Tanzterrain Featured

tanzterrain logo

Το Tanzterrain – kinetic dance space είναι ένα νέος πολυχώρος παραστατικών τεχνών και άσκησης στην φιλόξενη γειτονιά της Κυψέλης, πλησίον της πλατείας Αγ. Γεωργίου.

Ο χώρος αποτελείται από 2 αίθουσες, σαλόνι, αποδυτήριο και μπάνια. Βασική λειτουργία του είναι η διεξαγωγή μαθημάτων κ εργαστηρίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σωματικής άσκησης.

Το Tanzterrain ψάχνει να βρει το έδαφος για αμοιβαία ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων (ή μη γνώσεων), συζήτηση, συνδιαμόρφωση, ανταλλαγή καλλιτεχνικής προοπτικής και εμπειρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ανοιχτό σε πρωτοβουλίες, προτάσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες/ιδες, εκπαιδευτικούς και άλλους χώρους με αντίστοιχες ανησυχίες.
Στα επόμενα βήματα μας φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε παρουσιάσεις /performance μικρής κλίμακας, εκθέσεις εικαστικών έργων και εκδηλώσεις.

Πρόθεση μας είναι η προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο (ερασιτεχνικά μαθήματα, σεμινάρια, επιμορφωτικοί κύκλοι), όσο και σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό, η στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας και των εργαζομένων της, ο βιοπορισμός των εργαζομένων μας και η στέγαση των επιθυμιών και των ανησυχιών μας.

ΤΑΝINST Square

 Καθηγητές - Μαθήματα

Αγγελική Δαλαγγέλη - Σύγχρονος Χορός

Αγγελική Δαλαγγέλη - Σύγχρονος Χορός

ageliki dalageliΗ Αγγελική Δαλαγγέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου”και του Τμήματος Φυσικής Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην “Φυσική Περιβάλλοντος”.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ποικίλες ομάδες χορού και χορογράφους όπως: Creo, Όχι παίζουμε, Perè Faura, Zoi Dimitriou, Κι όμΩς κινείται, και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2019 συμμετείχε στο In Progress Feedback Festival του Κινητήρα με το έργο Lift Pull Flop, το οποίο απέσπασε το βραβείο κριτικής επιτροπής. Έχει δίπλωμα διδασκαλίας από τον Διεθνή Οργανισμό Sivananda Yoga.

Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και θετικές επιστήμες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τελευταία, ασχολείται με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών εργαστηρίων κίνησης για παιδιά, που σκοπό έχουν την κατανόηση βασικών αρχών της φυσικής. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 21’ στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Σύγχρονος χορός (Ο) |
Δευτέρα 18.00-19.30 & Σάββατο 13.00-14.30

Αυτοσχεδιασμός (Ο) |
Τετάρτη 20.00-21.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/angeliki.dalangeli
Tel: 695 581 6903


 Κινούμαστε, παίζουμε και χορεύουμε αναζητώντας νέες αφετηρίες στο σώμα μας για να ταξιδέψει στο χώρο, είτε μόνοι είτε παρέα με άλλα σώματα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική release για ζέσταμα και ενδυνάμωση. Μελετούμε την ροή της κίνησης, την αντίσταση και την άφεση στη βαρύτητα. Συνθέτουμε χορογραφικά μοτίβα που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμό και παραλλάσουμε χορογραφημένα μοτίβα για να προκύψουν νέα.
Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να κινηθούν δημιουργικά και να παίξουν.

Άννα-Μαρία Βλάχου - Pilates

Άννα-Μαρία Βλάχου - Pilates

anna maria vlachouH Άννα Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Aποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού ''ΑΚΤΙΝΑ'' και σπούδασε στο τμήμα Εσωτερικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Peter Juhaz, Judith SanchezRuiz, Νίκο Καλογεράκη, Μπέττυ Δραμισιώτη, Αγγελική Στελλάτου, Χριστιάνα Σκιαδά, Έφη Γούση κ.α.

Διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό όπως και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Contact Improvisation, Forsythe repertoire, Pina Bausch, Trisha Brown, Hofesh Schechter, Gaga, Feldenkrais, Alexander Technique κ.α. σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί κίνηση σε ηθοποιούς και έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ Αθηνών, σε μικρού μηκους ταινίες ως περφορμερ. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μέθοδο Pilates ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στην Ακαδημία Basi Pilates σε συνεργασία με το NYSY studios.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως instructor σε studio Pilates και φυσικοθεραπευτήρια ενώ εμβαθύνει τις γνώσεις της με σεμινάρια και εξειδικεύσεις (pre post natal, pilates for injuries and pathologies, pilates for dancers κ.α.).

ΤΡΙΤΗ 17.00-18.00
ΠΕΜΠΤΗ 17.00-18.00 & 18.00-19.00.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/annamaria.vl
Tel: 6908979463


Η μέθοδος pilates επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία, τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και την συγκέντρωση. Είναι μια μέθοδος άσκησης για όλο το σώμα που εστιάζει τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην ευλυγισία. Ενισχύει τις μυϊκές ομάδες αλλά ιδιαίτερα τους μύες του κορμού οι οποίοι είναι σημαντικοί για την σωστή στάση του σώματος και την συνολική μας υγεία.
Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο την σταθεροποίηση των αρθρώσεων, την ενδυνάμωση όλου του σώματος, το μεγαλύτερο εύρος κίνησης, την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή άλλες παθήσεις, την ορθοσωμία και την ανάπτυξη συνείδησης κατά την εκτέλεση των κινήσεων. Επιπλέον προτείνεται για την διαχείριση του στρες και την βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, αυξάνει την ενεργητικότητα και έχει λειτουργική εφαρμογή στην καθημερινότητα.
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία άσκησης. Το μάθημα παραδίδεται με παραλλαγές των ασκήσεων ανάλογα με τις προσωποιημένες ανάγκες και το επίπεδο του/της ασκούμενου/ης.

*Υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος ύστερα από συνεννόηση.

Ελίνα Δεμιρτζίογλου - Σύγχρονος Χορός

Ελίνα Δεμιρτζίογλου - Σύγχρονος Χορός

elina demirtzioglouΗ Ελίνα Δεμιρτζίογλου γεννήθηκε το 1997 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) το 2019.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τον Απρίλιο του 2021 συμμετείχε στο «Miniatures for Revolution» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συνεργάστηκε με τον Νίκο Καλύβα στο «Kadin» και με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στο «Battle of the Fishes».

Έχει συνεργαστεί με την Αντωνία Οικονόμου στα έργα «ATITLON figure n.3» και «This is a space : Phase 0».
Τον Ιούλιο του 2019 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην παράσταση Growing με τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Ασκηση 27), Γιάννη Μανταφούνη (One One One) και Μαρκέλλα Μανωλιάδη (In Between).
Το 2018 έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Contemporary Dance theory&practice» της ΚΣΟΤ με παραστάσεις σε θέατρα της Αττικής.
Συμμετείχε ακόμη στην ταινία «Istanbul Story» της Φωτεινής Σισκοπούλου, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2016).

Σύγχρονος χορός Ττ - kids |
5-7 ετών > Τρίτη & Πέμπτη 17.00-18.00
10-12 ετών > Τρίτη & Πέμπτη 16.00-17.00

Σύγχρονος χορός (Αρχάριο επίπεδο) |
Σάββατο 14.30-16.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/elina.demirtzoglou
Tel: 698 821 8640


Ελατε να κινηθούμε στον χώρο, να συν χορέψουμε και να εκτονωθούμε παρέα στο ίδιο πάτωμα. Στο μάθημα θα εξελίξουμε τις βασικές αρχές του σύγχρονου χορού, θα ασχοληθούμε με κινητικές φράσεις και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Θα παίξουμε με τις εναλλαγές δυναμικών, ρυθμού και θα εξερευνήσουμε τα όρια του σώματος αλλά και του νου μας, με στόχο να περάσουμε καλά. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους έχουν την επιθυμία να «ταξιδέψουν» και να ανακαλύψουν τα λιγότερα γνωστά μέρη του σώματος και της κίνησης τους.

Φοίβος Συμεωνίδης - Θεατρικό Εργαστήρι

Φοίβος Συμεωνίδης - Θεατρικό Εργαστήρι

foivos symeonidisΟ Φοίβος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2011. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Art Vouveau η οποία δημιουργεί πρωτότυπες βωβές θεατρικές παραστάσεις (https://artvouveau.com/).

Aπό το 2011 εργάζεται αδιαλείπτως ως ηθοποιός και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως: Ευριπίδης Λασκαρίδης (“ELENIT”), Μάρθα Φριντζήλα (“Κάιν -ένα μυστήριο”, “Βάκχες: μία λειτουργία”, “Αίας”, “Τσάι στης κοντέσσας Περγκόλι”, “Βάκχες”), Θωμάς Μοσχόπουλος (“Καντίντ ή η αισιοδοξία”, “Η Δίκη του Κ.”, “Το σκλαβί”), Κώστας Φιλίππογλου (“Βάτραχοι”), Βίκυ Γεωργιάδου (“Νέοι χωρίς θεό”, “Μια άγνωστη από τον Σηκουάνα”, “Έπρεπε να είχα”), Camilo Bentancor (“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”), Κώστας Παπακωνσταντίνου (“Βόυτσεκ”) σε έργα του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, του Σαίξπηρ, του Βολταίρου, του Μπύχνερ, του Λεντς, του Α. ντε Μυσσέ, του Λόρδου Βύρωνα, του Φ.Κάφκα, του Α.Καμύ, του Ε.φον Χόρβατ και άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών της Προύσας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα και αλλού. Επίσης, είναι σταθερός συνεργάτης των ομάδων Baumstrasse και Κοπέρνικος.

Στον εκπαιδευτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση θεατρικών σεμιναρίων, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Θέατρο (2020-2022), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (2019) και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2017-2018) ενώ αναλαμβάνει τη συνδιδασκαλία στο σύνολο των εργαστηρίων που πραγματοποιεί η θεατρική ομάδα Art Vouveau.
Τον Αύγουστο του 2021 σκηνοθέτησε τη μουσικοθεατρική παράσταση “Το Μουσείο των Φανταστικών Μουσικών Όντων” σε συνεργασία με το μουσικό σύνολο TETTTIX στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021» και το 2019 σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο την παράσταση “Δίπλα-δίπλα”.

Σάββατο 11.00-13.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/foivos.symeonidis.1
Tel: 697 418 0475


Το ετήσιο θεατρικό εργαστήρι στο Tanzterrain, απευθύνεται σε όποιαν/ον θέλει να γνωρίσει ή να ανανεώσει και να εμβαθύνει τη σχέση της/του με το θέατρο και ιδιαίτερα το σωματικό θέατρο.
Μέσα από στοχευμένες και διασκεδαστικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού θα αναπτύξουμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας. Παράλληλα, θα εστιάσουμε σε μια σειρά ασκήσεων που στόχο θα έχουν να δυναμώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα σώματά μας ώστε να μπορούμε κατόπιν να δίνουμε μορφή, ρυθμό, κίνηση και πνοή στο δημιουργικό νου. Πιο συγκεκριμένα θα μάθουμε κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάχνουμε με τα σώματά μας, εύκολα και με ακρίβεια, ένα πλήθος φανταστικών χαρακτήρων οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να δράσουν σκηνικά με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Σε όλη τη διαδικασία του εργαστηρίου πρωτεύοντα ρόλο θα παίζει η ομαδική λειτουργία και γι’αυτό στις πρώτες συναντήσεις μας θα γνωριστούμε και θα δέσουμε ως σύνολο μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια δυναμικής ομάδας. Αλλά και στη συνέχεια του εργαστηρίου όπου ο καθεμία/καθένας θα κληθεί να δημιουργήσει έναν θεατρικό χαρακτήρα, θα διερευνήσουμε αν μπορούμε να φτιάξουμε αυτόν τον ολοκληρωμένο φανταστικό χαρακτήρα μέσα από μια εξωστρεφή διαδικασία παιχνιδιού, αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τους συμπαίκτες μας.
Στην τελευταία περίοδο του εργαστηρίου, η ομάδα θα συνθέσει μια πρωτότυπη ιστορία η οποία θα ξετυλίγεται μέσα από τις συναντήσεις των χαρακτήρων που θα έχουμε φτιάξει μέσα στη χρονιά. Συναντήσεις απρόσμενες, ηλεκτρισμένες, αμήχανες, διασκεδαστικές θα υφάνουν την πλοκή της ιστορίας μας που θα δίνει το χώρο και το χρόνο για να φωτιστούν και να δράσουν οι πρωτότυποι χαρακτήρες που θα έχουμε δημιουργήσει.

