Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+ | Χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ // ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ/ecstasy
Επισκέψεις : 227

Με την παράσταση ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ/ ecstasy, παρακολουθούμε την κατάσταση που εισέρχεται ο χορευτής, κατά την διάρκεια της μετάβασης του μέσα από αντίθετες ποιότητες ρυθμού και έντασης, όπως είναι το πέρασμα από την απόλυτη σιγή, στην απόλυτη έκρηξη. Το σώμα αποσπάται από τη σκέψη και αφήνεται στο κενό, της συνεχόμενης εναλλαγής των αντίθετων ρυθμών, της¨ θηλυκής¨και ¨αρσενικής¨ ποιότητας του ήχου και της κίνησης.

Η μουσική της παράστασης, οδηγεί τους χορευτές στην ένωση με το πνεύμα του Διονύσου. Το πνεύμα της κάθαρσης μέσω της χαράς και ευδαιμονίας. Ο θρακιώτικος ήχος της γκάϊντας, μπλεγμένoς μαζί με τον ηλεκτρονικό ήχο, οδηγούν το σώμα, συνδυάζοντας τη μνήμη με το βίωμα .

Η παράσταση είναι μια μελέτη πάνω στο πώς σώματα με διαφορετική κινητική εμπειρία και εκπαίδευση, εισέρχονται σε κατάσταση μέθης κατά την χορευτική διαδικασία. Έτσι το χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ, συμπράττει με την ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε μια από κοινού παράσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπερβάλλουσα ευθυμία και άκρατο ενθουσιασμό.
Με την παράσταση ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ-ecstasy,συνεχίζουμε την έρευνα πάνω στο πώς το σώμα εισέρχεται σε έκσταση μέσω της εναλλαγής ποιοτήτων ρυθμού και κίνησης, που ξεκινήσαμε το 2013, δουλεύοντας το έργο BEAST INSIDE ME- το σώμα ως κινούμενο γλυπτό, που ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε το 2023.

 

Συντελεστές

Χορογραφία| Αλεξάνδρα Δανιήλ
Πρωτότυπη μουσική
Ζαγάρ Quartet: Πέτρος Τσαμπαρλής:ντραμς/σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, Ηρακλής Ζάχος-Σιάγκος: μπάσο, Δημήτρης Σακαβάλας:γκάϊντα, Θωμάς Πάζιος :νταούλι.
Χορεύουν
ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+: Καράγιωργα Χριστίνα, Χατζηλία Λούσυ, Κορνελάκη Άννα, Αντωνάτου Χαρά, Καζαριάν Λύδία, Μενετιάν Ρίτα, Παναγιωτοπούλου Μάρθα, , Γεωργία Παδουβά, Στρατηγάκη Αλεξάνδρα, Χρηστίδου Κυριακή.

Xοροθέαρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ(Χορεύει η Βαλιάννα Σιμητάκου σε video- wall προβολή/απόσπασμα από την παράσταση Beast inside me. )

Επεξεργασία βίντεο-φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής.
Κουστούμια: Ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+.

 

26-27/4/2024 // Πολυχώρος Δήμου Παλαιού Φαλήρου 8.30 μ.μ
(Τερψιχόρης 51, Παλαιό Φάληρο)
28/4/2024 // Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν 8. 30 μ.μ 
(Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, Βύρωνας.)

Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Eίσοδος ελεύθερη.


Σχετικά με τους συντελεστές

ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+

Κορνελάκη Άννα, Αντωνάτου Χαρά, Καζαριάν Λύδία, Μενετιάν Ρίτα, Παναγιωτοπούλου Μάρθα, Μυρίλλα Ελπίδα, Γεωργία Παδουβά, Στρατηγάκη Αλεξάνδρα, Χρηστίδου Κυριακή, Καράγιωργα Χριστίνα, Χατζηλία Λούσυ.
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2022 από την χορογράφο και κοινωνιολόγο Αλεξάνδρα Δανιήλ, μέσα από το εργαστήριο κίνησης και κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο διδάσκει από το 2017-σήμερα.
Η πρώτη παρουσίαση της ομάδας, έγινε τον Απρίλιο του 2023 στο Αεροφυλάκιο 1, της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με το έργο ΜΝΗΜΗ.


Αλεξάνδρα Δανιήλ | χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ

Η Αλεξάνδρα Δανιήλ σπούδασε Κοινωνιολογία, χορογραφία και σύγχρονο χορό με την υποστήριξη της Γ.Γ.Ν.Γ και της ΕΕ.
Το 2002 , με την ολοκλήρωση των σπουδών της και την επιστροφή της από την Δανία, ίδρυσε το χοροθέατρο ΚHΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ, του οποίου είναι χορογράφος και καλλιτεχνική Διευθύντρια. Έχει οργανώσει προγράμματα χορού για ενήλικες και παιδιά σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, κοινωνικές δομές και σχολεία. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη διδασκαλία της κινησιολογίας και του κινητικού αυτοσχεδιασμού στην Τρίτη Ηλικία. Παράλληλα έχει συγγράψει την μεταπτυχιακή εργασία με θέμα: « Η συμβολή του σύγχρονου χορού, της μέθοδου Feldenkraisκαι άλλων μορφών κίνησης, στην Aυτό εξέλιξη και την Ευημερία της τρίτης ηλικίας, Ιούλιος 2022».

Από το 2017 διδάσκει το εργαστήρι κίνησης και κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μέσα από το οποίο το 2022, ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+.
Εργάζεται ως δασκάλα κίνησης ,χορογράφος και κοινωνιολόγος, συνδυάζοντας την τέχνη και την επιστήμη, σε μια δημιουργική ανατροφοδότηση της μιας από την άλλη.

 

 



 
 
 

Follow Us