Εκκλησία Αγίων Θεοδώρων.
 
Το Δ.Σ.
Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.
 

Δέσποινα ΓρηγοριάδηΣυνέντευξη με την Δέσποινα Γρηγοριάδου,

«O καλός χορευτής μεγαλώνει εξασκούμενος»

Πότε πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει κανείς το χορό αν θέλει να κάνει επαγγελματική καριέρα;

Πρέπει να ξεκινήσει από νηπιακή ηλικία. Για να καταφέρει κάποιος να γίνει καλός χορευτής πρέπει να αναπτυχθεί μέσω του χορού, να μεγαλώσει εξασκούμενος. Για να διαμορφωθεί το σώμα σωστά και να έχει την ανάπτυξη που πρέπει ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του τόσο δύσκολου επαγγέλματος.

Πώς διακρίνετε ένα παιδί με ιδιαίτερο ταλέντο;

Πλέον μου είναι αρκετά εύκολο να διακρίνω ένα παιδί με ιδιαίτερο ταλέντο. Είναι βέβαια θέμα πολύχρονης εμπειρίας πάνω στο χορό. Δεν είναι πάντα ζήτημα τεχνικής. Μπορεί να είναι η ιδιαίτερη εκφραστικότητα που δίνει στην κίνησή του, το φιλόδοξο πνεύμα του, η ιδιαίτερη επιμονή του που θα με κάνουν να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο παιδί θα πάει μπροστά. Βέβαια ως δασκάλα δεν επιτρέπω ποτέ να γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά μας. Όλα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Στα πρόσωπα όλων των παιδιών, ανεξαιρέτως, βλέπω να γεννιέται ένα καινούριο ταλέντο!

 Σε ποια μαθήματα δίνετε ιδιαίτερη βάση;

Δίνω ιδιαίτερη βάση τόσο στα πρακτικά όσο και στα θεωρητικά μαθήματα. Πολλά παιδιά δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα θεωρητικά γιατί νομίζουν ότι δεν είναι σημαντικά. Εγώ τονίζω όμως το πόσο χρήσιμες τους είναι αυτές οι γνώσεις για την πορεία τους ως χορευτές.

Δέσποινα ΓρηγοριάδουΤι προοπτικές έχει σήμερα ο απόφοιτος της σχολής χορού;

Μπορεί να εργαστεί ως δάσκαλος χορού ή ως επαγγελματίας χορευτής. Σίγουρα η προσφορά εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα επαγγέλματα. Εκείνος όμως που αγαπά αυτό το οποίο σπούδασε και θέλει να το ακολουθήσει, θα καταφέρει να το κάνει και επάγγελμα όπως πάρα πολλοί σπουδαστές μας.

Τι συμβουλές θα δίνατε σ’ ένα νέο παιδί που θέλει ν’ ασχοληθεί με το χορό;

Πιστεύω ότι το παιδί που αισθάνεται πραγματικά μέσα του ότι του ταιριάζει ο χορός, οφείλει να τον ακολουθήσει επαγγελματικά. Χρειάζονται σίγουρα ατέλειωτες ώρες εξάσκησης και προσπάθειας για να τα καταφέρει και οπωσδήποτε θα συναντήσει πολλές δυσκολίες και εμπόδια.

Πήγή: alpha-ed.gr

Last modified on Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 13:12

Follow Us