χορολογιο, studio χορου
"O χορός είναι φαινόμενο σωματικό, δεν πρόκειται για φαινόμενο διανοητικό, δεν είναι ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε κάποια θεωρητική άποψη. Έχει να κάνει με κάτι που μόνο το σώμα μπορεί να περιγράψει. Δεν μπορεί να είναι περιγραφικός της τεχνικής , όποια και αν είναι αυτή. Αν θέλουμε να επικοινωνούμε δεν φτάνει μόνο να μπορούμε να μιλάμε, πρέπει κυρίως να γνωρίζουμε να μιλάμε. Η  γνώση είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει τις πόρτες της προόδου .Αυτό που θα επιτρέψει στον χορευτή να ανθίσει είναι η  άρτια γνώση της τεχνικής που ο ίδιος θα την έχει πια ξεπεράσει και η οποία αναδύεται μέσα από πολυάριθμες μορφές, μεστωμένες από την προσωπική του αρχαιολογία."

Tο στούντιο ΧΟΡΟlogie διδάσκει συνειδητά και στοχευμένα μόνο τις κλασικές μορφές χορού: κλασικό μπαλέτο που βασίζεται στο σύστημα της Γαλλικής Ακαδημίας χορού και του οποίου την επιμέλεια έχει ο διάσημος από τα μπαλέτα Bejart, Daniel Lommel,  σύγχρονο, μοντέρνο, Barre a Terre και Jazz.

  • ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Κλασικό Μπαλέτο

Κλασικό Μπαλέτο

Η λέξη balletto είναι υποκοριστικό της λέξης ballo που σημαίνει χορός. αποτελεί παραφθορά του ελληνικού ρήματος βαλλίζω, που έχει ταυτόσημη σημασία. Το κλασικό μπαλέτο είναι το πλέον δομημένο από τα είδη χορού, καθώς έχει ως βάση τις παραδοσιακές χορευτικές τεχνικές και μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι παραλλαγές του έχουν καθοριστεί μέσα από διάφορες σχολές, όπως τη Γαλλική Σχολή, τη Δανέζικη Σχολή Bournonville, την Ιταλική Σχολή και τη Ρωσική Σχολή. Το μάθημα αυτό, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση, διδάσκεται σε πολλά επίπεδα, αποτελείται από διαφορετικές ασκήσεις στην μπάρα και στο κέντρο- με point ή χωρίς, μικρές χορευτικές χορογραφίες και συνοδεύεται πάντα με πιάνο.

Εύα Παγουλάτου, Ζέφη Μπαρτζώκα, Ελβίρα Μπαρτζώκα
Σύγχρονο

Σύγχρονο

Ο σύγχρονος χορός δίνει έμφαση στην πλαστικότητα και στον αυτοσχεδιασμό. Εστιάζει στην αναπνοή, στην ευθυγράμμιση του σώματος, στις αρθρώσεις, στην μυική χαλάρωση και στην χρήση της ορμής και της βαρύτητας που θα διευκολύνουν την κίνηση.

Σε αντίθεση με την αυστηρή και δομήμένη φύση του κλασσικού μπαλέτου, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την κίνηση του κορμού, το contract-release, την πτώση και την επαναφορά, τις απρόβλεπτες αλλαγές του ρυθμού,της ταχύτητας και της κατεύθυνσης. Έχει την τάση να συνδιάζει τον χορό και δραματικά στοιχεία καθώς οι χορευτές προσπαθούν να συνδέσουν το μυαλό και το σώμα μέσα από την ροή και αναζητούν την ελευθερία της κίνησης και της φαντασίας, επιτρέποντας στο σώμα τους να εκφράσει ελεύθερα τα εσωτερικά τους συναισθήματα.

Σε αυτό το είδος χορού τα πέλματα είναι συνήθως γυμνά και η μουσική από πολλά διαφορετικά στυλ και συχνά ενσωματώνει στοιχεία από άλλους χορούς .

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές και όχι μόνο!

Ρούλα Κουτρουμπέλη, Guest Teacher
Barre à Terre

Barre à Terre

Αρχικά η τεχνική του Barre a terre (μπάρα στο πάτωμα) χρησιμοποιήθηκε από τους χορευτές του κλασσικού μπαλέτου ώς μέσον για ενδυνάμωση και επιμύκυνση των μυών , απαραίτητα στοιχεία για την απόδοσή τους. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο εκγύμνασης για όποιον αναζητεί την αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας και συγχρόνως να καταλάβει τις βασικές αρχές του κλασικού και σύγχρονου χορού.

