Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 14:12

2ο Πρόγραμμα Στήριξης Νέων Καλλιτεχνών - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
(2 nd SNF ARTIST FELLOWSHIP PROGRAM) ΑΠΟ ΤΗΝ ARTWORKS

ARE YOU A FELLOW?

Το 2018, η ARTWORKS βράβευσε 60 καλλιτέχνες ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να θέτουν καίρια ερωτήματα μέσα από το έργο τους. Το 2019 επιδιώκουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους.

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο της τέχνης στη σύγχρονη ζωή και στοχεύοντας στην επιβράβευση και την οικονομική στήριξη ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε τους φετινούς Fellows της ARTWORKS ώστε να ερευνήσουμε μαζί τους όλα όσα μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξή τους.

Στο 2ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2nd SNF Artist Fellowship Program), η ARTWORKS θα ενισχύσει 80 άτομα (75 καλλιτέχνες και 5 επιμελητές εικαστικών εκθέσεων), για χρονικό διάστημα 8 μηνών, τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:
● Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης
● Κινούμενη εικόνα: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation
● Χορός: ερμηνεία, χορογραφία
● Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων
2ο Πρόγραμμα Στήριξης Νέων Καλλιτεχνών - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Κάθε άτομο, εφόσον επιλεχθεί (ARTWORKS Fellow), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις που θα διοργανώσει η ARTWORKS (σεμινάρια, workshops, masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες καλλιτεχνών, θεωρητικών και άλλων), που στόχο έχουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συμμετεχόντων, να καλλιεργήσουν τον δημιουργικό διάλογο και να ενισχύσουν την προοπτική συνεργασιών.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Οι Fellows θα επιλεχθούν από επιτροπές αξιολόγησης που έχουν συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ARTWORKS καθώς και στη σελίδα της στο Facebook και Instagram.
*Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική και αποκλειστική δωρεά από το

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ARTWORKS
Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα
210 3647065
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 926 times
Like us on Facebook