Σύγχρονος χορός με την Ανθή Θεοφιλίδη στο Τεχνουργείο

theofilidi mathima sygxronou xorou

Ένα μάθημα τεχνικής σύγχρονου χορού.
Ένα ταξίδι αδιάκοπης γνώσης και έρευνας με όχημα το σώμα μας και τη μουσική.

Ροή, κυκλικότητα, διαδοχικότητα, παλμικότητα, διαχείριση σωματικής ενέργειας, αναπνοή, έκρηξη, εκτίναξη, ακρίβεια είναι μόνο μερικοί, από τους σταθμούς που θα επισκεφτούμε στην πορεία μας.
Και όλα αυτά με απώτερο σκοπό μας να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Το μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλ@.


 
Δευτέρα | 20.45 - 22.15
Τρίτη | 11:15 - 12:45
Πέμπτη | 18.45 - 20.15

Drop in: 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων: 30 ευρώ
Κάρτα 8 μαθημάτων: 55 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.
Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page: www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram: www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πλησίον σταθμό μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης)
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Η Ανθή Θεοφιλίδη είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ. Φοίτησε ένα χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά ΑΡΧΗ και σπούδασε με υποτροφία στην Rubin Academy of Dance {BA} στο Ισραήλ. Εργάζεται ως χορεύτρια-performer, χορογράφος και δασκάλα χορού.
Ως χορεύτρια-performer έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το θέατρο Κακογιάννη κ.α. με ξένους και Έλληνες χορογράφους όπως Αγγελική Στελλάτου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Άρτεμις Λαμπίρη, Σάνια Στριμπάκου, Σοφία Κονδυλιά, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Μαρία Μηλιοπούλου, Ναντη Γώγουλου, Φρόσο Κορρού, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νive Shenfild, Maya Carroll, Willi Dorner κ.α.

Συμμετοχή στο VR project του Andrej Boleslavsky, με τίτλο «Weightless» (σύγχρονος χορός σε VR περιβάλλον), σε χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Αντικείμενο έρευνας του project ήταν η επίδραση της βαρύτητας στην κίνηση, γι’ αυτό και οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν κάτω από το νερό.
Συμμετοχή ως performer στη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ επί τέσσερα συναπτά έτη με τις παραγωγές Το τσίρκο που κοιμήθηκε, Το δικό μου ψάρι, στη χώρα του Πουπωσγιατι, Θάρρος ή Αλήθεια, η οποία ξεκίνησε από την χορογράφο Αντιγόνη Γύρα με σκοπό τα παιδιά, στα σχολεία, να γνωρίσουν τη γλώσσα του χοροθεάτρου.
Συμμετείχε στο Residency μεγάλης διάρκειας στο Lo Studio (Ελβετία) με την επιμέλεια του Κινητήρα artistic residency center και με την υποστήριξη του Prohelvetia και στο Residency Femininity in transition του Κινητήρα , σε συνεργασία με το Machol Shalem dance house στο Ισραήλ.

Ως δασκάλα χορού έχει παραδώσει σεμινάρια και ελεύθερα μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και partnering στην επαγγελματική σχολή χορού Μαριάνοβα-Τράστα, στο DANCCE (προετοιμασία για την εισαγωγή στις επαγγελματικές σχολές χορού), στο Κινητήρας artistic residency center(βασικός συνεργάτης),στον ΧοροΧρόνο (τμήματα προετοιμασίας – προεπαγγελματικό-επαγγελματικό), στην σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ (τμήμα προετοιμασίας), στην ερασιτεχνική σχολή χορού Μοριάνοβα-Χαραλάμπη, στη σχολή χορού The art on dance, στο στούντιο Τεχνουργείο, στις δραματικές σχολές Ίασμος, Εμπρός και Θεοδοσιάδη κ.α. Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της Theatre de Complicite, Κώστα Φιλίππογλου.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως η Σοφία Βγενοπούλου (Εφηβική σκηνή Εθνικό), Δημήτρης Κανέλος, Πέτρος Ζούλιας, με τους Άγγελους της Χαράς, με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο στις εξής παραγωγές , Το Κουρέλι, Ασκήσεις για γερά γόνατα, Με τα δόντια (Θέατρο Κουν ), H Προδοσία ( Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ) Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας ( Φεστιβάλ Αθηνών 2014, 2015) , Ήταν όλοι τους παιδιά μου ( Θέατρο Εμπορικόν ), Η Πόλη της Αναγνωστάκη ( Φεστιβάλ Αθηνών 2018) κ.α.

Έχει ανεβάσει δικές της παραστάσεις όπως : «Ωκεανός» στο θέατρο Olvio, «Σε 2 3λεπτα» στον παλαιστικό σύλλογο Ταύρου κ.α. Ήταν Ιδρυτικό μέλος της Norforsale ανοιχτής καλλιτεχνικής κοινότητας και τα τελευταία χρόνια προπονείται στο ατομικό άθλημα της ελευθέρας πάλης ερευνώντας την κινητική της συσχέτιση με τον σύγχρονο χορό.

Read 2701 times Last modified on Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 18:13

Follow Us