Present Body

present body, studio χορου

www.presentbody.com

 

Το 2009 το παλαιό τυπογραφείο στη Νεάπολη Εξαρχείων, ανακαινίσθηκε και μεταμορφώθηκε στο Present Body, Χώρο Έρευνας της Κίνησης και της Έκφρασης, της Χριστίνας Κλεισιούνη. Ένας σύγχρονος επαγγελματικός χώρος 300τμ. σχεδιάστηκε ειδικά για να αποπνέει ηρεμία, ζεστασιά και να προσφέρει μία εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, ένα περιβάλλον συγκέντρωσης, χαλάρωσης και δημιουργικής έμπνευσης. Συνδυάζοντας υλικά όπως το ξύλο, την πέτρα, το σίδερο και το γυαλί, οι μορφές αναδεικνύονται με καθαρότητα και ισορροπία, η πρόθεση για επαφή τόσο με τον εσωτερικό κόσμο όσο και με τους άλλους προκύπτει φυσικά και αβίαστα. Ο χώρος περιλαμβάνει αίθουσα 85 τ.μ. με ειδικά κατασκευασμένο δρύινο πάτωμα για την απορρόφηση κραδασμών στην κίνηση, φυσικό και ειδικό φωτισμόμελετημένη απόδοση στη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Παράλληλα διαθέτει βοηθητική αίθουσα 80τμ και δύο χώρους αποδυτηρίων με ντους.


Στη σχολή πραγματοποιούνται εργαστήρια – μαθήματα καθώς και σεμινάρια σύγχρονου χορού και κίνησης με βάση τις τεχνικές Somatics/ Release, Contact Improvisation, αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα με την έρευνα στο χορό προσφέρονται συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας και Σιάτσου. Ο χώρος απευθύνεται σε performers, χορευτές και ηθοποιούς που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους, σε άλλους επαγγελματίες όπως ερμηνευτές, αθλητές, χοροθεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές καθώς και σε ερασιτέχνες με ένα ευρύ ενδιαφέρον για την κίνηση, άτομα που αναζητούν τη σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό μέσα από τη καλλιέργεια της κίνησης και την απελευθέρωση της έκφρασης. To Present Body προτείνει τη διδασκαλία μαθημάτων – εργαστηρίων με σφαιρική και δημιουργική προσέγγιση, συνδέοντας την τεχνική της ενσωμάτωσης της κίνησης με την τέχνη του χορού, ενώ ταυτόχρονα προτείνει και την εν δυνάμει εξέλιξή της ως θεραπευτικό μέσο.

To Present Body προτείνει τη διδασκαλία μαθημάτων – εργαστηρίων με σφαιρική και δημιουργική προσέγγιση, συνδέοντας την τεχνική της ενσωμάτωσης της κίνησης με την τέχνη του χορού, ενώ ταυτόχρονα προτείνει και την εν δυνάμει εξέλιξή της ως θεραπευτικό μέσο.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εκγύμνασης του σώματος και προσωπικής έκφρασης με βάση την αυτογνωσία, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία. Ο χώρος υποστηρίζει την ατομική διαδικασία επανεκπαίδευσης της κίνησης, μέσω της συνειδητότητας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για αλλαγή.

Πρόθεση των δασκάλων είναι η απελευθέρωση και η συνεχής διεύρυνση των κινητικών και εκφραστικών ποιοτήτων των συμμετεχόντων. Η εκπαιδευτική προσέγγιση στο Present Body εστιάζει στο πώς η σωματική επίγνωση της κίνησης με βάση την έρευνα και τον αυτοσχεδιασμό αποτελεί εργαλείο εκμάθησης της τέχνης του χορού αλλά μπορεί να νοηθεί ακόμα και ως πρόταση στάσης ζωής.

Χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης της κίνησης στο Present Body είναι η συνεργασία μας με δασκάλους εξαιρετικά έμπειρους και πολύ καλά εκπαιδευμένους στις σύγχρονες τεχνικές και η δυνατότητα που παρέχουμε σε κάθε συμμετέχοντα να επιλέγει, κατόπιν συνεργασίας με τη Χριστίνα Κλεισιούνη και σύμφωνα με το επίπεδο εμπειρίας του, τα μαθήματα ή και τις συνεδρίες που ανταποκρίνονται περισσότερο στις επιθυμίες του, στις σωματικές ή ψυχικές του ανάγκες.

Η ενημέρωση γίνεται πάντα κατόπιν προσωπικής συνεννόησης, με ραντεβού.


* Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα ως επί το πλείστον Σαββατοκύριακα και τα εγγεγραμμένα μέλη του χώρου έχουν έκπτωση 10%.
* Οι σπουδαστές χορού καθώς και οι επαγγελματίες, έχουν έκπτωση 10%.


Μάθημα Συνειδητής Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού με την Χριστίνα Κλεισιούνη Λεπτομέρειες
Έναρξη Εργαστηρίου Contact Improvisation με την Χριστίνα Κλεισιούνη Λεπτομέρειες
Πρόγραμμα Εργαστηρίων Present Body Studio - Λεπτομέρειες

 present body, studio χορου

Χώρος έρευνας της κίνησης & της έκφρασης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Κλεισιούνη
Ερεσσού 16, 10680 Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.presentbody.com

Last modified on Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 07:44
Like us on Facebook