Χριστίνα Καρπούζου - Σύγχρονος Χορός

Χριστίνα Καρπούζου - Σύγχρονος Χορός

xristina karpouzouΗ Χριστίνα Καρπούζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως δασκάλα χορού, χορεύτρια / χορογράφος. Η κατάρτισή της στον Σύγχρονο χορό πραγματοποιήθηκε αρχικά σε Αθήνα και Ισπανία, φοιτώντας στην επαγγελματική ακαδημία χορού Area espai de dansa y creacio.
Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε παρακολουθώντας εντατικά προγράμματα / Intensive Programs σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υπό την καθοδήγηση σημαντικών χορευτών/τριων – ερευνητών κίνησης, καθώς επίσης λαμβάνοντας μέρος σε performance projects χορογράφων του είδους.

Από το 2012 εργάζεται ως δασκάλα χορού παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού σε Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Ελλάδα και Ευρώπη. (Αγγλία, Σερβία, Ιταλία, Σλοβενία, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ζάκυνθο, Λάρισα κα.)
Ο κεντρικός πυρήνας των προπονήσεων χορού που παραδίδει, βασίζεται σε μια πρακτική που την ονομάζει - Intense Training Ιmprovisation.
Πρόκειται για μια performative προσέγγιση πρακτικής έντονου physical αυτοσχεδιασμού στον σύγχρονο χορό, σε τεχνική floorwork και κάθετου άξονα, η οποία αποτελεί την προσωπική της έρευνα και προπόνηση που έχει δημιουργήσει και μοιράζεται μετά από πολυετή μελέτη πάνω στο πεδίο των κινητικών και σωματικών τεχνών.
Η δημιουργία/παραγωγή και καλλιτεχνική επιμέλεια μαθητικών παραστάσεων είναι μέρος της διδασκαλικής της εμπειρίας και αφοσίωσης. Από το 2015-2020 κατείχε την διαχείριση και καλλιτεχνική διεύθυνση του στούντιο χορού και άσκησης Studio Corporal, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ως χορεύτρια / περφόρμερ και δημιουργός έχει συνεργαστεί με διαφόρους συναδέλφους του χώρου του χορού αλλά και μουσικούς, παρουσιάζοντας έργα σε θέατρα, χώρους τέχνης και φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ως ενήλικας ασχολείται μέχρι και σήμερα εντατικά με πολεμικές τέχνες/αθλήματα και συγκεκριμένα τα τελευταία 8 χρόνια με Kung fu-eagle claw.

Παράλληλα με την εκπαίδευσή της στον χορό, οι υπόλοιπες σπουδές της περιλαμβάνουν:
Montpellier | Paul Valery ΙΙΙ / τμήμα μετάφρασης (3ετή) | Βαθμός πτυχίου |License
Αρχιτεκτονική εσωτερικού Χώρου και Διακόσμηση | ΑΚΤΟ / University of Middlesex (4έτη) | Δίπλωμα BA Honours |
Μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά).

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Α) Αρχάριο
Τρίτη - Tετάρτη - Πέμπτη | 21.30-22.30
(το μάθημα θα παρατείνεται 15' μετά της αναγραφόμενης ώρας)

MORNING CLASSES

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Ο) OPEN Level
Τρίτη - Παρασκευή | 11.00-12.30

INTENSE TRAINING & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Β) (Μ/Π) Βασικό, Μεσαίο / Προχωρημένο
Δευτέρα | 19.30-21.00
Τρίτη | 21.00-22.30
Τετάρτη | 20.00-21.30

INTENSE TRAINING IMPROVISATION | (Β) (Μ/Π) Βασικό, Μεσαίο/Προχωρημένο

Παρασκευή | 19.00-20.30

 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Christina Karpouzou
Tel: 6942632838
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: christina_karpouzou


Ενδυνάμωση & Σύγχρονος Χορός
Στο μάθημα αυτό αρχικά θα δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα από βασικές κινητικές ασκήσεις συντονισμού και μηχανικής του σώματος για άτομα που βρίσκονται σε αρχάριο επίπεδο και δεν έχουν προηγούμενη επαφή με τον σύγχρονο χορό.
Στη πορεία του μαθήματος οι ασκήσεις αυτές θα γίνονται όλο και πιο σύνθετες, δημιουργώντας αρχικές βάσεις τεχνικής σύγχρονου χορού, φέρνοντάς μας σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα – τεχνική floorwork.
Έπειτα θα ανακαλύψουμε την δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων, των σχημάτων, την δυναμική στην άμεση αλλαγή διαδρομών και κινητικών ποιοτήτων έχοντας ως εργαλείο το έδαφος.
Σκοπός είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε σε επίπεδο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στην floorwork τεχνική.
Στην πορεία έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας πιο συγκεκριμένα, αποδομώντας την και δουλεύοντάς την μέσα από σύντομες διαδοχικές ασκήσεις – drills, οι οποίες συνδυάζουν βασικές τεχνικές εδάφους – floorwork, release, τεχνικές βασικών στηρίξεων. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ενδυνάμωση του σώματος, καθώς επίσης βοηθάει να αναπτυχθεί η εγκεφαλική και η σωματική μνήμη.

