'Free to happen'' // Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού & κινητική έρευνα με την Andrea Amor

seminario contact Andrea Amor

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε για δεύτερη φορά στο Τεχνουργείο την αγαπημένη Andrea Amor, που έρχεται από τη Μαδρίτη για να μοιραστεί μαζί μας ένα τρίωρο σεμινάριο αυτοσχεδιασμού & κινητικής έρευνας την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 | 12:00-15:00.

''ΆΣΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ'' Κινητική έρευνα με την Andrea Amor

Είμαστε βάρος. Είμαστε φαντασία.
Είμαστε βάρος. Ο Steve Paxton αναφέρει στο κείμενό του Gravity ότι από τη γέννησή μας, ξεκινάμε μια δια βίου διαπραγμάτευση με τη βαρύτητα. Είμαστε όντα με μια ευαίσθητη, πλαστική, πάντα μεταβαλλόμενη, τέλεια και απέραντη δομή, τα οποία δημιουργούν ατραπούς για να μετακινήσουν το ίδιο τους το βάρος.
Είμαστε φαντασία. Είμαστε το έμβιο αποτέλεσμα κάποιας κουλτούρας, κάποιων συλλογικών και ατομικών μνημών, των αφηγημάτων του κόσμου, του πώς διηγούμαστε τον κόσμο στον ίδιο τον εαυτό μας, αυτής της αίσθησης-αντίληψης-σκέψης που
μαθαίνεται και δημιουργείται στην καρδιά της ατομικής και της συλλογικής μας εμπειρίας.
Μέσα από τη φαντασία μας, φέρνουμε κόσμους κοντά μας. Γινόμαστε ευτυχισμένοι ημιτελείς.
Η φαντασία ανοίγει, πάντα μας προσκαλεί να συνομιλήσουμε με τον κόσμο, με τον άλλον.
Το βάρος και η φαντασία ενώνονται σε μια αυθεντική, μοναδική έκφραση, που είναι ο καλειδοσκοπικός μας καθημερινός χορός, ο ιδιαίτερος, ανθρώπινος τρόπος ζωής μας.

Ζυγίζοντας
Φανταζόμενοι
Συνομιλώντας

Ο Le Bretón επισημαίνει ότι “το σώμα είναι η σάρκα του κόσμου” και για τον χορό, το υλικό της δημιουργίας του. Μια ενσάρκωση της σκέψης, της φαντασίας, σε έναν συνεχή διάλογο με τη βαρύτητα. Ως χορεύτριες και χορευτές ερχόμαστε να αφήσουμε τον ίδιο τον χορό, τον κάθε χορό, να μας δουλέψει.
Επιτρέπουμε να συμβεί.

Το σεμινάριο αυτό σχετίζεται με την έρευνα της Andrea Amor πάνω στον χορό που πραγματοποιεί επί του παρόντος με τη βιολόγο και καλλιτέχνιδα Manena Juan, μαθήτρια του Χιλιανού βιολόγου Humberto Maturana.
Θα βασιστεί σε μια σειρά σωματικών ασκήσεων και οδηγιών που έχουν εμπνευστεί από τις αρχές της απελευθέρωσης ενέργειας (release technique) και του αυτοσχεδιασμού με επαφή (CI) και που συσχετίζονται με τις εξής έννοιες:

• Το δέρμα: η συνέχεια στο χώρο, οι αισθήσεις και η φαντασία.
• Η σάρκα: η ρύθμιση του μυϊκού τόνου, η πλαστικότητα του χρόνου.
• Τα οστά και οι αρθρώσεις: η δομή, το ταξίδι του βάρους, η εργασία της κίνησης σε κάθε επίπεδο και άξονα.
• Ατομικός και συλλογικός χώρος: ο συλλογικός χώρος, οι χοροί σε επαφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:00-15:00

Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 10 λεπτά νωρίτερα.
Μέγιστος αριθμός ατόμων 16.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 50€ /early bird 40€ / φοιτητ@,άνεργ@ 35€
→ Για την κράτηση της θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50% του αρχικού ποσού, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28/05.
→ Για το early bird χρειάζεται να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό μέχρι τις 18/05.
→ Πολιτική ακυρώσεων: Σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης με ευθύνη της/του συμμετέχουσας/χοντα, η προκαταβολή και το early bird δεν επιστρέφονται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
→ Facebook page : Τεχνουργείο
→ Instagram : Τεχνουργείο
→ E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας περιμένουμε με χαρά !
Μην το χάσεις !!!

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πλησίον σταθμό μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης)


Andrea AmorANDREA AMOR
Είναι χορεύτρια/καλλιτέχνις με έδρα τη Μαδρίτη. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια στο Antagon Theateraktion (Γερμανία), Camille Hanson Cía (ΗΠΑ-Ισπανία), CocinandoDanza (Ισπανία), Los Pica Pica (Ισπανία) μεταξύ άλλων. Από το 2015 είναι μέλος του Tejido Conectivo, ενός καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού ομίλου αφιερωμένου στον σύγχρονο χορό, όπου είναι δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος, με παραστάσεις που παρουσιάζονται στην Ισπανία αλλά και διεθνώς. Από το 2021 είναι δασκάλα της έρευνας κίνησης και δημιουργίας στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σύγχρονου Χορού Tejido Conectivo με φοιτητές από 18 διαφορετικές εθνικότητες. Συνεργάζεται περιοδικά με το SóloDos en Danza (Κόστα Ρίκα-Ισπανία), Taller Fractal (Ισπανία) και Arrábida DanceLabs (Πορτογαλία) και με τη χορεύτρια Noe Arcos, με την οποία συνεργάζεται στο έργο AMAR.

Έχει εργαστεί ως δάσκαλος στο Κέντρο Έρευνας Θεάτρου La Usina (Μαδρίτη), στο Διεθνές Θεατρικό Σχολείο Arturo Bernal (Μαδρίτη) και είναι πλέον δασκάλα στο Κέντρο BambúDanza (Μαδρίτη).
Από το 2017 μαθαίνει Νέα Ελληνικά στο Κρατικό Σχολείο Γλωσσών Jesús Maestro στη Μαδρίτη.

 

Read 346 times Last modified on Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 20:10

Follow Us