Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τη Μαίρη-Φώφη Ανέστου

mathima sygxronou xorou anestou

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε κλειστά ολιγομελή τμήματα με σταθερά μέλη και απευθύνονται σε όποιον επιθυμεί μεθοδικά μέσα από μηνιαίους κύκλους μαθημάτων, να ταξιδέψει στον κόσμο του σύγχρονου χορού.

Aπαραίτητη κράτηση θέσης : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6972528633
*Yπάρχει δυνατότητα συντονισμού δοκιμαστικού μαθήματος καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς*

Κάθε Σάββατο | 13:00-14:30

• Footsteps Dance Studio, Γρ. Ξενοπούλου 17 Ν.Ψυχικό (7 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό μετρό Κατεχάκη και τον σταθμό μετρό Εθνικής Άμυνας / άνετο παρκάρισμα) Χάρτης

Σελίδα ενημέρωσης στο Facebook

*Φωτό: στιγμή από πρόβα σε χορογραφία Χριστίνας Μπέσκου Seresta Dance Company


Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 ετών στη ''Σχολή Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου-Νανώ Κατσούδα'' καθώς και την επαφή με την μουσική αυτοσχεδιάζοντας σε ένα πρώτο παιδικό αρμόνιο. Πέρασε στο Φυτώριο και στα επαγγελματικά έτη της Κρατικής Σχολής Χορού Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) από την οποία και αποφοίτησε. Παράλληλα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος Πτυχιούχος της κλασικής μουσικής στο πιάνο, από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Κατέχει πιστοποίηση της μεθόδου''Stretch your limits''με άδεια διδασκαλίας από τον ιδρυτή της Nissim Zoares. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Eλλαδά και εξωτερικό με τους David Zambrano, Hofesh Shechter, Gill Clarke, Ivan Woolfe, Ted Stoffer, Juan Cruz, Nανά Βάχλα, German Jauregui, Chrysha Parkinson, Jorge M.Cresis, Atsushi Takenouchi κ.α. Το καλοκαίρι του 2009 επελέγη στους 20 χορευτές που έλαβαν μέρος στο coaching project of Visual art, Choreography and the Practice of performance με τους Trajal Harrel και Sarah SZE στο ΙMPULSTANZ FESTIVAL στη Βιέννη.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού ΜRA για τα έτη 2009-2012 (Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία), ως χορογράφος/χορεύτρια οπου για τις ανάγκες των έργων συνέθεσε πρωτότυπη μουσική. Έχει χορέψει χορογραφήσει και συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως με την ομάδα χορού συν+εργασία με τους μουσικούς Ross Daly-Κέλλυ Θωμά, την MRA Dance Company σε Ελλάδα και Κύπρο, την Ditto dance company και την χορογράφο Ιωάννα Βασιλακοπούλου στο φεστιβάλ ‘medkrv3’ στο Νοβισαντ της Σερβίας καθώς και στο φεστιβάλ’’la becquee festival choreographique’’ στη Γαλλία με μουσική των Elektrobalkana ,με την Μαριέλα Νέστορα και την yelp danceco στην 3rd Athens Biennale 2011MONODROME, με το’’exactly what I wanted-1’’και ‘’action 3-what I wanted’’, με τον Άρη Ρέτσο στην αρχαία τραγωδία ‘’ο θρόνος των Ατρειδών’’ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ως βοηθός χορογράφου και performer στην χοροθεατρική παράσταση της χορογράφου Ολγας Σπυράκη «Παιχνιδισφαγης-Μια δοκιμη»με την ομαδα Circle Team σκηνοθεσίας Δημήτρη Ζωγραφάκη, με την Seresta Dance Company και τη χορογράφο Χριστίνα Μπέσκου κ.α.

Τον Μάρτιο του 2013 επελέγη το έργο ‘’d=√(Δx)²’’, το οποίοσυγχορογράφησε και ερμήνευσε σε συνεργασία με τη χορογράφο Εύα Καλομοίρη,για τις ανάγκες της13ης Πλατφόρμας σύγχρονου Χορού στην Κύπρο . Τον Ιούνιο του 2015 συνεργάστηκε με τηνχορογράφο Στέλλα Φωτιάδη στην πρώτη παραγωγή ‘’Hands/Χέρια’’της νεοσύστατης ομάδας χορού StillPilgrim Paradox με τη μουσική μπάντα Empty Frame στο θέατρο Olvio. Ως χορογράφος συνεργάστηκε μετην σκηνοθέτιδα Ραια Μουζενίδου για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης’’11+1 νύχτες=12 Νύχτα’’ Σαιξπηρική Κωμωδία που παρουσιάζεται στο θέατρο ‘’Διπυλον’’ για τη σεζόν 2015-16,ενω το Μάιο του2016 συγχορογράφησε και ερμήνευσε το έργο''Unfolding''με τον Αλέξη Φουσέκη και Στέλλα Φωτιάδη,σε μουσική του Γιώργου Πολυχρονάκου για το Music In Motion festival στο κινηματοθέατροΤριανόν.Aυτοσχεδίασε για το RISE TV, αποτελώντας μέρος του κύκλου προβολών της θεματικής SlowTV το 2018.

Συμμετείχε στην εικαστική εγκατάσταση’’ Η Αντιστολή’’, video art project του εικαστικού Παντελή Μάκκα που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.Για πρώτη φοράσυνεργάστηκε με την ομάδα θεάτρου Coeval I Theatre Company, όπου δείγμα δουλειάς του έργου’’Hahnemann Vol 1 ‘’παρουσιάστηκε στο Αdapt Festival του θεάτρου Tempus Verum,τον Ιούνιο του 2018ενώ τον χειμώνα του 2019 έπαιξε στην ολοκληρωμένη εκδοχή ’’ Hahnemann Vol 1’’οπου παρουσιάστηκε στο ιστορικό Ξενοδοχείο ‘’Μπάγκειον’’. Διδάσκει απο το 2008 σε σχολές χορού, πολιτιστικούς συλλόγους, αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούςχώρους, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ομάδες παιχνιδιού, studio χορού και θεάτρου, σε παιδιά και ενήλικες.

https://vimeo.com/maryfofianestou?fbclid=IwAR2j-ToISohctb6M6n03wk8lW89NXpaSLwhiO92TDXBus7bpuEd6FWeqo1Q

Read 3001 times Last modified on Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 20:15

Follow Us