Στο τέλος της προπόνησής μας επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

Intense Training & Σύγχρονος Χορός
Στο μάθημα αυτό αρχικά θα δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα από στοιχεία ακροβατικών εδάφους αλλά και κινητικές ασκήσεις συντονισμού και μηχανικής του σώματος, οι οποίες στη πορεία του μαθήματος θα γίνονται όλο και πιο σύνθετες φέρνοντάς μας σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα – τεχνική floorwork.
Έπειτα θα ανακαλύψουμε την δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων, των σχημάτων, την δυναμική στην άμεση αλλαγή διαδρομών και κινητικών ποιοτήτων έχοντας ως εργαλείο το έδαφος.
Σκοπός είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε σε επίπεδο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στην floorwork τεχνική.
Στην πορεία έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας πιο συγκεκριμένα, αποδομώντας την και δουλεύοντάς την μέσα από σύντομες διαδοχικές ασκήσεις – drills, με τις οποίες δουλεύονται συνδυαστικά τεχνικές εδάφους – floorwork, με αυτές του κάθετου άξονα, όπως στηρίξεις, στροφικότητα , αιωρήσεις, σπείρες, άλματα, προσγειώσεις, traveling, στρέψεις κ.α.
Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ενδυνάμωση του σώματος, καθώς επίσης βοηθάει να αναπτυχθεί η εγκεφαλική και η σωματική μνήμη.
Μέσα στο πλαίσιο της τεχνικής προστίθεται και ο παράγοντας της ταχύτητας, της έντασης και της προβολής της κίνησης. Αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε δύναμη, έκρηξη και physical κινητική ποιότητα.
Στο τέλος της προπόνησής μας επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

Intense Training IMPROVISATION

Στην προπόνηση πρακτικής έντονου Αυτοσχεδιασμού αρχικά θα ασχοληθούμε με την ενεργοποίηση του σώματος με ασκήσεις - οδηγίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να βάλουν σε λειτουργία συνολικά όλο το σώμα αλλά και συγκεκριμένα την περιοχή των αρθρώσεων, της σπονδυλικής στήλης, του θώρακα, της λεκάνης, του κεφαλιού, και των πελμάτων.
Έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σε ένταση κ ταχύτητα τον κάθετό μας άξονα, ως αναφορά την σύνθεση και την δυναμική των ποδιών, των πελμάτων, την σχέση τους με το πυρήνα μας, την λεκάνη και τα γόνατά μας, την σύνδεσή τους με τον κορμό μας και την σπονδυλική μας στήλη, αλλά και την ενεργητική κ αυθόρμητη μεταφορά μας στο χώρο – traveling.
Με διάφορες ασκήσεις και οδηγίες θα εξελίξουμε τον σωματικό μας συντονισμό, την βαθιά αντίληψή μας αλλά και την αντοχή μας, προσεγγίζοντας με ταχύτητα και ένταση την physical κινητικότητα.
Θα εντείνουμε την κατανόησή μας ως αναφορά την ελεύθερη αλλά τεχνική αυτοσχεδιαστική κίνησή μας, απομονώνοντας και δουλεύοντας συνθετικά σημεία του σώματος, ώστε να ανακαλύψουμε και να διευρύνουμε το εύρος του κινητικού μας λεξιλογίου, των ποιοτήτων που παράγουμε, καθώς και να κατευθύνουμε όλα αυτά τα κινητικά εργαλεία προς μια performative έρευνα πάνω στη κίνηση, προσεγγίζοντας κινητικά έναν χαρακτήρα, ένα βίωμα, ή μια συνθήκη κα.

Στο τελικό στάδιο έχοντας κατανοήσει τις κινησιολογικές ασκήσεις και έχοντας περάσει απ' όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας του αυτοσχεδιαστικού υλικού, επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

Πωλίνα Χρυσάφη - Σύγχρονος και Κλασσικός Χορός

Πωλίνα Χρυσάφη - Σύγχρονος και Κλασσικός Χορός

polina xrysafiΗ Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος ‘artist in process- performance major’ του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).
Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.

Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.
Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

 

 

 

Σύγχρονος_χορός (Α) Αρχάριο |
Τρίτη | 20.00-21.30
Παρασκευή| 20.30-22.00

Σύγχρονος χορός δια δύο (εναλλάξ με την Άννα Ανουσάκη) (Μ) Μεσαίο |
Πέμπτη | 20.00-21.30
Σάββατο | 16.00-17.30

Κλασσικός_χορός (Α) Αρχάριο |
Τετάρτη |18.30-20.00
Σάββατο | 17.30-19.00

Κλασσικός_χορός (Μ) Μεσαίο |
Τρίτη & Πέμπτη | 18.30-20.00

 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Polina Chrysafi
Tel: 694 928 2991
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: Polina_Chrysafi


Σύγχρονος χορός | αρχάριο επίπεδο
Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή. Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα , θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!

