Sweet Vinyasa Yoga με την Μαρία-Γιασεμί Νικήτα στο Tres Marias Movement Cult

Μαθήματα Hatha & Vinyasa Yoga με την Μαρία-Γιασεμί Νικήτα (Tres Marias Movement Cult)

Sweet Vinyasa Yoga
Έντονης δυναμικής και ροής πρακτική
Επίπεδο Μέτριο / Προχωρημένο

Πρόκειται για μια πρακτική σε συνεχή ροή και ρυθμό, συνδυάζοντας την κάθε κίνηση με την αναπνοή. Αξιοποιεί θέσεις όλων των τύπων (καθιστές, όρθιες, πρηνείς, ισορροπίας, ανάστροφες κ.λπ.) σε ακολουθία, προσθέτοντας το αεροβικό στοιχείο στην πρακτική της Yoga, την εναλλαγή στην ένταση και εστιάζει στην αναγκαιότητα κατανόησης της μηχανικής λειτουργίας του κάθε σώματος.

Εστιάζοντας πάντα στη λειτουργία της ελεγχόμενης και μη, αναπνοής και στην ενσυνείδητη, ασφαλή και εναλλασσόμενης ροής κίνηση καθώς και με την πρακτική της καθοδηγούμενης χαλάρωσης (Yoga Nidra) επιτυγχάνεται / καλλιεργείται η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και αντοχής, η μυική ενδυνάμωση, η ευλυγισία, η συνειδητή παρουσία και η καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αυστηρά ολιγομελή τμήματα

Με σεβασμό στο κάθε σώμα, την καθε προσωπικότητα, καθώς και στις ανάγκες και τα όριά τους.

Δοκιμαστικό μάθημα χωρίς εισφορά

Δευτέρα | 12:30-14.00
Τρίτη & Πέμπτη  |
19:30-21:00

Tres Marias Movement Cult
Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα
T: 6945591524
Fb: tres marias movement cult
Instagram: tresmarias_movementcult
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μαρία Γιασεμί Νικίτα

Η Μαρία-Γιασεμί Νικήτα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της ιδιωτικής σχολής τετραετούς φοίτησης “Θέατρο Ημέρα» στον τομέα Παιδαγωγών-Εμψυχωτών (θεατρικό παιχνίδι, μυθοπλασία,σωματική έκφραση), καθώς και του μονοετούς προγράμματος «Χοροθεραπείας και ανάλυσης της κίνησης» και «Ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών» του Δημητρίου Ζάχου (ψυχαναλυτή-χοροθεραπευτή).

Λόγω της πολυετούς ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό (200μ. κλασικού στίβου, μπάσκετ), τις πολεμικές τέχνες (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Τai chi) και τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός) ανέπτυξε ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και την επίδραση της αναπνοής, της διατροφής, της άσκησης και της αποθεραπείας στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας (σωματικής, διανοητικής και ψυχικής).

Οι αναζητήσεις αυτές την οδήγησαν στην πρακτική της Γιόγκα και του συστήματος Pilates.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ενασχόλησης με το σύστημα της Hatha, Pilates, κλασσικού και σύγχρονου χορού, της Ashtanga Yoga, με τις τεχνικές ελεγχου της αναπνοής, του διαλογισμού και της Yoga Nidra, αποφάσισε να εμβαθύνει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την διδασκαλία/καθοδήγηση στη Yoga και στο σύστημα Pilates.

Αρχικά παρακολούθησε τη σχολή Swaha Yoga Center (2013) απ’ όπου διαπιστεύθηκε ως δασκάλα Hatha/Vinyasa/Gentle Yoga (350hrs) και Unnata Aerial Yoga και, έπειτα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε διάφορα ακόμη συστήματα, όπως Pilates, Yoga kids, Prenatal and Postnatal Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Yin Yoga, Nada Yoga, Face yoga, Personal/Group training.

Συγχρόνως, παρακολουθεί σε σταθερή ή περιοδική βάση μαθήματα και σεμινάρια πάνω σε τεχνικές διαλογισμού, τεχνικές Pranayama, Feldenkrais, Mindfull living, Ashtanga Yoga (primary series), Iyengar Yoga, Adjustment techniques, Yin Yoga, Partner Yoga, Acro Yoga και Kalari payatu.
Προκειμένου να εμβαθύνει περισσότερο στην προαγωγή της πολυεπίπεδης φροντίδας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος, μυήθηκε στην τέχνη του θεραπευτικού μασάζ της Τhai Yoga (basic and advance level), του Reiki, της Rejuvance και του Gua sha.

Σήμερα παραδίδει και οργανώνει μαθήματα διαφόρων συστημάτων Yoga (Hatha/Yin/Vinyasa/Aerial), Pilates, Functional training, λειτουργικής γυμναστικής, ακροβατικής εδάφους, ατομικά και ομαδικά, και προσφέρει συνεδρίες θεραπευτικού Thai μασάζ, Reiki, Rejuvance και Gua sha, συνεχίζοντας να μελετά την κίνηση, την αναπνοή και την φωνή ως εργαλεία αυτοπαρατήρησης, έκφρασης, αυτοφροντίδας και ενσυνείδητης παρουσίας.

Εδώ και λίγο καιρό έχει ιδρύσει τον ΚΟΙΝΣΕΠ πολυχώρο Υoga, Χορού, Pilates, Κίνησης και Εικαστικών Τεχνών "TRES MARIAS movement cult".

Επιπλέον:
Έχει εργαστεί ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικο τομέα.
Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια / performer σε διάφορες χοροθεατρικές παραγωγές.
Είναι μέλος της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής «Ροδιά» και του πολυφωνικού συνόλου ‘Happy Hour’ της Μάρθας Μαυροειδή.
Διδάσκει σε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής.

 

Read 2587 times Last modified on Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 22:20

Follow Us