Η λέξη balletto είναι υποκοριστικό της λέξης ballo που σημαίνει χορός. αποτελεί παραφθορά του ελληνικού ρήματος βαλλίζω, που έχει ταυτόσημη σημασία. Το κλασικό μπαλέτο είναι το πλέον δομημένο από τα είδη χορού, καθώς έχει ως βάση τις παραδοσιακές χορευτικές τεχνικές και μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι παραλλαγές του έχουν καθοριστεί μέσα από διάφορες σχολές, όπως τη Γαλλική Σχολή, τη Δανέζικη Σχολή Bournonville, την Ιταλική Σχολή και τη Ρωσική Σχολή. Το μάθημα αυτό, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση, διδάσκεται σε πολλά επίπεδα, αποτελείται από διαφορετικές ασκήσεις στην μπάρα και στο κέντρο- με point ή χωρίς, μικρές χορευτικές χορογραφίες και συνοδεύεται πάντα με πιάνο.

Πιστεύοντας σταθερά και επίμονα ότι ο δρόμος προς την τελειότητα περνά μέσα από την εξειδίκευση, το κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE διδάσκει συνειδητά και στοχευμένα μόνο τις κλασικές μορφές χορού: το κλασικό μπαλέτο, τον σύγχρονο χορό, barre a terre ή/και vinyasa flow yoga. Σκοπός του ΧΟρΟLOGIE είναι να βοηθήσει αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική πορεία στον χορό αλλά και εκείνους που επιλέγουν τον χορό ως μέσο έκφρασης και εκγύμνασης, να προχωρήσουν και να βρουν τα “βήματα “ τους μέσα από την αγάπη για την τέχνη αυτή, την επιμονή και την χαρά που τους αποφέρει.
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Κλασικό Μπαλέτο
Σύγχρονο - Αυτοσχεδιασμός
Ο σύγχρονος χορός δίνει έμφαση στην πλαστικότητα και στον αυτοσχεδιασμό. Εστιάζει στην αναπνοή, στην ευθυγράμμιση του σώματος, στις αρθρώσεις, στην μυική χαλάρωση και στην χρήση της ορμής και της βαρύτητας που θα διευκολύνουν την κίνηση.
Σε αντίθεση με την αυστηρή και δομήμένη φύση του κλασσικού μπαλέτου, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την κίνηση του κορμού, το contract-release, την πτώση και την επαναφορά, τις απρόβλεπτες αλλαγές του ρυθμού,της ταχύτητας και της κατεύθυνσης. Έχει την τάση να συνδιάζει τον χορό και δραματικά στοιχεία καθώς οι χορευτές προσπαθούν να συνδέσουν το μυαλό και το σώμα μέσα από την ροή και αναζητούν την ελευθερία της κίνησης και της φαντασίας, επιτρέποντας στο σώμα τους να εκφράσει ελεύθερα τα εσωτερικά τους συναισθήματα.
Σε αυτό το είδος χορού τα πέλματα είναι συνήθως γυμνά και η μουσική από πολλά διαφορετικά στυλ και συχνά ενσωματώνει στοιχεία από άλλους χορούς .
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές και όχι μόνο!
Κινητικός Αυτοσχεδιασμός - Χορογραφική Σύνθεση
Το συγκεκριμένο μάθημα αποσκοπεί στην καλλιέργεια και την διεύρυνση κινητικών επιλογών, μέσα από μία ερευνητική διαδικασία δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Ενεργοποιώντας πολλαπλές μορφές έκφρασης, το σώμα ως κύριος πρωταγωνιστής εναλλάσσεται μέσα από τη ροή, τη παύση, τη ρυθμικότητα και τη δυναμική, δίνοντας χώρο στην ελεύθερη βούληση, διαμορφώνοντας ένα κολάζ κινητικών μοτίβων στο χώρο και το χρόνο.
Η σύνθεση ,η φαντασία και η συνεργασία αποτελούν το βασικό υλικό για μία δημιουργική προσέγγιση και επικοινωνία των σωμάτων.