Σύγχρονος χορός | μεσαίο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα, θα εξελίξουμε την τεχνική μας στον σύγχρονο χορό μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας, του σωματικού συντονισμού και της προσωπικής έκφρασης. Θα ασχοληθούμε με την εξερεύνηση των μηχανισμών κίνησης και της σωματικότητας που ο καθένας/μια ξεχωριστά φέρει (κινητική ταυτότητα) - σε αυτό θα μας βοηθήσει η μέθοδος του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού. Με την βοήθεια δημιουργικών task, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πώς αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια κινητικά, εκφραστικά, νοητικά.
Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε ισόποσα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε επιπλέον την αντοχή και την ευλυγισία μας, να δοκιμάσουμε (γιατί όχι?) συνηθισμένες και ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος, να ρισκάρουμε, να αιωρηθούμε, να βρούμε την ροή της κίνησης, να παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, να εξοικειωθούμε με το πάτωμα και τα ακροβατικά εδάφους βήμα-βήμα με ροή και ασφάλεια και άλλα πολλά όμορφα!!
Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.
_____________________________

Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιες guest συναντήσεις με δασκάλες και δασκάλους από άλλα πεδία κινητικών πρακτικών (όπως boxing, pilates, partnering κα.) που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την κινητική μας πληροφορία και να ενσωματώσουμε τεχνικές και μεθόδους από τις οποίες έχει επηρεαστεί ο σύγχρονος χορός.
___________________________
Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

Κλασσικός χορός | αρχάριο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή, με υπομονή και επιμονή, να γνωρίσουμε κάθε κίνηση, να εξοικειωθούμε με την ορολογία και να αναλύσουμε την τεχνική. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.

Κλασσικός χορός | μεσαίο επίπεδο
Στη συνέχεια στο επόμενο επίπεδο, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα. Μέσω πολυπλοκότερων συνδυασμών μεγαλύτερης διάρκειας θα δουλέψουμε την μνήμη και θα εντρυφήσουμε στην τεχνική και τη χορευτικότητα. Η πρακτική μας στοχεύει στο να εκτελούμε τις ασκήσεις με ακρίβεια σε διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες, αλλά πάνω από όλα στο να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.
Το μάθημα της Τρίτης εμπνέεται από το functional training, το μπαλέτο και το barre a terre και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του σώματος και την σταδιακή ανάλυση της τεχνικής. Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μείνει in between βασικού και μεσαίου επιπέδου λόγω των περιορισμών covid19, καθώς και σε όσους/ες θέλουν να καθαρίσουν την τεχνική τους και να προετοιμάσουν το σώμα να υποστηρίξει την τεχνική με περισσότερη δύναμη και ακρίβεια.
_________________________
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα φύλα, όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα.
Ανυπομονώ να ανταμώσουμε!

 

Στάθια Παρταλίδου - Kung Fu

Στάθια Παρταλίδου - Kung Fu

Η Στάθια Παρταλίδου είναι παιδαγωγός και εκπαιδεύτρια εσωτερικών πολεμικών τεχνώνstathia partalidou. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ το 2012. Υπήρξε συνοδός παιδιών σε ελευθεριακά κοινοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόληση της με τις πολεμικές τέχνες.

Μαθήτευσε για 3 χρόνια στο Shaolin Kung και το 2017 μετακομίζει στο Βερολίνο όπου και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ακαδημίας XUAN Wudang Principles, Academy for Ιnternal Martial Arts.

Την άνοιξη του 2021 ολοκληρώνει το εντατικό πρόγραμμα εκπαιδευτών της ακαδημίας και αποφοιτά έχοντας τον τίτλο της Instructor.
Τα συστήματα στα οποία έχει εμβαθύνει την πρακτική της είναι το Qi Gong, Tai Qi, Tai Yi, Xing Yi, Ba Gua, Brazilian Jiujitsu, Basic Boxing.
Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς πολεμικών τεχνών στο Βερολίνο και στην Αθήνα και έχει κερδίσει δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Cardio training και Kung Fu basics |
Δευτέρα 20:00- 22:00

Qi Gong των 5 Ζώων |
Παρασκευή 19.00-21.00

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 698 103 4944
FB: https://www.facebook.com/Moulanseyoung

 Cardio & Kung Fu basics
Ένα δίωρο μάθημα αφιερωμένο στην ενδυνάμωση του σώματος και το συντονισμό της κίνησης μέσω των πολεμικών τεχνών.
Το μάθημα ξεκινά με ένα εικοσάλεπτο ζέσταμα του σώματος και των πελμάτων, συνεχίζει με το cardio set και ολοκληρώνεται με τα Xuan Wu Basics.
Το cardio set αποτελείται από μια ροή ασκήσεων βασισμένες στις αρχές του shadow boxing (σκιαμαχία) και στα shadow steps. Σε αυτό το κομμάτι του μαθήματος βελτιώνεται η φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα εξοικειωνόμαστε με τις τεχνικές του μποξ.
Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα και η δεύτερη ώρα είναι αφιερωμένη στα 12 Xuan Wu Basics. Δώδεκα σύντομες φόρμες (ακολουθίες κινήσεων) που περικλείουν τις βασικές αρχές του Kung Fu. Μέσα από την πρακτική τους μαθαίνουμε τις θέσεις του Kung Fu, το συντονισμό της κίνησης, των άκρων, την ροή της κίνησης, την κίνηση στο χώρο, τη σύνδεση με το κέντρο.

Qi Gong των 5 Ζώων
Η Qi Gong των 5 Ζώων είναι ένα αρχαίο κινέζικο σύστημα ολιστικής άσκησης που στοχεύει στην ομαλή κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα.
Οι γνώσεις της κινέζικης ιατρικής, της φιλοσοφίας, των πολεμικών τεχνών και η παρατήρηση της φύσης ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τις φόρμες των 5 Ζώων.
Τα 5 Ζώα του Wudang Kung Fu είναι η χελώνα, ο γερανός, το φίδι, ο δράκος και η τίγρης. Κάθε ζώο έχει τις δικές του εσωτερικές και εξωτερικές ποιότητες πουκαθώς δουλεύονται με πειθαρχεία και σε επανάληψη βελτιώνουν τη στάση του σώματος, την αναπνοή, το συντονισμό της κίνησης και τη σύνδεση κίνησης και κέντρου (dan tien), ενδυναμώνουν και αναζωογονούν το σώμα, φέρνουν ευλυγισία και χαλάρωση.

