Advanced Σεμινάριο Χορογραφίας (επίπεδο μεταπτυχιακό) με τη Μαρία Γοργία

gorgia seminario xorografias

Advanced Σεμινάριο Χορογραφικής Σύνθεσης για τη δηµιουργία Solo ή Duet µε προσωπικό tutoring από τη Μαρία Γοργία

  • Πώς µπορούµε να δηµιουργήσουµε ένα solo ή duet εξελίσσοντας τις προσωπικές µας ιδέες και κινητικές φόρµες;
  • Πώς µπορούµε να αναπτύξουµε ένα εύγλωττο κινητικό υλικό συναφή µε την κεντρική πρωταρχική µας ιδέα για το έργο;
  • Πώς µπορούµε να ξεφύγουµε από την επικρατούσα µορφή σύνθεσης του δισδιάστατου και του ιδωµένου µόνο από µπροστά έργου (videoclip style);
  • Πώς µπορούµε να συνθέσουµε στο χώρο και στον χρόνο δηµιουργώντας ένα πλούσιο σε αντιστίξεις και ποιότητες solo/duet;

Πρόκειται για ένα σεµινάριο χορογραφικής σύνθεσης σε επίπεδο µεταπτυχιακό και απευθύνεται κυρίως σε άτοµα µε εµπειρία σύνθεσης. Οι συµµετέχοντες θα πειραµατιστούν µε τεχνικές σύνθεσης κίνησης, (ή και αντικειµένου και λόγου), καθώς και µε τεχνικές οργάνωσης του κινητικού υλικού που θα προκύπτει.

Το σεµινάριο θα διαρκέσει 6 εβδοµάδες κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν 6 τρίωρες συναντήσεις που θα περιλαµβάνουν τα εξής:

  • προσωπικό tutoring από τη Μαρία Γοργία, σε σχέση µε τον στόχο του σεµιναρίου ο οποίος θα είναι η δηµιουργία ενός έργου solo ή duet διάρκειας από 10 λεπτά µέχρι 20 λεπτά.
  • τεχνοτροπίες εύρεσης κίνησης, συνθετικές µεθόδους κίνησης και οργάνωσης της σε µεγαλύτερες ενότητες.
  • τεχνοτροπίες επεξεργασίας της φόρµας και της δοµής των µεγαλύτερων ενοτήτων.
  • έρευνα και πρόβα από το υπόλοιπο γκρουπ, κατά τη διάρκεια που θα δίνεται το προσωπικό tutoring από τη Μαρία Γοργία.
  • βιβλιογραφία
  • δυνατότητα βιντεοσκόπησης των έργων για πιθανή συµµετοχή σε διεθνή φεστιβάλ.
  • πιθανότητα ανοιχτής στο κοινό παράστασης των έργων.
Κάθε Τετάρτη 18.30-21.30 από τις 15/5/2024 µέχρι τις 19/6/2024
Χώρος Αµάλγαµα
, Μενάνδου 47, Αθήνα, 5ος όροφος

Κόστος σεµιναρίου: 180 ευρώ (6 3ωρες συναντήσεις)

Κόστος επιπλέον προβών: 60 ευρώ (6 δίωρες ατοµικές πρόβες ή πρόβες µε τους χορευτές)*

*Δυνατότητα επιπλέον 2 ωρών την εβδοµάδα για προσωπικό χρόνο προβών, (για τις 6 αυτές εβδοµάδες) στο χώρο Αµάλγαµα, σε µέρες και ώρες που θα συναποφασισθούν.


Μέγιστος αριθµός συµµετεχόντων: 10 άτοµα
Δήλωση συµµετοχής µε προκαταβολή 70 ευρώ, µέχρι τις 8/5/2024.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
→ Δήλωση συµµετοχής και περισσότερες λεπτοµέρειες στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6944686991.


gorgia mariaΗ Μαρία Γοργία γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1992).

Το 1992 πήρε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισµό Νέων Χορογράφων µε το έργο ‘‘Εις τους τολµήσαντες εις την πραγµατικότητα αντισταθήναι’’. Με το ίδιο έργο έλαβε µέρος στη ‘‘Βραδιά Νέων Χορογράφων’’(28/09/1992, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ΕΟΤ).

Από το 1993 ως το 1997 παρακολούθησε µαθήµατα στις Release τεχνικές (µε τους Gill Clark, Russell Maliphant, Steven Petronio, Scott Clark και άλλους), καθώς επίσης αυτοσχεδιασµό, Feldenkrais & Alexander τεχνικές στο Λονδίνο (!!Greenwich Dance Agency,""
!!Independent Dance"" at the Jerwood space). Παρακολούθησε επίσης µαθήµατα στις Limon, Cunningham και τεχνικές κλασικού χορού στο Place School, Laban Center & Danceworks. Από το 1994 σπουδάζει µε υποτροφία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στο Laban Centre for Movement & Dance, και το 1996 παίρνει το πτυχίο MA in Dance Studies, µε ειδίκευση στη χορογραφία.

Έχει χορογραφήσει συνολικά 26 έργα για την οµάδα Αµάλγαµα και 24 παραγωγές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε Αγγλία, Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Ιταλία, Κροατία και Κύπρο. Το 2004 η οµάδα συµµετείχε, µετά από παραγγελία του έργου «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής Αθλητών (οργάνωση ΑΘΗΝΑ 2004).

Έχει συνεργαστεί µε την οµάδα χορού ‘‘ΧΟΡΕΥΤΕΣ’’, µε την οµάδα της Jennifer Copaken στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ µε την οµάδα ‘‘X- tanztheatr"".Έχει διδάξει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασµό στο Αµερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) από το 1998 µέχρι το 2009. Από το 2005-2009 δίδαξε στην Κατεύθυνση του Χορού του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών Χορογραφία, Χορολογία και Σύγχρονο Χορό. Διδάσκει σεµινάρια Χορογραφίας και Αυτοσχεδιασµού από το 1997 µέχρι σήµερα. Έχει υπάρξει µέλος της οµάδας οργάνωσης του European Contact International Teachers Exchange που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2004, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) καθώς και του ΙΕΤΜ (International Network for Contemorary Performing Arts).

Ήταν επίσης µέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών Επαγγελµατικών Σχολών Χορού, του Υπουργείου Πολιτισµού από το 1999 µέχρι το 2006.
Έχει επιµεληθεί την κίνηση σε διάφορα θεατρικά έργα (« Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντίρενµατ , σκηνοθεσία Στάθης Λιβαθινός και άλλα). Από το Φεβρουάριο µέχρι το Σεπτέµβριο 2019 ήταν µέλος του ΔΣ της Κρατικής Σχολής Χορού.

 

Read 1145 times Last modified on Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 18:56

Follow Us