AcrOdance by Anna Omiridi Featured

Γρεβενών 23, Μετρό Κεραμεικός, 11855, Αθήνα, 213 0448673, 693 6607770

Τι είναι το ΑcrΟdance

Το AcrOdance είναι ένας τρόπος άθλησης και ένα στυλ χορού, που συνδυάζει διάφορα είδη γυμναστικής και χορού με ακροβατικά στοιχεία, μέσα από διαφορετικές κάθε φορά ασκήσεις και συνασκήσεις, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς. Το AcrOdance βασίζεται στην ιδέα της κίνησης του σώματος σε όρια διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Να συνειδητοποιείς το κάθε σημείο του σώματός σου και να το ορίζεις ή να το αφήνεις τελείως ελεύθερο μέσα από τον εαυτό σου. Μία ανάπτυξη κιναισθητικής ικανότητας και επιδεξιότητας. Μία ανάπτυξη αντοχής, δύναμης, ευλυγισίας, ισορροπίας, καλής φυσικής κατάστασης. Πρόσθεσε και τη «σωστή» στάση του σώματος, τη σωστή αναπνοή, καθώς και θεατρικά, εκφραστικά στοιχεία και χοροθεραπεία-ψυχοθεραπεία και τότε πλησιάζεις αρκετά στο να καταλάβεις για τι μιλάμε.

Είναι διαφορετικό, γιατί είναι κάτι συνεχώς καινούργιο και το σημαντικότερο όλων δεν μπαίνει σε καλούπια.. Τη διαφορά την κάνει ο δάσκαλος με τις οδηγίες, την καθοδήγηση, την εμπειρία του και το αποτέλεσμα το ορίζεις εσύ.

Η άσκηση – εκγύμναση του σώματός μας καθώς και η ελευθερία των εκφράσεών μας συνδέονται άμεσα με την ψυχική μας υγεία. Αν ξεπεράσουμε τα καλούπια της τυποποιημένης γυμναστικής ακολουθίας «κονσέρβας», τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι το καλύτερο που έχουμε να δώσουμε στον εαυτό μας είναι να το ασκήσουμε τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Σ
την Ελλάδα το AcrOdance ως όρος ξεκίνησε ουσιαστικά να χρησιμοποιείται στις αρχές του 2001. Τότε ήταν μια ιδέα, το σύνολο εμπειρίας, το αποτέλεσμα σπουδών, η αυθεντικότητα της προσωπικής πινελιάς της Άννας Ομηρίδη. Με γονείς ακροβάτες από τη δεκαετία του '60, μεγαλωμένη στο τατάμι, πα
ίζοντας με μπαλαρίνες από τα μπαλέτα του πατέρα της, μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες παιδί ακόμα, μεγαλώνοντας σε πέπλα τέχνης, χορού, θεάτρου, μουσικής και ποίησης, η Άννα είχε τη διάθεση να βγει έξω από τα καλούπια.
Το όλο σύνολο αυτό στο AcrOdance by Anna Omiridi, είναι τόσο μοναδικό και ιδιαίτερο, που φέρει ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη δεξιότητα που αποκαλύπτεται μόνο μέσα από την εμπειρία της δοκιμής και των μαθημάτων. Το κάθε μάθημα είναι διαφορετικό και κάθε φορά γυμνάζεις κάτι από εσένα, το σώμα σου, το μυαλό σου, την ψυχική σου υγεία ή όλα αυτά μαζί.

Δεν υπάρχουν καλούπια για την εμπειρία σου ή το σώμα σου ή την ηλικία σου, υπάρχεις εσύ και ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης και έκφρασης που μπορείς να δοκιμάσεις.


Άννα Ομηρίδη

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Αθηνών.
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ακροβατούσε στα χέρια των γονιών της, πριν ακόμα περπατήσει.
Από τα 3 της χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα αυτοάμυνας, κοντά στον πατέρα της Δημήτρη Ομηρίδη, δάσκαλο πολεμικών τεχνών.
Στα 5 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, τα οποία παρακολουθούσε για 8 χρόνια.
Συμμετείχε στη χορωδία του Εθνικού Ωδείου.
Η μουσική της παιδεία βοήθησε στην εξέλιξη και την ενασχόλησή της με το τραγούδι, καθώς και στη σύνθεση δικών της έργων, και τελικώς συνέβαλε στην εμπειρία της όσον αφορά στη Μουσικοκινητική Αγωγή.
Στα 7 της ξεκίνησε μπαλέτο.

Της αρέσει η ποίηση και από το 1997 μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 350 δικά της ποιήματα.
Έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών και χορού.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών.
Στον παρελθόν συμμετείχε σε πρωταθλήματα Latin στην Ελλάδα, έχοντας διακρίσεις στις κατηγορίες Theatre Arts & Rising Stars.
Έχει ακροβατήσει και χορέψει σε φεστιβάλ τσίρκου, θεάτρου δρόμου κ.ά. με την ομάδα της και τα αδέρφια της.
Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με την Ομάδα Δημιουργικού Χορού του ΤΕΦΑΑ.
Έχει συμμετάσχει και οργανώσει κινησιολογικά-χορογραφικά-σκηνοθετικά χοροθεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ παιδικού θεάτρου, θεάτρου δρόμου, μουσικής, χορού, variete, μουσικά live και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Η ειδικότητά της στο ΤΕΦΑΑ καλείται Ορχηστική, και περιλαμβάνει Μουσικοκινητική Αγωγή (Σύστημα Carl Orff), Στοιχεία Σύγχρονου Χορού (Σύστημα Limon), Δημιουργικό Χορό, Κλασσικό Χορό, Ελληνικό Χορόδραμα, Σύστημα Πιλάτες (Pilates), Χοροθεραπεία, Γιόγκα (Yoga), Θεατρικό Παιχνίδι, Τζαζ (Jazz), Λάτιν (Latin), Παραδοσιακούς Χορούς και Λαϊκά Παιχνίδια απ' όλο τον Κόσμο, Contact Improvisation, Σωματικό Θέατρο κ.α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχοκινητικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff, Δημιουργικού Χορού, Θεατρικού Παιχνιδιού, Κινησιοθεραπείας, Αξιολόγησης Φυσικής Κατάστασης, Σωματικού Θεάτρου, Ποιητικού Σώματος, Feldenkrais, Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας κ.α.
Όλες της οι γνώσεις, οι κιναισθητικές της ικανότητες, οι δυνατότητες και οι αδυναμίες της, έχουν μπλεχτεί και τυλιχτεί, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο κουβάρι.

Αυτό το πολύχρωμο κουβάρι, είναι το AcrOdance της Άννας Ομηρίδη.

AcrOdance by Anna Omiridi
Γρεβενών 23, Μετρό Κεραμεικός, 11855 - Αθήνα
213 0448673 | 6936607770
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - http://acrodance.gr
https://www.facebook.com/acrodance.gr
Last modified on Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 11:46

Follow Us