Το μάθημα ξεκινά με μια σειρά ασκήσεων για το ζέσταμα του σώματος και την ενεργοποίηση των πελμάτων. Ακολουθούν κάποιες στατικές θέσεις του Qi Gong standing meditation) ώστε να εξοικειωθούμε με την κοιλιακή αναπνοή και να αποκτήσουμε τη σωστή στάση σώματος που θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε την πρακτική μας. Στη συνέχεια περνάμε σε πιο σύνθετες ασκήσεις συντονισμού της κίνησης, ώστε σταδιακά να χτίσουμε τη φόρμα τoυ ζώου. Στο τέλος των μαθημάτων εξασκούμαστε ελεύθερα στη φόρμα που μάθαμε ώστε να δώσουμε χώρο και χρόνο στο σώμα να αφομοιώσει την κίνηση και να μπορέσει να εκφράσει τις ποιότητες της.

Ο κύκλος μαθημάτων “Qi Gong των 5 Ζώων’’ θα ξεκινήσει με την εκμάθηση του Δράκου. Για τουλάχιστον 5 μαθήματα θα δουλέψουμε με τη φόρμα του Δράκο και τις παραλλαγές της.

Μαρίνα Κουτίβα - Yoga

Μαρίνα Κουτίβα - Yoga

marina koutivaΗ Μαρίνα είναι χορεύτρια και performer, δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια Thai Yoga Massage (ΤΥΜ) και τελειόφοιτος της Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών). Έχει σπουδάσει σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου το 2012 (Ελλάδα). Συνέχισε τις σπουδές της στο χορό και τη χορογραφία στη Σικελία και τις Βρυξέλλες, γνώρισε κι αγάπησε το physical theater και το instant composition και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και videodance projects σε Ελλάδα και Σικελία.

Κάποιοι έντονοι σωματικοί τραυματισμοί την έφεραν πρώτη φορά σ’επαφή με την γιόγκα, ανακαλύπτωντας έτσι έναν νέο τρόπο άσκησης, συνύπαρξης με τον εαυτό και τους άλλους, αυτοεξέλιξης και τρόπου ζωής. Οι τραυματισμοί από εμπόδιο μετατράπηκαν σε κίνητρο για μάθηση και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Δασκάλα Γιόγκα 200 ωρών στην Hatha, Vinyasa και Gentle Yoga (Swaha Yoga Center, Ελλάδα) και μετεκπαιδεύτηκε στην Prenatal & Postnatal / Mom and Baby Yoga, Yin Yoga, Aerial Unnata Yoga, Arm Balances, Tantric Philosophy & chakras και Yoga Therapeutics για μυοσκελετικές παθήσεις.

Έχει μυηθεί στην τέχνη του T Y M από το 2010 και μέχρι σήμερα εμπλουτίζει το θεραπευτικό της λεξιλόγιο στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ταϊλάνδη, με επιπλέον εκπαιδεύσεις στα Dynamic Thai Yoga Massage, Thai Oil massage, Tantric massage, Tok Sen Technique, Aerial massage, Neuromascular massage και Craniosacral Therapy. Συμπλήρωσε την έρευνά της γύρω από τις νευροεπιστήμες και τον συσχετισμό του stress με συμπεριφορικά patters, την έκφραση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων αλλά και το Τραύμα στο ΕΚΠΑ, παρακολουθώντας επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Διαχείριση stress & Υγεία» και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια αυτών των θεματικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Μαρίνα πλέον ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια hatha flow, gentle και προγεννητικής γιόγκα καθώς και σεμινάρια και συνεδρίες T Y M.

Συνεχίζει το ταξίδι της στη Γιόγκα ως Εκπαιδευτικός δασκάλων γιόγκα μαζί με την Τάνια Πόποβιτς στο Shri Gaia's Institute (Yoga Teacher Trainer), εξερευνώντας περαιτέρω τις δυνατότητες αλλά και ικανότητες του ανθρώπινου σώματος και μυαλού και την ενσωμάτωση της θεραπευτικής πτυχής της φιλοσοφίας και της πρακτικής της γιόγκα και του διαλογισμού στην καθημερινή ζωή.

Hatha Flow Yoga |
Τρίτη & Πέμπτη 20.30-22.00

Morning Flow Yoga |
Τετάρτη 11.30-13.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/MarinaYogaMaHatha Flow Yoga
Open/Intermediate level
Mάριον – Kairava Yoga


Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για την hatha yoga. Προσωπική μου έμπνευση αποτελεί εκείνη της σελήνης και του ήλιου. Προσεγγίζουμε την πρακτική της yoga ολιστικά, είμαστε όντα σύνθετα, ένα σύνολο διαφορετικών στοιχείων, με τα “φεγγάρια” μας και τις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις (tha) αλλά και με το πνεύμα, το φως, την σταθερότητα (ha). Ένα ζεύγος σχεδόν αντίθετων ενεργειών κι όμως, το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο...κι εμείς ψάχνουμε την ισορροπία τους. Πώς? Άγκυρα μας η αναπνοή, να μας επαναφέρει και να μας συνδέσει. Με εμάς, και με ό,τι έχουμε ανάγκη , με ό,τι έχουμε ξεχάσει. Το σώμα είναι παρόν, έξυπνο, και ξέρει. Γίνεται ο ορατός και απτός μεσάζοντας που έλκει το νου και το συναίσθημα, και σαν δορυφόρους τα αφήνει στην αβίαστη κίνηση τους, έχοντας ωστόσο ένα καθαρό σημείο αναφοράς. Την αναπνοή που θρέφει, ρυθμίζει, συντονίζει και είναι πάντα δυνατή και φωτεινή, σαν τον Ήλιο. Μετρώντας τον χρόνο πλέον με ανάσες, αφουγκραζόμαστε το «μέσα» ως αναπόσπαστο κομμάτι του οποιουδήποτε «έξω». Πλέουμε σε μια πρακτική ροής και κίνησης με διάθεση να εξερευνήσουμε τα όρια μας και να παίξουμε, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε σώματος και νου.

