Μάθημα Feldenkrais με την Ulrike Hasbach-Doussis (Κινητήρας)

Στον Κινητήρα το λέμε το "μαγικό" μάθημα γιατί μπορεί κυριολεκτικά να σου αλλάξει τη ζωή, φέρνοντας κινητικές μνήμες από τη βρεφική και πρώτη παιδική ηλικία, τότε που το σώμα λειτουργούσε με ελευθερία και πρωτόγνωρη "εξυπνάδα". Εαν δε το δοκιμάσετε θα χάσετε!

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μοναδική μέθοδος κίνησης με την οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε πιο δημιουργικά κι έξυπνα το σώμα μας, να εκμεταλευόμαστε τις εγκεφαλικές και σωματικές μας δυνατότητες μέσα από το ήπιο και ήρεμο τρόπο διδασκαλίας της Ulrike Hasbach-Doussis, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία αυτής της μεθόδου.

Με το Feldenkrais ξεπερνάμε τις προσωπικές κινητικές μας δυσκολίες και οι τραυματισμοί του παρελθόντος αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Ανακαλύπτουμε πώς να κινούμαστε ευκολότερα στην καθημερινότητα μας κι έτσι καθημερινά, μικρά σωματικά κατορθώματα μας οδηγούν σε μια πιο ελεύθερη ζωή.

Τι προσφέρει:
Βελτιώνει την κίνηση και στάση του σώματος
Εντοπίζει σωματικές συνήθειες που επιβαρύνουν τον σκελετό και δυσκολεύουν την καθημερινότητα
Περιορίζει πόνους στη μέση, τον αυχένα, τους ώμους, τα γόνατα κ.ά.
Συμβάλλει στην αποκατάσταση τραυματισμών και μας μαθαίνει πώς να προλάβουμε τραυματισμούς στο μέλλον
Το μάθημα αυτό μπορούν να το παρακολουθήσουν από επαγγελματίες χορευτές και αθλητές μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας ή άτομα με αναπηρία. Ενδείκνυται για άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα από την κακή στάση και χρήση του σώματος, όπως είναι η πολύωρη εργασία μπροστά σε Η/Υ.

"...make the impossible possible, the possible easy and the easy elegant."
Dr. Moshe Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι η εφεύρεση του ισραηλινού φυσικού, μηχανικού και τζούντο master Dr. Moshe Feldenkrais (1904-1984) και βασίζεται στις διαπιστώσεις της νευροφυσιολογίας ότι ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα και ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα συνεργάζονται για να συντονίσουν την κίνησή μας.
Μάθημα Feldenkrais με την Ulrike Hasbach-Doussis (Κινητήρας)
Δευτέρα | 18.00-19.15, Τετάρτη | 12.00-13.15 & Πέμπτη | 19.00-20.15

Γ' ΚΥΚΛΟΣ: από 4/1/2017 έως 23/2/2017

Κόστος Γ' κύκλου:

για τα 7 μαθήματα της Δευτέρας: 85 €
για 8 μαθήματα: 100 €
για 15 μαθήματα (2 μαθήματα/ εβδομάδα): 130 €

Εαν η αποπληρωμή γίνει με την έναρξη του κύκλου, έκπτωση 10%, διαφορετικά η εξόφληση γίνεται σε 2 ισόποσες δόσεις, η πρώτη στην έναρξη και η δεύτερη στις 23/1/2017 για το μάθημα της Δευτέρας, στις 25/1/2017 για το μάθημα της Τετάρτης και στις 26/1/2017 για το μάθημα της Πέμπτης.

Σε περίπτωση απουσίας σε κάποιο μάθημα, γίνεται αναπλήρωση σε συνεννόηση με την Ulrike Hasbach-Doussis και τη γραμματεία.

Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ: πρωινό Feldenkrais 8 €

Κινητήρας-Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras


Η Ulrike Hasbach-Doussis είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, πιστοποιημένη δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais (Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais Παρίσι, 1994) και διοργανώτρια της πρώτης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais στην Ελλάδα (2012-2015). Σήμερα διδάσκει τη μοναδική αυτή προσέγγιση ανθρώπινης ανάπτυξης, κίνησης και μάθησης με αμείωτο ενθουσιασμό στη Γερμανία, κι από το 2001 και στην Ελλάδα. Ζει κι εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδίδει ατομικά και ομαδικά μαθήματα και σεμινάρια Feldenkrais, με έμφαση στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής και προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών της. Παραδίδει τακτικά σεμινάρια της μεθόδου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη (www.feldenkrais.gr).

Read 2286 times Last modified on Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 22:41

Follow Us