Παραμένοντας ενεργοί στο παρόν και αντλώντας ερεθίσματα από συγκεκριμένες οδηγίες, με σκοπό να αναδυθεί μία ειλικρινής, προσωπική έκφραση, εξελικτικά αναπτύσσονται μικρές χορογραφίες δημιουργώντας κάθε φορά ένα απόλυτα προσωπικό αποτύπωμα.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές που θέλουν να εξελίξουν τη χορευτική και χορογραφική τους ιδιότητα, σε σπουδαστές χορευτικών και θεατρικών σχολών, σε εν ενεργεία ηθοποιούς και σε όποιον ενδιαφέρεται για τη κίνηση ως εκφραστικό μέσο.
Το αποτέλεσμα της έρευνας θα παρουσιάζεται κάθε τρίμηνο, ως μορφή παράστασης στο χώρο που θα γίνονται τα μαθήματα.
Διδάσκει η Πέρσα Σταματοπούλου
Όλοι οι δάσκαλοι – συνεργάτες του ΧΟρΟLOGIE είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές, ενώ το πρόγραμμά εμπλουτίζεται συχνά από τα σεμινάρια που παραδίδουν καλεσμένοι διακεκριμένοι παγκοσμίως Έλληνες και ξένοι χορευτές καθώς και από παραστάσεις χορού που πλαισιώνονται από τους μαθητές του κέντρου ΧΟρΟLOGIE και της επαγγελματικής ομάδας PLAN B.
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Εύα Παγουλάτου

Zέφη Μπαρτζώκα

Ρούλα Κουτρουμπέλη

Ελβίρα Μπαρτζώκα

Πέρσα Σταματοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία.
CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών).
CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους:
Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς.
Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των:
Δ. Γρηγοριάδου (1995 έως 2014), Σ. Κατσούλη (1998 έως 2000), Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των: Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.
Από το 2015 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνεχίζει να διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία στην καλλιτεχνική εκπαίδευση 27 ετών.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).
Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς.
Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.
Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Ως χορεύτρια έχει συμμετάσχει σε χορογραφίες των Λ. Μελετοπούλου και Λ. Βελισσαρίου.
Σε συνεργασία με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ κάνει σεμιναριακούς κύκλους αυτοσχεδιασμού και κίνησης, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης επαγγελματιών και ερασιτεχνών από διαφορετικά είδη τέχνης.
Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη σε ένα project με τίτλο «Flying duets» -Start Create Cultural Change 2017-2018, το οποίο επιδοτείται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, με σκοπό την δημιουργία ενός σωματικού διαλόγου, μέσα από την δυαδικότητα, ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμού και εμπειριών, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου) και τον Ακαδημαικό και Σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή στο έργο «Παγκόσμιον Άσμα» το οποίο παρουσιάστηκε στην Πάφο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.
Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού, δίνοντας παραστάσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Κυριάκος Κοσμίδης
Ο Κυριάκος Κοσμίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως χορευτής στο Αέναον Χοροθέατρο Ντανιέλ Λομμέλ. Έχει εμφανιστεί με τα Μπαλέτα Τζαζ του Μόντρεαλ. Ενδιάμεσα χόρεψε για πρώτη φορά ρόλους κλασικού ρεπερτορίου με την Εταιρεία Κλασικού Μπαλέτου της Καταλονίας. Συνεργάστηκε με την Εταιρεία Χορού Μπατ-Ντορ του Ισραήλ και με το Μπαλέτο Βίκτορ Ουλιάτε της Μαδρίτης. Το 1999 βραβεύτηκε ως καλύτερος χορευτής με το Κρατικό Βραβείο Χορού. Ίδρυσε την ομάδα Ρέζους Όμικρον, χορογραφώντας με τον Βίκτορα Ορίβε την παραγωγή Κατά μήκος της διαδρομής [Largo el camino] (2000). Ίδρυσε επίσης το Θέατρο στον Κύβο. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΛΣ το 1991. Έως το 2011 χόρεψε στα μπαλέτα Μυθίαμβοι (Σιδέρης/Χριστοδουλίδης), Pas de trios (Μανταφούνης/Σοπέν), Σερενάτα [Serenade] (Βιρτάνεν/Ντβόρζακ), Ζορμπάς (Μασσίν/Θεοδωράκης, Ηρώδειο 1993), Τα τέσσερα τελευταία τραγούδια [Vier letzte Lieder] (Βαν Ντάντσιχ/Στράους), Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Βαν Ντάντσιχ/Προκόφιεφ και Τζανέλλα/Προκόφιεφ), Δον Κιχώτης [Don Quixote] (Ντε Πιαν/Μίνκους), Πακίτα [Paquita] (Χατζής/Μίνκους), Σεμπάστιαν [Sebastian] (Ντε Πιαν/Μενόττι), Ζιζέλ [Giselle] (Αντρέ/Αντάμ), Πινόκιο [Pinocchio] (Αρμιτάζ/Μελότσι), Μπαγιαντέρα [La bayadère] (Μέτσης-Πετιπά/Μίνκους), Πέτρουσκα (Μανταφούνης/Στραβίσνκι), Ο κουρσάρος [Le corsaire] (Ντε Πιαν/Αντάμ) κ.ά. Διδάσκει σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού καθώς και σε επαγγελματίες.