(Το μάθημα είναι μεσαίου επιπέδου, ωστόσο δίνονται παραλλαγές για πιο αρχάριους και πιο προχωρημένους μαθητές& μαθήτριες. Το μάθημα της Πέμπτης είναι λίγο πιο advanced.)

Morning Flow Yoga
Open/Intermediate/Beginners friendly
Μάριον – Kairava Yoga

Καλωσορίζουμε το σώμα στην ημέρα με μια πρωινή ροή που στόχο έχει την συνειδητή παρουσία και συνύπαρξη σώματος και νου. Χρησιμοποιούμε την αναπνοή σαν οδηγό και μετρονόμο εξερεύνησης του εύρους κίνησης του σώματος αλλά και της ευλυγισίας του μυαλού. Το πρώτο μισό μέρος του μαθήματος αποτελείται από μία σχετικά συνεχόμενη ροή χαιρετισμών στον ήλιο και παραλλαγών τους, ενώ το δεύτερο μέρος συνεχίζεται από θέσεις απολαυστικού stretching με μεγαλύτερη διάρκεια. Η πρακτική ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται με βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό προσκαλώντας αυτήν την συνειδητή μας παρουσία και στο υπόλοιπο της ημέρας..

(Το μάθημα απευθύνεται σε ανοιχτό/μεσαίο επίπεδο, και είναι beginners friendly.)

Νατάσα Γάτσιου - Pilates

Νατάσα Γάτσιου - Pilates

natasa gatsiouΗ Νατάσα Γάτσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοιτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου το 2010 και σπούδασε Κοινωνική Εργασία. Παραδίδει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες από το 2010 εώς σήμερα σε σχολές χορού σε Αθήνα και Κρήτη. Αποφοίτησε από το Pilates Academy by A.F Studies (mat, props, reformer) και εργάζεται ως pilates instructor σε σχολές χορού και γυμναστήρια.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει χορέψει στις ομάδες Void Dance Company, Unclean Animals, Σιγή Ιχθύος, Exis Dance Company και DK-Bel. Συμμετείχε στην παράσταση χορού Μandis η οποία ήταν μέρος του 1ου, Kyma Festival. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ομάδας συμπεριληπτικού χορού (ανάπηρων και μη ανάπηρων χορευτών/τριών) Exis Dance Company καθώς και της Γαλλικής συμπεριληπτικης ομάδας DK-Bel.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00-19.00 &19.00-20.00
ΤΡΙΤΗ 10.00-11.00 & 11.00-12.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-19.00 & 19.00-20.00
ΠΕΜΠΤΗ 10.00-11.00 & 11.00-12.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/na.gat.18
Tel: 6955998550


Η μέθοδος pilates επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία, τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και την συγκέντρωση. Ειναι μια μέθοδος άσκησης για όλο το σώμα που εστιάζει τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην ευλυγισία. Ενισχύει τις μυϊκές ομάδες αλλά ιδιαίτερα τους μύες του κορμού οι οποίοι είναι σημαντικοί για την σωστή στάση του σώματος και την συνολική μας υγεία.
Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο την σταθεροποίηση των αρθρώσεων, την ενδυνάμωση όλου του σώματος, το μεγαλύτερο εύρος κίνησης, την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή άλλες παθήσεις, την ορθοσωμία και την ανάπτυξη συνείδησης κατά την εκτέλεση των κινήσεων. Επιπλέον προτείνεται για την διαχείριση του στρες και την βελτιώση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, αυξάνει την ενεργητικότητα και έχει λειτουργική εφαρμογή στην καθημερινότητα.
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία άσκησης. Το μάθημα παραδίδεται με παραλλαγές των ασκήσεων ανάλογα με τις προσωποιημένες ανάγκες και το επίπεδο του/της ασκούμενου/ης.

*Υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος ύστερα από συνεννόηση.

Ρίσα Δουλγερίδου - Yoga

Ρίσα Δουλγερίδου - Yoga

risa doulgeridouΗ Ρίσα Δουλγερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό (ενόργανη & στίβο). Μεγαλώνοντας πειραματίστηκε με θεωρητικές γνώσεις της Yoga και με τον διαλογισμό. Το 2004 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πρακτική της Hatha Yoga την οποία με σεβασμό συνεχίζει να ασκεί ως σήμερα.

Το 2008 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ινδία προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα 200 ωρών και τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων της θεραπευτικής τέχνης της Ayurveda. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε σε θεραπευτικές τεχνικές όπως η θεραπευτική μάλαξη, το Ρέικι και το Pranic Healing. Το 2018 ολοκλήρωσε άλλο ένα πρόγραμμα 150 ωρών στο Yoga Therapy, στην Ινδία. Το 2019 απέκτησε το δίπλωμα του Master στο Thai Yoga massage και τη Ρεφλεξολογία.

Η πρακτική της είναι παραδοσιακή και η διδασκαλία της ταπεινή· διδάχτηκε από συμβατικούς δασκάλους της Yoga διευρύνοντας τη γνώση της, αποκτώντας μια εις βάθος κατανόηση για το σώμα και τα όριά του, τη θεραπεία και την διατήρηση της υγείας. Η αγάπη της για την αυτογνωσία την οδηγεί στη ζωή, παραμένοντας πάντα μαθήτρια. Σκοπός της είναι να μοιραστεί τις γνώσεις της και να προσφέρει μια ζωή χωρίς σωματικό πόνο, προς την αναζήτηση του ανώτερου εαυτού και την Moksha.

