Urban Domino Traces | Διήμερο κινητικής έρευνας

URBAN DOMINO TRACES

URBAN DOMINO TRACES
Χνάρια αστικών αλυσιδωτών αντιδράσεων.

Διήμερο κινητικής έρευνας
7 & 8 Ιουλίου 2022

Urban=αστικές
Domino=αλυσιδωτές αντιδράσεις
Traces=Χνάρια

Τι χνάρια αφήνει η πόλη μέσα μας;
Ποιες είναι οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που παίρνουν μέρος στις σκέψεις μας, στις αισθήσεις μας, στα συναισθήματα μας και στον τρόπο που κινούμαστε;
Τι μας δημιουργεί η πόλη;
Ποιος είναι ο ρυθμός της και ποιος ο προσωπικός μας ρυθμός;
Πώς αλληλεπιδρούμε με την πόλη; Μπορούμε να ησυχάσουμε;
Μπορούμε να φτάσουμε στο peak των δυνατοτήτων μας;
Την πόλη τη διαμορφώνουμε ακόμα ή μόνο μας διαμορφώνει;
Τι περιθώρια επιλογής έχουμε;

Ιδέα-σύλληψη-διοργάνωση: Αταλάντη Μουζούρη, Humå.
Υλοποίηση: Τέτη Νικολοπούλου - Αταλάντη Μουζούρη.
Ηχητικό περιβάλλον 2ης μέρας: Γιώργος Χαρωνίτης


Περιεχόμενο/venues

1η μέρα, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

17:30-22:00

- Βασικές ανατομικές πληροφορίες.
- Σωματική έρευνα μέσα από τη μέθοδο Feldenkrais.
Στο στούντιο Griffon, στους Αμπελόκηπους. Λουίζης Ριανκούρ 29-31 & Αργολίδος 48, κοντά στο μετρό Πανόρμου.

- Πορεία παρατήρησης μέσα στην πόλη.
Διαδρομή: Αμπελόκηποι, Γκύζη, Πεδίον Άρεως.

Καταγραφή εμπειριών από όπου θα αντλήσουμε υλικό, για να κατασκευαστεί η παρτιτούρα, πάνω στην οποία θα αυτοσχεδιάσουμε τη δεύτερη μέρα.
Την επιστροφή σας στο σημείο εκκίνησης (αν χρειάζεται), θα την αναλάβουμε εμείς.

2η μέρα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

19:00-22:00

- Σύνθεση παρτιτούρας.
- Παρουσίαση παρτιτούρας. -Αυτοσχεδιασμός, Jam.
Στο στούντιο Griffon, στους Αμπελόκηπους. Λουίζης Ριανκούρ 29-31 & Αργολίδος 48, κοντά στο μετρό Πανόρμου.


Αναλυτικό πρόγραμμα

1η μέρα:

17:30-18:00: Παρουσίαση ανατομικών πληροφοριών.
Θέμα: Η αναπνοή και οι μύες που την ορίζουν. Στούντιο Griffon, αίθουσα 1.
18:00-19:15: Μάθημα Feldenkrais με θέμα: Ο θώρακας και η κοιλιά-Chest and abdomen. Στούντιο Griffon, αίθουσα 1.
19:15-19:45: Διάλλειμα, οργάνωση και περιγραφή της πορείας.
19:45-21:15: Πορεία παρατήρησης, στη διαδρομή Αμπελόκηποι-Γκύζη-Πεδίον Άρεως.
Κατά την πορεία θα γίνονται μικρές στάσεις.

2η μέρα

Κατασκευή παρτιτούρας αυτοσχεδιασμού.
19:00 – 19:50: Παρουσίαση παρτιτούρας στις/ους συμμετέχουσες/χοντες.
20:00-22:00: Αυτοσχεδιασμός – Jam πάνω στην παρτιτούρα.


✔ Σε σχέση με τη συμμετοχή σας στον Aυτοσχεδιασμό/Jam:

Όσες/οι θα συμμετέχετε στην πρώτη μέρα, καλείστε να συμμετέχετε στον Αυτοσχεδιασμό/Jam της δεύτερης μέρας.
Ανάλογα με τις συμμετοχές και τις καταγραφές που έχουν γίνει στην πορεία την πρώτη μέρα θα οργανωθεί η παρτιτούρα Αυτοσχεδιασμού.
Προκειμένου να συμμετέχετε στον Αυτοσχεδιασμό της δεύτερης μέρας, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας την πρώτη μέρα.

Κόστος συμμετοχής 15e.
(Το κόστος καλύπτει το event ανεξάρτητα από το αν θα παρακολουθήσετε την πρώτη μέρα ή και τις δύο).

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο event καλέστε ή στείλετε μήνυμα στο 6977 45 47 73 (Αταλάντη Μουζούρη).

Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μήνυμα στη σελίδα στο FB Αtalanti Mouzouri Humå Studio


Η Αταλάντη Μουζούρη είναι χορεύτρια. Διδάσκει κίνηση, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό από το 1997. Είναι διπλωματούχος της Κρατικής σχολής χορού και της επαγγελματικής σχολής χορού της Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη. Είναι Feldenkrais Practitioner, μετά από τετραετή εκπαίδευση, μέσω της οποίας ασχολείται με την κινητική ανάπτυξη. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Pilates για mat και όργανα studio. Μέσα από το σύνολο των σπουδών και ενδιαφερόντων της ερευνά τη σχέση του σώματος και της κίνησης με τον περιβάλλοντα χώρο. Ο προσωπικός της χώρος που ασκεί την πρακτική της και την έρευνά της, είναι το Humå studio στους Αμπελόκηπους.

Η Τέτη Νικολοπούλου είναι χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού και φυσικής αγωγής (Απόφοιτη Σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη και ΤΕΦΑΑ Αθήνας /PhD και Μaster πάνω στις πρακτικές Somatics). Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημιουργήσει πάνω από 30 επαγγελματικές παραστάσεις. Έχει βραβευτεί και επιχορηγηθεί για τη δουλειά της από το ΥΠΠΟΑ και άλλους θεσμούς. Διδάσκει contact improvisation (CI) σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού ενώ έχει δώσει διαλέξεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια και σεμινάρια πάνω στις πρακτικές somatics και το CI. Έχει διδάξει ως guest teacher στο διεθνές φεστιβάλ contact improvisation στο Freiburg, το 2019. Το 2020 εκπόνησε, στο ΕΚΠΑ, διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Ο αυτοσχεδιασμός με επαφή (contact improvisation) στην Ελλάδα ως σωματοποιημένη πρακτική: Ιστορία, ιδεολογία και καλλιτεχνική δημιουργία». Το Φθινόπωρο του 2022 έχει προσκληθεί να διδάξει CI στο Jam of Arts Festival στην Χαλκιδική και στην κοινότητα το contact improvisation στο Bristol.

Ο Γιώργος Χαρωνίτης είναι μουσικός. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνθέσει μουσική και έχει κάνει remix σε καλλιτέχνες. Έχει εργαστεί στο θέατρο σαν ηθοποιός και μουσικός. Επίσης έχει υπάρξει ένας από τους πιο σημαντικούς DJs της Αθήνας από το 1990-2010. Κατέχει master στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικοκινητική αγωγή Carl Orff. Είναι πτυχιούχος TΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ). Έχει πτυχίο βυζαντινής μουσικής και σπουδές κλασικής και ακουστικής κιθάρας. Τελευταία κυκλοφορία του είναι: https://www.youtube.com/watch?v=C_UJNicRGn8&ab_channel=MikriArktos

Last modified on Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 18:44

Follow Us