Αλεξία Τσουρέκα
Η Αλεξία Τσουρέκα ξεκίνησε τις σπουδές της στη σχολή της Εθνικής Λυρικής σκηνής και αργότερα στο Θεσσαλικό μπαλέτο. Έπειτα αποφοίτησε από τη ανώτατη σχολή χορού «Μαρη Χατζημιχάλη». Είναι κάτοχος διπλωματών του ISTD και διπλώμα συστήματος Vaganova. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, μπαλέτου, σύγχρονου, graham και barre a terre με τους: Χριστιάννα Στεφάνου, Βασιλική Κίκνα, Πέννυ Μελλα, Guesh Mihov, Sergei Polunin, Stephen Delattre,Kalina Bogoeva, Luc Bouy,Gaetano Petrocino κα. Καθώς επίσης παρακολούθησε μαθήματα στην Αγγλια στο London Russian Ballet School.Ήταν μέλος του corps de ballet στη Varna State Opera, όπου χόρεψε ρόλους από τα μπαλέτα (Giselle, Swan Lake, Snow-Maiden, Nutcracker, Don Quixote), καθώς επίσης και στην ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και επιλέχθηκε ως μέλος των χορευτών στην Arena Di Verona.
Παρέδωσε σεμινάρια barre a terre και διδάσκει κλασικό χορό και variations σε σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αρετή Παλούκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ξεκίνησε χορό στην ερασιτεχνική σχολή της Βάγιας Παιδιωτάκη. Είναι πτυχιούχος της Ακαδηµίας της Όπερας της Βιένης (Ballettakademie der Wiener Staatsoper) και της Ανώτερης Επαγγελµατικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη - Μπακάλη”.
Είναι κάτοχος του συνόλου των Διπλωμάτων του Ρώσικου Συστήματος Vaganova, Πιστοποιηµένη Mat Pilates Instructor (Core Pilates NY) και bodyART Instructor. Έχει κερδίσει 4 υποτροφίες: Δύο υποτροφίες από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης (συµµετέχοντας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού της Eurovision), για να φοιτήσει στις 2 τελευταίες τάξεις της Ακαδηµίας της Όπερας της Βιέννης και δύο υποτροφίες για το Jacob's Pillow και την “Merce Cunningham Dance Company and School”, στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα της Βιέννης (Συµβάσεις έργου), την Οµάδα Landestheater στο Linz της Αυστρίας, την Οµάδα Choreotheater στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή και υπήρξε Σολίστ στην Όπερα του Graz της Αυστρίας.
Έχει συμμετάσχει επίσης στις Ανεξάρτητες Παραγωγές: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Mattilde Monnier, Joe Alegado, Elio Gervasi, Sebastian Pranttle, Alpha Group, Analysis Dance Company, Around us, Υπέρ ορίων κ.α.Έχει διδάξει Κλασικό Μπαλέτο και Ρεπερτόριο Μπαλέτου στο Astoria School of Arts στη Νέα Υόρκη, στο Tanz Arts Schule στο Graz της Αυστρίας, στη σχολή Musical P.M.T.P., στο Winston’s House of Dance, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα», στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Αλέξανδρος Χατζιάρας», κ.α.Από το 2019 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού (καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου και Ρεπερτορίου Μπαλέτου) στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου” και υπεύθυνη καθηγήτρια στο μάθημα του κλασικού μπαλέτου για τις Διπλωματικές Εξετάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της σχολής στο Υπουργείο Πολιτισμού.