Γνωστή και ως μέθοδος tend Barre, το ωριαίο αυτό μάθημα πραγματοποιείται στο πάτωμα με την ίδια σειρά των ασκήσεων της κλασικής μπάρας και ολοκληρώνεται με ασκήσεις διατάσεων (stretching), με στόχο να ενδυναμώσουν μυϊκά όλες τις περιοχές του σώματος (χωρίς να δημιουργήσουν όγκο), να αυξήσουν την ισορροπία και την σωστή στάση του.

Παρόλο το ότι το Barre a terre γεννήθηκε από το κλασικό μπαλέτο, δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς χορευτική εμπειρία για να το παρακολουθήσει. Απλώς φορέστε άνετα ρούχα που θα σας επιτρέψουν να κινηθείτε και να τεντωθείτε και …. ξεκινήστε!

Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Όλοι οι δάσκαλοι – συνεργάτες του ΧΟΡΟlogie είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές, ενώ το πρόγραμμά μας εμπλουτίζεται συχνά από τα σεμινάρια που παραδίδουν οι καλεσμένοι μας διακεκριμένοι παγκοσμίως Έλληνες και ξένοι χορευτές. Από το 2010 το στούντιο ΧΟΡΟlogie είναι επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο του Imperial Society of Teachers Diploma του Λονδίνου (ISTD) όπου, και υπό την επιμέλεια της Χριστίνας Φωτεινάκη (FISTD Imperial Ballet, FISTD examiner modern), διδάσκονται τα μαθήματα για τα ανώτερα διπλώματα διδασκαλίας DDI, DDE που αφορούν την ακαδημαϊκή κατάρτιση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του χορού.

  • ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Εύα Παγουλάτου

Εύα Παγουλάτου

Εύα ΠαγουλάτουΑπόφοιτος της σχολής της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και του Centro Internazionale di Danza di F. Astaldi της Ρώμης όπου σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό. Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε κλασσικά θέατρα και σε επαγγελματικές ομάδες χορού όπως: Ente lyrico di Carlo Felice, compagnia di danza "capmettosette" Teatro degli Eguali, Εθνική Λυρική Σκηνή, ομάδα χορού «Αίρεσις», «Λάθος Κίνηση», ομάδα χορού Πέρσας Σταματοπούλου, «Χοροθέατρο Ροές» , «Αέναον χοροθέατρο Daniel Lommel» ομάδα «Σχεδία oμάδα χορού», «Έλδωρ», Ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη, «Ανοιχτή Ακρόαση» κ.α.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με τον αυτοσχεδιασμό και το contact improvisation. Είναι δασκάλα του κλασικού μπαλέτου και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Aferente ενώ από το 2003 διευθύνει και διδάσκει στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE, στην Αθήνα.
Zέφη Μπαρτζώκα

Zέφη Μπαρτζώκα

Zέφη ΜπαρτζώκαΞεκίνησε το χορό στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του ανώτερου διπλώματος χορού λαμβάνει μέρος στις παραστάσεις του κέντρου κλασσικού μπαλέτου για δύο χρόνια. Από το 1980 έως σήμερα είναι βασικό στέλεχος του "ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο Ντ. Λομμέλ" όπου και χορεύει τους σημαντικότερους ρόλους του ρεπερτορίου της ομάδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα σημαδέψουν την καλλιιτεχνική της διαδρομή, ενώ παράλληλα το 1991-1994 χορεύει στη Γαλλική Κρατική Ομάδα "Ballet-Theatre J. Roussillo" και το 1997-2000 διδάσκει στο Κρατικό Conservatoire της Bourges στη Γαλλία, προσεγγίζοντας έτσι τη διδακτική μέθοδο της Γαλλικής σχολής.
Το 1999 αντιπροσωπεύει τη Γαλλία στην ισλανδία για το Ευρωπαίκό Μάστερ της Σχολής Καλών Τεχνών του Μάριου Ελευθεριάδη, χορεύοντας ένα σόλο του Ντ. Λομμέλ.
Με την επάνοδο της ομάδας "ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο" στην Ελλάδα επιστρέφει στη χώρα της για να συνεχίσει τη διδασκαλική και χορευτική της πορεία.Ρούλα Κουτρουμπέλη