Vinyasa Yoga |
Δευτέρα 11.30-13.00
Τετάρτη 13.00-14.30
Παρασκευή 16.00-17.30

Yin Yoga |
Δευτέρα 13.00-14.30
Πέμπτη 19.00-20.30
Παρασκευή 17.30-19.00

Therapeutic Yoga |
ΤΡΙΤΗ 18.00-19.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/risadoulgeridouyoga
Tel: 698 110 2854


Yin Yoga
Η Yin Yoga είναι μια αργή, θεραπευτική και διαλογιστική πρακτική η οποία στοχεύει στην βαθειά διάταση των συνδετικών ιστών, των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των οστών, και οχι τόσο των μυών όπως η ενεργητική (Yang) Hatha ή Vinyasa Yoga.
Βαθαίνουμε στις asana μέσα από παθητικά κρατήματα διάρκειας έως και πέντε λεπτών, όπου επιτυγχάνουμε χαλάρωση της περιτονίας, φέρνοντας ηρεμία στο σώμα και το πνεύμα.
Η Yin Yoga απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα καθώς δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στη Yoga.

Θεραπευτική Yoga
Η θεραπευτική Yoga είναι μια μίξη απαλής και ταυτόχρονα τονωτικής άσκησης, με σκοπό την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή/και άλλα προβλήματα υγείας.
Ένα τμήμα το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, στο οποίο θα χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές της Yoga, όπως οι asana, ασκήσεις αναπνοής, και άλλες.
Απευθύνεται σε όλους τους ασκούμενους, αρχάριους και προχωρημένους, καθώς δεν απαιτεί κάποια προηγούμενη εμπειρία στη Yoga.

Άννα Ανουσάκη - Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός

Άννα Ανουσάκη - Σύγχρονος Χορός και Αυτοσχεδιασμός

anna anousakiΗ Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015.

Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (New York City Center).

‘Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο (Artworks 2019) κ.α.

Από το 2019 συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη και είναι χορογράφος στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Ως χορογράφος, επίσης, έχει συνεργαστεί με το Routes in Marpissa Festival παρουσιάζοντας τα εξής: meeting point, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist 2019). Ακόμη, ήταν εισηγήτρια χορογραφίας ως Residency Artist στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.
Τέλος, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αγάπη και η ενασχόληση της με την κινητική έρευνα την ώθησαν να δημιουργήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού ανοιχτά για το ευρύτερο κοινό.

Αυτοσχεδιασμός (Begginers Friendly) |
Παρασκευή 17.30-19.00

Σύγχρονος χορός δια δύο (εναλλάξ με την Πωλίνα Χρυσάφη) |
Πέμπτη 20.00-21.30 & Σάββατο 16.00-17.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Instagram: anna_anousaki
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/wonder.land.73157
Tel. 6973937747


_Αυτοσχεδιασμός
Στο μάθημα του αυτοσχεδιασμού προσφέρεται ο χώρος για την έναρξη ενός προσωπικού και ομαδικού ταξιδιού μέσα από ένα προσιτό και φιλικό περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως επιπέδου και background. Στόχοι είναι η ενθάρρυνση προς την εξερεύνηση της προσωπικής κίνητικης γλώσσας του καθενός/μιας μέσα από ειδικά διαμορφωμένες οδηγίες - task τις οποίες, οι συμμετέχοντες, καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερο σαν παιχνίδι και να πειραματιστούν με αυτές ελεύθερα στον χώρο. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση και η σύνδεση των ατόμων μέσα από ομαδικές ασκήσεις δημιουργούν ένα πεδίο για την ανάπτυξη/διερεύνηση της μη λεκτικής επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ενεργοποιώντας συνδυαστικά νοητικές, σωματικές και πνευματικές λειτουργίες εφαρμοσμένες βιωματικά σε ένα παιχνίδι σχέσεων και δράσεων στον χώρο και τον χρόνο.

_Σύγχρονο δια δύο
Τι θα συναντήσουμε;
Ξεκινάμε…
Σε αυτό το μάθημα, θα εξελίξουμε την τεχνική μας στον σύγχρονο χορό μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας, του σωματικού συντονισμού και της προσωπικής έκφρασης. Θα ασχοληθούμε με την εξερεύνηση των μηχανισμών κίνησης και της σωματικότητας που ο καθένας/μια ξεχωριστά φέρει (κινητική ταυτότητα) - σε αυτό θα μας βοηθήσει η μέθοδος του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού. Με την βοήθεια δημιουργικών task, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πώς αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια κινητικά, εκφραστικά, νοητικά.
Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε ισόποσα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε επιπλέον την αντοχή και την ευλυγισία μας, να δοκιμάσουμε (γιατί όχι?) συνηθισμένες και ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος, να ρισκάρουμε, να αιωρηθούμε, να βρούμε την ροή της κίνησης, να παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, να εξοικειωθούμε με το πάτωμα και τα ακροβατικά εδάφους βήμα-βήμα με ροή και ασφάλεια και άλλα πολλά όμορφα!!
Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.
________________
Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιες guest συναντήσεις με δασκάλες και δασκάλους από άλλα πεδία κινητικών πρακτικών (όπως boxing, pilates, partnering κα.) που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την κινητική μας πληροφορία και να ενσωματώσουμε τεχνικές και μεθόδους από τις οποίες έχει επηρεαστεί ο σύγχρονος χορός.
_________________
Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.
Ξέχνα τα όλα και έλα να χορέψουμε και να μοιραστούμε εμπειρίες!
Ανυπομονούμε και σε περιμένουμε με πολύ χαρά!!

 

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του στούντιο περιλαμβάνονται μαθήματα Σύγχρονου και Κλασσικού χορού, Pilates, Yoga, Σωματικού θεάτρου και Kung fu/Qi Gong.

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες και εφήβους, ενώ λειτουργούν και παιδικά τμήματα σύγχρονου χορού.
Στον χώρο επίσης φιλοξενούνται σεμινάρια χορού, θεάτρου και θεραπευτικών πρακτικών, καθώς και πρόβες.

Πατήστε στα εικονίδια για το πρόγραμμα μαθημάτων.

tanzterrain logo

Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τ. 6949282991

ΤΑΝΖposter

Last modified on Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 18:55
More in this category: « Shantom

Follow Us