ΝΙκολέτα Καρμίρη
Η ΝΙκολετα Καρμιρη αποφοιτησε απο την Κρατικη Σχολη Σχολη Ορχηστικης Τεχνης και με υποτροφια
του Ιδρυματος Ωναση συνεχισε την πρακτικη της σε τεχνικες συγχρονου χορου στη Νεα Υορκη(Dance Space Center).
Ως χορευτρια και χορογραφος εχει συνεργαστει με τους:
Μαρια Γοργια-Αμαλγαμα
Βασω Γιαννακοπουλου-Νταλικα
Ιρις Καραγιαν-ομαδα χορου Ζητα
Πετρος Γαλλιας-Ηρος Αγγελος
Μαριελα Νεστορα-Yelp Dance Co.
Γιωργος Χρηστακης-Δαγιπολη
Μαρια Κολιοπουλου-Προσχημα
Βιτορια Κωτσαλου
Σεσιλ Μικρουτσικου
Ευα Διαμαντη-Τα/Δε
Ιωαννα Πορτολου-Grifon Dance Co.
Θανος Μικρουτσικος
Χαρις Ανταχοπουλου
Jessica Henou
Θεμη Μουμουλιδη
Αρτεμις Λαμπιρη-Man Dance Co.
Μαρια Αγγελου-Χοροθεατρο 14Μερα
Κατερινα Σκιαδα
Ελεονωρα Σιαβαρα
Για παραστασεις στην Ελλαδα(Φεστιβαλ Αθηνων κ Επιδαυρου,Διεθνες Φεστιβαλ Χορου Καλαματας,Δημητρια,
Στεγη Ιδρυματος Ωναση,Μεγαρο Μουσικης κ.α.)
Καθως και σε φεστιβαλ χορου στην Αγγλια,Δανια,Σουηδια,Γαλλια,Ιταλια,Σερβια,Αυστρια,ΗΠΑ(Νεα Υορκη),
Σλοβενια,Τσεχια.
Συνεργαστηκε ως δασκαλα χορου,χορογραφος και χορευτρια με τη Στεγη του Ιδρυματος Ωναση,στο εκπαιδευτικο προγραμμα
"Dancing to connect"(2013-2020)
Διδασκει το μαθημα της κινησης-αυτοσχεδιασμου σε Ανωτερες Δραματικες Σχολες(Αρμενης,Δραματικη Σχολη Δημου Αγ.Βαρβαρας "Ιακωβος Καμπανελλης)
Ειναι αποφοιτος της A.F.Studies PIlates Mat and Props.
Διδασκει συγχρονο χορο σε εφηβους και ενηλικες.
Αθηνά Κυρούση Salvucci
H Αθηνά Κυρούση Salvucci, ελληνοϊταλικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.
Από το 2020 συνεργάζεται με την βελγική ομάδα χορού Siamese Cie κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ευρώπη ( Festival D' Avignon, Clermont Ferrand, Bezons, Mons, Ghent, Brugge, Strasbourg, Paris, Charleroi, Marl, Metz, Luxembourg, Quimper, St Brieuc) κ.α. Έχει χορέψει σε διάφορα θέατρα και χώρους στην Αθήνα όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Εμπρός, το Κέντρο Μελέτης και Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. Έχει συνεργασθεί με τους μουσικούς Joe Tornabene, Emmanuel Cremer, Γιώργο Κοκκινάρη, Luca Rossi, Paolo Presta, Vago Tedosio κ.α δημιουργώντας παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με βάση την άμεση σύνθεση, με τον μουσικούς Αντώνη Σταυρινό και Γιάννη Δεσποτάκη για το μουσικοχορευτικό αυτοσχεδιαστικό της σόλο '' Χωρίς Συντηρητικά '' στο 14ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με τον μουσικό Μπάμπη Κανά για το έργο της '' Blue Point '' και Γιώργο Παππουτσή με το έργο '' Spes Ultima Dea '' στο φεστιβάλ μουσικής και χορού Music in Motion 2016/2017 και ξανά με τον ίδιο χορογραφώντας το ''Οιδιπόδειο Σέλλας '' στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πνύκα.Το χειμώνα του 2021 χορογραφεί στα πλαίσια του Athens Video Dance Project το " Blossom Ground " για την επαγγελματική σχολή Μάρω Μαρμαρινού.