Ρούλα Κουτρουμπέλη

Ρούλα ΚουτρουμπέληΑριστούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ). Το 1992 γίνεται μόνιμο μέλος του Χοροθεάτρου Ωκτάνα του Κων/νου Ρήγου και συμμετείχε ως χορεύτρια ερμηνεύοντας όλες τις παραστάσεις του μέχρι το 2002 («ΟΙ Γάμοι», «Δάφνης και Χλόη», «Πέντε εποχές», « Ικαρος», «Αιφνίδια», «Αποσυμπίεση», «Ξενοδοχείο Ορφέας», «Η κόρη και ο θάνατος», «Η κυρία με τις καμέλιες», «Τρελή ευτυχία», «Ring», «Η μνήμη των κύκνων», Χειμωνιάτικο ταξίδι», «Ταξιδιώτης του χειμώνα», κ.α.
Από το 2002 – 2004 συνεργάζεται ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου της Αγγελικής Στελλάτου και του Δημήτρη Παπαϊωάνου για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Από το 2007 συνεργάζεται με το χοροθέατρο Εxit του Φώτη Νικολάου όπου ερμηνεύει στις παραγωγές «Amen» και «Walz».
Το 2010 πήρε μέρος ως χορεύτρια στην παράσταση της Αγγελικής Στελλάτου «Εφτά θανάσιμα αμαρτήματα».
Ως χορεύτρια έχει επίσης συνεργαστεί με τους χορογράφους: Αντώνη Φονιαδάκη, Daniel Lommel, Κων/νο Μίχο, Πέτρο Γάλια κ.α.
Ως χορογράφος και χορεύτρια έχει συνεργαστεί:
 
Με το «Θέατρο τέχνης Καρόλου Κούν» στα έργα «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή για το φεστιβάλ Επιδαύρου, «Happy end» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη, «Harvest 2002» σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, «Ο μικρός πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία του Κουγιουμτζή, όπου πρωταγωνίστησε στον ομώνυμο ρόλο, με το Εθνικό Θέατρο στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε σκηνοθεσία Πρωτόπαππα, με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου στο έργο «Do you love me» σε σκηνοθεσία Όλγας Πολέζη με το μέγαρο μουσικής Αθηνών στο έργο «Όπερα των Σκιών» με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο έργο «Τόπος εγκλήματος» σε σκηνοθεσία Μ. Πάσσαρη με το Θέατρο του Νότου στην τραγωδία «Ελένη» του Ευρυπίδη για το φεστιβάλ Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Χουβαρδά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας στην τραγωδία «Προμηθέας δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Καζάκου για το φεστιβάλ Επιδαύρου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου στο έργο « Σεφέρης» σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη.
Ως δασκάλα δίδαξε σύγχρονο χορό στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κουν από το 1996 ως το 2002.
Από το 2004 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στο στούντιο ΧΟΡΟLOGIE.
Από το 2012 συνεργάζεται ως χορεύτρια με τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο για το έργο «Επιμένω».
Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Παναγιώτης ΑργυρόπουλοςΚάτοχος του Advanced Superior Diploma (Vaganova Syllabus), και Diploma of Varna International Seminar. To 1993 φοίτησε με υποτροφία στην London Urdang Academy of Dance (Classical Performer Cours) . Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων κλασικού και σύγχρονου χορού καθώς και Butoh. Από το 1989 έχει συνεργαστεί ως χορευτής και χορογράφος με ομάδες σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2003 έγινε ιδρυτικό μέλος του χοροθεάτρου "Para Dance" μαζί με την χορεύτρια χορογράφο Ρ. Κουτρουμπέλη. Επιπλέον, από το 1996 έχει λάβει μέρος σε θεατρικές και χορευτικές παραγωγές, αλλά και σε παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Εθνικού Θεάτρου, τουΚΘΒΕ, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στην 4η πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού χορού που οργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ, παρουσίασε την χορογραφία "SESSION1" με την ομάδα "Χορευτές του Βορρά". Διδάσκει χορό από το1996 και στο στούντιο XΟρΟLOGIE Barre a Terre και σύγχρονο χορό από το 2007.
Γιάννης Παπακαμμένος (Guest Teacher)

Γιάννης Παπακαμμένος (Guest Teacher)

Tο μάθημα θα επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του σώματος, του μυαλού αλλά και της ψυχής μας μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού αλλά και του αυτοσχεδιασμού. Θα εμβαθύνουμε στο πως μπορούμε να  εξελίσουμε  την κινησιολογική μας δράση μέσα από τα ήδη υπάρχοντα: γνώση και βιώματα που δεν έχουμε ακόμα εξερευνήσει πολύ συνειδητά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ:

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο.

