
ΑΘήνα, 07-02-2023
Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης βρίσκεται εδώ και μέρες υπό κατάληψη από τον Σύλλογο Σπουδαστών της ΚΣΟΤ. Μια σχολή υπό κατάληψη έχει δυσάρεστες συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά οι σπουδαστές μας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση λόγω της αίσθησης της αδικίας και της απαξίωσης των σπουδών τους από την πλευρά της Πολιτείας διαχρονικά.
Οι συμβασιούχοι καθηγητές της ΚΣΟΤ δεν μπορούμε παρά να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους και να καλέσουμε την Πολιτεία να επιλύσει το πρόβλημα της διαβάθμισης των σπουδών τους.
Επειδή αυτό όμως μπορεί να χρειαστεί χρόνο καλούμε την Πολιτεία:
• να προχωρήσει στην άμεση τροποποίηση του ΠΔ85/22 και την ένταξη των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος και την διαβάθμιση των σπουδών στις καλλιτεχνικές σχολές.
• να προχωρήσει στην παροχή όλων των φοιτητικών δικαιωμάτων προς τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών (πάσο, μειωμένο κόμιστρο, σίτιση, κτλ)
Οι συμβασιούχοι καθηγητές της
Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)