Tο Dancing Times πουλά τη συλλογή φωτογραφιών του

danceing times

Το Dancing Times, το παλαιότερο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο που είναι αφιερωμένο σε όλες τις μορφές χορού, πρόκειται να πουλήσει την εκτενή συλλογή φωτογραφιών του. Το περιοδικό, που ιδρύθηκε το 1910 από τον Philip JS Richardson, σταμάτησε να εκδίδεται τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από μια αδιάκοπη ιστορία 112 ετών και τώρα ψάχνει να βρει ένα νέο σπίτι για την υπέροχη συλλογή που συγκέντρωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με τη Sarah J Woodcock, πρώην επιμελήτρια φωτογραφιών στο Μουσείο Θεάτρου του Λονδίνου, «Προσφέρει την ευρύτερη κάλυψη του χορού του 20ου αιώνα από οποιαδήποτε συλλογή εκτός του τμήματος χορού Jerome Robbins στη Νέα Υόρκη ή της συλλογής παραστατικών τεχνών του Μουσείου Victoria and Albert στο Λονδίνο.”

Η συλλογή αποτελείται από περίπου 35.000 εικόνες, η πλειονότητα των οποίων χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα έως τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, όταν η ψηφιακή φωτογραφία ξεπέρασε την κινηματογραφική και έντυπη φωτογραφία. Ένα μικρό ποσοστό των φωτογραφιών είναι αυτόγραφα, μερικές με αφιερώσεις σε διαδοχικούς συντάκτες των Dancing Times. Επιπλέον, υπάρχει μια μικρή ποσότητα εκτυπώσεων και σχεδίων του 19ου και 20ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου με στυλό και μελάνι του Mikhail Larionov του μπαλέτου Chout, το οποίο σχεδίασε ο καλλιτέχνης για τα Ballets Russes του Serge Diaghilev, και μια διακριτή συλλογή φωτογραφιών που Κάποτε ανήκε στον μπαλέτο Peter Revitt, στενό φίλο της πρώην συντάκτριας περιοδικού Mary Clarke.

Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες αναζητήθηκαν ή υποβλήθηκαν για πιθανή χρήση στο περιοδικό, αλλά δεν δημοσιεύτηκαν όλες. «Αντιπροσωπεύουν όλα τα θέματα που καλύπτονται από το περιοδικό, και επομένως όλες τις πτυχές του χορού: κοινωνικοί και χοροί χορού, εθνικοί χοροί από όλο τον κόσμο, δάσκαλοι και διδασκαλία όλων των ειδών χορού, χορός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και χορός παράστασης όλων στυλ», λέει η Francesca Franchi, πρώην επικεφαλής συλλογών στο Royal Opera House. «Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν εταιρείες, σχολεία και ιδιώτες, ερμηνευτές, χορογράφους, συνθέτες, δασκάλους και μαθητές, καθώς και ειδησεογραφικά γεγονότα στον κόσμο του χορού».

Η συλλογή έχει φωτογραφίες από την πλειοψηφία των πιο διακεκριμένων φωτογράφων χορού, όπως οι Serge Lido, Houston Rogers, Zoë Dominic, Martha Swope, Roy Round και Anthony Crickmay. Τα θέματα περιλαμβάνουν Carlos Acosta, Alvin Ailey, Antonio, Frederick Ashton, Fred Astaire, George Balanchine, Irina Baronova, Mikhail Baryshnikov, Erik Bruhn, Darcey Bussell, Yvette Chauviré, John Cranko, Merce Cunningham, John Curry, Alexandra Danilova, Anzanth Danilova, Farrell, Margot Fonteyn, Ram Gopal, Martha Graham, Tamara Karsavina, Gene Kelly, Alicia Markova, Arthur Mitchell, Rudolf Nureyev, Anna Pavlova, Pearl Primus, Lynn Seymour, Antoinette Sibley, Galina Ulanova και Ninette de Valois.

«Η ποικιλομορφία είναι ένα από τα δυνατά σημεία της συλλογής, που καταγράφει την άνοδο πρώτα των εθνικών χορευτικών εταιρειών και την άνοδο του σύγχρονου, μαύρου και ασιατικού χορού», προσθέτει ο Woodcock. « Οι Dancing Times διακρίθηκαν για τη διεθνή κάλυψη και αυτό αντικατοπτρίζεται στις εικόνες της ακμάζουσας χορευτικής σκηνής στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση και μακρύτερα».

«Καθώς η συλλογή μας πρέπει να πουληθεί, ανυπομονούμε να βρούμε το κατάλληλο σπίτι για αυτήν», λέει ο Jonathan Gray, συντάκτης των Dancing Times . «Ελπίζουμε, επομένως, να δούμε ενδιαφέρον από μουσεία, ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστημιακές συλλογές με ισχυρούς δεσμούς με την ιστορία του χορού ή από πιθανούς αγοραστές που θα επιθυμούσαν στη συνέχεια να δωρίσουν το αρχείο σε μια κατάλληλη συλλογή».

Η συλλογή που είναι σε άριστη κατάσταση, περιλαμβάνει επίσης πλήρεις δεμένους τόμους του Dancing Times από το 1910 έως το 2022 και του Ballroom Dancing Times/Dance Today από το 1956 έως το 2015. Η συλλογή έχει εκτιμηθεί από 40.000 έως 47.000 £.

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών αποτιμήσεων από τη Francesca Franchi και τη Sarah J Woodcock, μπορούν να ληφθούν κατόπιν αιτήματος. Διατίθεται επίσης μια λίστα με τα περιεχόμενα του Collection Drawer COM to DAT, το οποίο λειτουργεί ως δείγμα για τη συλλογή στο σύνολό της. μια λίστα περιεχομένων από ένα από τα έξι μη ταξινομημένα κουτιά φωτογραφιών. και μια λίστα με φωτογραφίες με κορνίζα που είχαν προηγουμένως εμφανιστεί στο γραφείο του Dancing Times .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Jonathan Gray μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Read 243 times

Follow Us