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχιστικλης Τέχνης (2011) και του Κρατικού Ωδείου Αθηνών (2007) καθώς και του Ι.Ε.Κ. Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων – Ειδικότητα: Σχέδιο (Αρχιτεκτονικό και Πολιτικού Μηχανικού) μέσω Η/Υ (Autocad).Ο Γιάννης Παπακαμμένος έχει ασχοληθεί με τον χορό τόσο ως χορευτής όσο και σαν χορογράφος συμμετέχοντας δημιουργικά σε παραστάσεις χορού και θεάτρου. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, ο Γιάννης έχεις ασχοληθεί σεμιναριακά με την υποκριτική σε διδασκαλία του Δημήτρη Καταλειφού και με το κλασικό τραγούδι σεμαθήματα του Ωδείου Αθηνών.  Τα προσωπικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην φωτογραφία, το Video, στην μουσική και στα ταξίδια ενώ έχει φοιτήσει και στο Ι.Ε.Κ Le Μonde με ειδικότητα στην Μαγειρική Τέχνη!

Από το 2007 έως και σήμερα έχει συμμετάσχει ως χορευτής στις εξής ομάδες και παραστάσεις:

“12 hours and back again” χορογραφία Αλέξη Βασιλείου

“Η δικτατορία της ευτυχίας” videoclip του Δημήτρη Σαμόλη χορογραφιες- Ρούλα Κουτρουμπέλη

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου ομάδα «αποχορό»,

“An endless journey” του Μ. Μαρμαρινού στο θέατρο Πάνθεον

Guest performance της Marina Abramowitz long duration project με τον Γιάννη Αντωνίου και τον Στεύρο Αποστολάτο

“Fish on the roof” σε χορογραφία του Γιάννη Αντωνίου,

“Noon” σε χορογραφία Αλέξη Βασιλείου,

“Και ζούσαν ήσυχα.” ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Θοδωρή Τσιντσώνη.

OPEN STUDIO της Κ.Σ.Ο.Τ. Θέατρο: Black Box Κ.Σ.Ο.Τ. Χορογραφία: Diversion of Angels – Martha Graham. Διδασκαλία: Πένυ Διαμαντοπούλου.

Hellenic Dance Company. Θέατρο: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων. Χορογραφία: Ιεροτελεστία της Άνοιξης – Martha Graham. Διδασκαλία: Πένυ Διαμαντοπούλου.

Hellenic Dance Company. Θέατρο: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων. Χορογραφία: Demo.Χορογραφία: Νίκος Καλογεράκης.

ΠΟΥΘΕΝΑ. Εθνικό Θέατρο. Σύλληψη – Χορογραφία: Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Performance: ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ. 2η Μπιενάλε Αθήνας (Heaven)Σύλληψη: Δημήτρης Παπαϊωάννου – Ξάφος Ζαγοράρης.

ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ. Θέατρο: Ηρώδειο. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Χορογραφία: Κυριάκος Κοσμίδης.

ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ. Θέατρο: Τάφρου Κύπρου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Χορογραφία: Κυριάκος Κοσμίδης.

ΔΙΑΥΛΟΙ. Θέατρο: Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καθ’ οδόν – χορογραφία Πένυ Διαμαντοπούλου.

Παράσταση: ΔΙΑΥΛΟΙ. Θέατρο: Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Χορογραφία: Splinter in the Flesh – Αθηνά 8

Event. Τόπος: Στοά Σπύρου Μήλιου. Χορογραφία: Σπύρος Μπερτσάτος

Παράσταση: PEOPLE. Θέατρο: Ποδηλατοδρόμιο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Χορογραφία: Γιάννης Γιαπλές.

Παράσταση: PARTY. Θέατρο: Χοροροές. Χορογραφία: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη.

Ταινία Μικρού Μήκους: ΤΑ ΛΟΥΚΙΑ. Σκηνοθεσία: Μαρία Φέρλα.

Τηλεοπτική Σειρά: ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. Τηλεοπτικό κανάλι: Μέγκα. Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ:

Μια βραδιά για τον Μάνο Χατζιδάκι. Επιμέλεια: Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Silence (Ξιφασκία). Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης.

