Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία τριών (3) χορογραφιών με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, από τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Τα εργαστήρια χορού πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, για τρεις ώρες ανά συνάντηση, από το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου έως και τις 12-13 Δεκεμβρίου 2015.
Οι χορευτές Κάντυ Καρρά, Γιάννης Νικολαΐδης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου συνεργάζονται με τις τρεις διαφορετικές ομάδες και πραγματοποιούν τα εβδομαδιαία εργαστήρια μαζί τους, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει παιδιά 8-12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, η δεύτερη ομάδα εφήβους 13-17 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, καθώς και από τη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει οικογένειες, μητέρες με τα παιδιά τους (βρέφη μέχρι και παιδιά έξι ετών) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.
Τα έξοδα της προετοιμασίας και της παράστασης καλύφθηκαν από την Trafigura Maritime Logistics, εταιρία που δραστηριοποιείται στο ναυτιλιακό τομέα, οι εργαζόμενοι της οποίας συγκέντρωσαν τις γενναιόδωρες χορηγίες συνεργαζόμενων ναυτιλιακών επιχειρήσεων για το σκοπό αυτόν.
Καθώς οι δωρεές ξεπέρασαν κατά πολύ το κόστος της παραγωγής, η Τrafigura, σε συνεργασία με το Trafigura Foundation που εδρεύει στη Γενεύη, διπλασίασε το ποσό της χορηγίας, ώστε τα επιπλέον χρήματα να διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τον εφοδιασμό ιδρυμάτων που εξυπηρετούν παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ 
13 Δεκεμβρίου 2015 | 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 7 €
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Κεντρική Σκηνή)
Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & σε όλο το COSMOTE δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
• ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen
http://www.sgt.gr