Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 11:13

Εκπληκτικές φωτογραφίες από Drone αποτυπώνουν την ομορφιά του μπαλέτου από ψηλά

Ο βραβευμένος φωτογράφος αεροφωτογραφίας Brad Walls επέστρεψε με άλλη μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο "Ballerine de l'Air" που αναδιατυπώνει ένα οικείο θέμα, τον χορό, από εναέρια προοπτική. Η τελευταία του σειρά καλεί τον θεατή να βιώσει την ομορφιά του μπαλέτου από ψηλά.

(photo: Olive Cotton). Ο Walls λέει ότι αρχικά εμπνεύστηκε στο να εξερευνήσει αυτό το θέμα από τη διάσημη φωτογραφία της πρωτοπόρου αυστραλιανής φωτογράφου Olive Cotton του 1935, με τον τίτλο «Teacup Ballet». Συνειδητοποίησε ότι, η πλειονότητα των ανθρώπων, είχε δει αυτό το θέμα να φωτογραφίζεται μόνο από συνηθισμένες οπτικές γωνίες. Οι εναέριες εικόνες με θέμα την αρχιτεκτονική και τα τοπία είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, αλλά και το μπαλέτο επίσης ταιριάζει ακριβώς στο στυλ των αεροφωτογραφιών. "Η πρόκληση, ήταν να αποτίσουμε τον κατάλληλο φόρο τιμής σε μια τόσο εκλεπτισμένη τέχνη", λέει ο Walls.

"Είχα φωτογραφίσει ανθρώπους από ψηλά - όπως Ολυμπιονίκες και μοντέλα - και ενώ αυτές οι λήψεις ήταν πολύ συναρπαστικές, ήξερα εδώ ότι ο συνδυασμός μιας τόσο αριστοκρατικής μορφής τέχνης με μια εναλλακτική οπτική θα ήταν πραγματικά η ενσάρκωση του έργου μου . Ήταν επιτακτική ανάγκη να αποτίσουμε φόρο τιμής στην τέχνη του μπαλέτου, ενώ ταυτόχρονα προσθέσαμε ένα νέο, μοντέρνο στοιχείο που ενσωματώνει θέσεις και σχήματα που ήταν πέρα από την παραδοσιακή μορφή τέχνης".

Ο Walls το πέτυχε αυτό, πρώτα, επιλέγοντας το κατάλληλο πρόσωπο, την Montana Rubin από το Australian Ballet. Στη συνέχεια αναζήτησε τοποθεσίες και περιβάλλοντες χώρους που θα πρόσφεραν στην χορεύτρια το κατάλληλο φως. Το αποτέλεσματα της φωτογράφισης είναι αναμφισβήτητα εκπληκτικό.

"Φυσικά, η αεροφωτογράφηση δημιουργεί τις δικές της, μοναδικές προκλήσεις", όπως εξήγησε ο Walls. Κατά τη δεύτερη λήψη γυρισμάτων (τοποθεσία με τα όμορφα πλακάκια), το drone δεν απογειώθηκε λόγω του ότι ήταν κοντά στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ… Ο φωτογράφος είχε ξεχάσει να υποβάλει αίτηση για άδεια απογείωσης σε ελεγχόμενη περιοχή. "Έπρεπε να αναβάλουμε τη λήψη μέχρι την επόμενη μέρα ώστε να έχω την έγκριση".

Ο Walls κέρδισε πρόσφατα την πρώτη θέση στον διαγωνισμό αεροφωτογραφίας στην κατηγορία sports για το 2020.

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη σειρά "Ballerine de l'Air" ή να εξερευνήσετε περισσότερες από την εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες του Walls, ακολουθηστε τον στο Instagram: https://instagram.com/bradscanvas ή επισκεφθείτε τον ιστότοπό του: https://www.bradscanvas.com/

Πηγή

Read 308 times Last modified on Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 12:43

Follow Us