Χάρτινο το φεγγαράκι. Επιμέλεια: Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Αναλόγιο. Σκηνοθεσία: Χρήστος Πάρλας.

Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε χορευτικές και  θεατρικές παραστάσεις καθώς και video pojects:

“μια βόλτα.” Video project

“who inside you” video projec

¨Πιο δυνατός κι απτό Superman¨ (Χορογραφίες Γ.Παπακαμμένος) σκην:Γιούλη Μαρούση

¨Ο έρωτας στα χρόνια των καπνών¨(κίνηση-χορογραφί

Αυτή(οι) μια performance βασισμένη στο έργο “ψύχωση  της Sarah Kane.

‘7:36’ video dance performance. A silent story.

W.E.LU. Ομάδα χορού SUD Amsterdam

ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ… Θέατρο: Ροές. 10ο Φεστιβάλ Χορού ΣΕΧΟΧΟ.

Video Dance: URT. Video Dance Festival of Berlin.

ΠΡΙΝ 1. Θέατρο: Black Box Κ.Σ.Ο.Τ.

Ελβίρα Μπαρτζώκα

Ελβίρα Μπαρτζώκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Θεατρικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Παν/μιο της Αθήνας καθώς κ διπλωμάτων της αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής κ ισπανικής γλώσσας. Παράλληλα με τις Πανεπιστημιακές σπουδές ασχολήθηκε με το θέατρο (τελείωσε τη θεατρική σχολή του Ωδείου Αθηνών) κ με το χορό τόσο ως χορεύτρια ( κάτοχος των διπλωμάτων: intermidiate, adv.1, adv.2 του RAD κ του ISTD )όσο κ ως δασκάλα έχοντας τα αντίστοιχα διπλώματα διδασκαλίας μπαλέτου. Επίσης παρακολούθησε επί 3 χρόνια τη γαλλική σχολή υπό την καθοδήγηση του κ. Daniel Lommel κ υπήρξε επί 4 χρόνια βοηθός του. Συνεργάστηκε με χορευτικές ομάδες όπως χοροθέατρο Ναυσικά  Χ. Μπέσκου κ Αέναον Χοροθέατρο του D. L, κ ως κινησιολόγος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.


Λένε πως η επιθυμία απελευθερώνει ενέργεια. Δημιουργεί κίνηση. Λένε επίσης ότι η ύψιστη μορφή κίνησης είναι ο χορός. Κάπως έτσι, από αυτή την ύψιστη επιθυμία μας για την ύψιστη μορφή κίνησης τον Οκτώβριο του 2003, η Ζέφη Μπαρτζώκα και η Εύα Παγουλάτου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τα επαγγελματικά μας βήματα πάνω στο ίδιο παρκέ. Και κάπως έτσι, ή μάλλον ακριβώς έτσι, δημιουργήθηκε το ΧΟΡΟlogie, ένας χώρος διδασκαλίας κλασικού σύγχρονου και μοντέρνου χορού, ή –αν το προτιμάτε- το δικό μας εργαστήρι Υψηλής Χοροποιίας.

  • ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


“Ο χορός είναι φαινόμενο σωματικό, δεν πρόκειται για φαινόμενο διανοητικό, δεν είναι ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε κάποια θεωρητική άποψη. Έχει να κάνει με κάτι που μόνο το σώμα μπορεί να περιγράψει. Δεν μπορεί να είναι περιγραφικός της τεχνικής, όποια και αν είναι αυτή. Αν θέλουμε να επικοινωνούμε δεν φτάνει μόνο να μπορούμε να μιλάμε, πρέπει κυρίως να γνωρίζουμε να μιλάμε. Η γνώση είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει τις πόρτες της προόδου. Αυτό που θα επιτρέψει στον χορευτή να ανθίσει είναι η άρτια γνώση της τεχνικής που ο ίδιος θα την έχει πια ξεπεράσει και η οποία αναδύεται μέσα από πολυάριθμες μορφές, μεστωμένες από την προσωπική του αρχαιολογία…”

 

ΧΟρΟLOGIE

Πειραιώς 76, 4ος όροφος, 104 35, Kεραμικός
Τ-F 210 52 31 060
www.choro-logie.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
att. Εύα Παγουλάτου
Last modified on Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:02
More in this category: « Cumana Seresta Dance Floor Barre »

Follow Us