Σεμινάριο Laban με την Αναστασία Κουμίδου

 koumidou seminario Laban

Εργαστηριακό σεμινάριο 12 συναντήσεων για τις βασικές αρχές της μεθόδου: Κίνηση, Επικοινωνία, Σωματική Γλώσσα, Έκφραση, Αντίληψη με την Αναστασία Κουμίδου.

Μια πολύτιμη εργαλειοθήκη παρατήρησης, έρευνας, αποκρυπτογράφησης και βιωματικής μελέτης της ανθρώπινης κίνησης και της αδιάρρηκτης σχέσης της με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Κάθε κίνηση του σώματος, ικανοποιεί κάποια ανάγκη του ανθρώπου.
Rudolf Laban.

Μέσα από την μέθοδο Laban εξασκούμαστε στην παρατήρηση και στην μελέτη της κίνησης (εκούσιας και ακούσιας), της έκφρασης, της αναπνοής. Ερευνούμε και δουλεύουμε πάνω στην γλώσσα του σώματος, το σώμα του ήχου / της γλώσσας και συνεπώς την επικοινωνία, βασικά εργαλεία της σκηνικής μας δουλειάς.

Τι λέει το σώμα μας όταν κινείται; Τι εκφράζει η κίνηση της αναπνοής μας, του βλέμματός μας, της χειρονομίας μας; Πώς πλάθουμε το σώμα του ρόλου; Πώς επιλέγουμε τις συχνότητες, τους ρυθμούς του; Πώς συνδεόμαστε κινησιολογικά, εκφραστικά, λεκτικά;
Πώς δημιουργούμε την ανθρώπινη παρτιτούρα της “άλλης” ή του “άλλου” που θα ζωντανέψουμε πάνω στη σκηνή;
Στην καθημερινότητά μας, πώς αποκρυπτογραφούμε την συμπεριφορά των ανθρώπων που συνδιαλεγόμαστε και συνεργαζόμαστε;
Όλα αυτά και άλλα πολλά θα ερευνήσουμε, θα δοκιμάσουμε και θα μοιραστούμε σε 6 Σαββατοκύριακα στο Space Baby.

Η Αναστασία Κουμίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και δασκάλα και δουλεύει αδιάλειπτα 35 χρόνια στο θέατρο. Έχει σπουδάσει μουσική και πολλά διαφορετικά είδη χορού και θεάτρου στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Αγγλία και στην Αμερική. Σπούδασε Laban κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Αμερική (MFA in Acting / Stage Directing). Διδάσκει Laban ανελλιπώς σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες και εφαρμόζει την μέθοδο στις σκηνοθεσίες της, έτσι ώστε να αποκτήσει ο θίασος ένα ενιαίο εργαλείο δουλειάς. Εκτός από καλλιτέχνες, τα σεμινάριά της έχουν παρακολουθήσει δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δικηγόροι, επαγγελματίες του marketing.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, χορογράφους εκπαιδευτές, επαγγελματίες δημόσιου λόγου κλπ.
Καμία πρωθύστερη γνώση δεν απαιτείται.
Τυχόν κινησιολογικά προβλήματα δεν εμποδίζουν την παρακολούθησή του.

6 Σαββατοκύριακα
20 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 2024
Μέρες/ώρες:
Σάββατο: 16:00-20:00
Κυριακή: 16:00-20:00
Σύνολο: 12 συναντήσεις, 24 ώρες
Πού: SPACE BABY, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός
Κόστος: 200 ευρώ // 180 ευρώ early bird (έως 15 Ιανουαρίου 2024)
Μέγιστος αριθμών συμμετοχών: 12 άτομα

Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου για μέγιστο αριθμό ακροατηρίου 5 ατόμων.
Κόστος: 80 ευρώ

Πληροφορίες/Εκδήλωση ενδιαφέροντος:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Last modified on Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 18:48

Follow Us