Jam Αυτοσχεδιασμού με τη Μαρία Γοργία

gorgia jam aytosxediasmou

Jam Αυτοσχεδιασμού με σύντομο κινητικό ζέσταμα από τη Μαρία Γοργία, και επιρροές από το πνεύμα της Grand Uni-on

Κάθε Παρασκευή μαζευόμαστε, φέρνοντας μαζί μας ένα ή περισσότερα αντικείμενα, ένα βιβλίο, ένα ποίημα, ένα ρούχο, μία ιδέα, και χωρίς να έχουμε σχεδιάσει τίποτα από πριν, αφηνόμαστε στη μαγεία του αυτοσχεδιασμού, του απρόβλεπτου και της δημιουργίας της στιγμής!!

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από το χώρο των εικαστικών, της performance art, του χορού, της μουσικής, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, κινηματογράφου, της φωτογραφίας, και άλλων τεχνών μα και επιστημών, θα συνδιαλέγονται και θα επηρεάζουν με την πινελιά τους την αυτοσχεδιαστική βραδιά!

Συγκεκριμένες βραδιές που θα συναποφασίζουμε θα είναι ανοιχτές για το κοινό με μορφή παράστασης και είσοδο ελεύθερης συνεισφοράς.

Κάθε Παρασκευή | 20.00-22.00 (μέχρι το Μάιο του 2024)
Είσοδος συμμετοχής: 5 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
Χώρος Αμάλγαμα, Μενάνδου 47, Αθήνα, 5ος όροφος

Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τηλεφωνικά στο 6944686991

Φωτογραφία: Παναγιώτης Λάμπρου

gorgiaΗ Μαρία Γοργία γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1992). Το 1992 πήρε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων με το έργο ‘‘Εις τους τολμήσαντες εις την πραγματικότητα αντισταθήναι’’. Με το ίδιο έργο έλαβε μέρος στη ‘‘Βραδιά Νέων Χορογράφων’’(28/09/1992, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ΕΟΤ). Από το 1993 ως το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στις Release τεχνικές (με τους Gill Clark, Russell Maliphant, Steven Petronio, Scott Clark και άλλους), καθώς επίσης αυτοσχεδιασμό, Feldenkrais & Alexander τεχνικές στο Λονδίνο (‘‘Greenwich Dance Agency’’, ‘‘Independent Dance’’ at the Jerwood space). Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στις Limon, Cunningham και τεχνικές κλασικού χορού στο Place School, Laban Center & Danceworks. Από το 1994 σπουδάζει με υποτροφία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στο Laban Centre for Movement & Dance, και το 1996 παίρνει το πτυχίο MA in Dance Studies, με ειδίκευση στη χορογραφία.
Έχει χορογραφήσει συνολικά 26 έργα για την ομάδα Αμάλγαμα και 24 παραγωγές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε Αγγλία, Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιταλία, Κροατία και Κύπρο. Το 2004 η ομάδα συμμετείχε, μετά από παραγγελία του έργου «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής Αθλητών (οργάνωση ΑΘΗΝΑ 2004)

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού ‘‘ΧΟΡΕΥΤΕΣ’’, με την ομάδα της Jennifer Copaken στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ με την ομάδα ‘‘X- tanztheatr’’.Έχει διδάξει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) από το 1998 μέχρι το 2009. Από το 2005-2009 δίδαξε στην Κατεύθυνση του Χορού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Χορογραφία, Χορολογία και Σύγχρονο Χορό. Διδάσκει σεμινάρια Χορογραφίας και Αυτοσχεδιασμού από το 1997 μέχρι σήμερα. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας οργάνωσης του European Contact International Teachers Exchange που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2004, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) καθώς και του ΙΕΤΜ (International Network for Contemorary Performing Arts).

Ήταν επίσης μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών Επαγγελματικών Σχολών Χορού, του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 μέχρι το 2006.Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορα θεατρικά έργα (« Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντίρενματ , σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός και άλλα). Από το Φεβρουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο 2019 ήταν μέλος του ΔΣ της Κρατικής Σχολής Χορού.

Read 1531 times Last modified on Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 14:39

Follow Us