Το 2017 συνεργάζεται με τον Romeo Castellucci για την καινούρια του παραγωγή '' Democracy in America '' στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Έχει συνεργασθεί με χορευτές και χορογράφους όπως Julyen Hamilton, Paolo Cingolani, Koen Augustijnen, Rosalba Torres, Tobias Funke, Αναστασία Λύρα, Τιτή Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχος, Κυριάκος Κοσμίδης, Μέντη Μέγα, Αλίκη Γούσα, Αγγελική Στέλλατου, Εύα Παγουλάτου, Μαριέλα Νέστορα, Ελίνα Παπαδόπουλου, Βανέσα Σπινάσσα, Ελένη Πανταζάτου κ.α.
Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ponderosa της Γερμανίας, την Ιταλία.
Το 2015 συνιδρύει την ομάδα Allopix, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία παίρνοντας μέρος στην Biennale του Μιλάνο εκπροσωπώντας τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος με το έργο ''Penduloop''.
Ως καθηγήτρια χορού, την ενδιαφέρει η χρήση και διερεύνηση διαφορετικών τεχνικών του χορού, όπως ο σύγχρονος χορός, η τεχνική Graham, το μπαλέτο, η ταραντέλα και το contact improvisation. Έχει δώσει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία.
Το 2018 γίνεται μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ διδάσκοντας την τεχνική Graham και το 2021 μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής Μάρω Μαρμαρινού ( Πέτροβα ).
Από το 2011 έως σήμερα, ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού και σεμιναριακά σε άλλες επαγγελματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.
Λένε πως η επιθυμία απελευθερώνει ενέργεια. Δημιουργεί κίνηση. Λένε επίσης ότι η ύψιστη μορφή κίνησης είναι ο χορός. Κάπως έτσι, από αυτή την ύψιστη επιθυμία μας για την ύψιστη μορφή κίνησης τον Οκτώβριο του 2003, η Ζέφη Μπαρτζώκα και η Εύα Παγουλάτου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τα επαγγελματικά μας βήματα πάνω στο ίδιο παρκέ. Και κάπως έτσι, ή μάλλον ακριβώς έτσι, δημιουργήθηκε το ΧΟΡΟlogie, ένας χώρος διδασκαλίας κλασικού σύγχρονου και μοντέρνου χορού, ή –αν το προτιμάτε- το δικό μας εργαστήρι Υψηλής Χοροποιίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
“Ο χορός είναι φαινόμενο σωματικό, δεν πρόκειται για φαινόμενο διανοητικό, δεν είναι ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε κάποια θεωρητική άποψη. Έχει να κάνει με κάτι που μόνο το σώμα μπορεί να περιγράψει. Δεν μπορεί να είναι περιγραφικός της τεχνικής, όποια και αν είναι αυτή. Αν θέλουμε να επικοινωνούμε δεν φτάνει μόνο να μπορούμε να μιλάμε, πρέπει κυρίως να γνωρίζουμε να μιλάμε. Η γνώση είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει τις πόρτες της προόδου. Αυτό που θα επιτρέψει στον χορευτή να ανθίσει είναι η άρτια γνώση της τεχνικής που ο ίδιος θα την έχει πια ξεπεράσει και η οποία αναδύεται μέσα από πολυάριθμες μορφές, μεστωμένες από την προσωπική του αρχαιολογία…”
ΧΟρΟLOGIE
Πειραιώς 76, 4ος όροφος, 104 35, KεραμικόςΤ-F 210 52 31 060
www.choro-logie.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
att. Εύα Παγουλάτου