Tanzterrain Featured

tanzterrain logo

Το Tanzterrain – kinetic dance space είναι ένα νέος πολυχώρος παραστατικών τεχνών και άσκησης στην φιλόξενη γειτονιά της Κυψέλης, πλησίον της πλατείας Αγ. Γεωργίου.

Ο χώρος αποτελείται από 2 αίθουσες, σαλόνι, αποδυτήριο και μπάνια. Βασική λειτουργία του είναι η διεξαγωγή μαθημάτων κ εργαστηρίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σωματικής άσκησης.

Το Tanzterrain ψάχνει να βρει το έδαφος για αμοιβαία ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων (ή μη γνώσεων), συζήτηση, συνδιαμόρφωση, ανταλλαγή καλλιτεχνικής προοπτικής και εμπειρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ανοιχτό σε πρωτοβουλίες, προτάσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες/ιδες, εκπαιδευτικούς και άλλους χώρους με αντίστοιχες ανησυχίες.
Στα επόμενα βήματα μας φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε παρουσιάσεις /performance μικρής κλίμακας, εκθέσεις εικαστικών έργων και εκδηλώσεις.

Πρόθεση μας είναι η προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο (ερασιτεχνικά μαθήματα, σεμινάρια, επιμορφωτικοί κύκλοι), όσο και σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό, η στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας και των εργαζομένων της, ο βιοπορισμός των εργαζομένων μας και η στέγαση των επιθυμιών και των ανησυχιών μας.

ΤΑΝINST Square

 Καθηγητές - Μαθήματα

Όλγα Σπυράκη - Σύγχρονος & Κλασσικός Χορός

Όλγα Σπυράκη - Σύγχρονος & Κλασσικός Χορός

spyraki olgaΗ Όλγα γεννήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Έχει σπουδάσει υποκριτική (Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης») χορό (Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου, Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) και χορογραφία (COMMA, Codarts University of the Arts, NL) και είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιλέχθηκε και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ex-In” πάνω στις τεχνικές Flying Low & Passing through, το οποίο διεύθυνε ο David Zambrano (2018). Έχει συνεργαστεί ως performer/ χορεύτρια, ανάμεσα σε άλλους: στο θέατρο με τους Romeo Castellucci - Societas company (Democracy in America), Μιχαήλ  Μαρμαρινό (φεστιβάλ Αθηνών), Ευγενία Τζιρτζιλάκη (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, μουσείο Μπενάκη ), Rob Rosnowski, Θανάση Παπαγεωργίου/ θίασο Στοά, Μάρθα Φριντζήλα (Λύκειο Επιδαύρου/ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), κ.α., στον χορό με τους Ermira Goro (Arc for Dance festival),Yelp Dance Company/ Μαριέλα Νέστορα (Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, Athens Biennale), Documenta Athens, Nigel Charnocκ, Ana Sanchez Colberg /Theatre en Corps Dance Company, ομάδα χορού Αερίτες/Πατρίσια Απέργη (Λύκειο Επιδαύρου/ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), Κώστα Τσιούκα/Έαρ, A priori dance co/ Ελεωνόρα Ηλία, NAUD dance co/ Vicky Spanovaggelis (μουσείο Μπενάκη), Athens Dance VideoProject Festival-Promenade, κ.α.

Ως χορογράφος στο θέατρο/όπερα έχει συνεργαστεί με τoυς: Θανάση Σαράντο, Γ. Χουβαρδά, Θοδωρή Αμπαζή (Δηπεθε Πατρών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), opera studio Δηπεθε Πατρών/ M. Seibel, tedex Πάτρα, βραβεία Ίρις Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (χορογραφία εναρξης) κ.α. Δικές της χορογραφίες, έχουν παρουσιαστεί στα φεστιβάλ COMMA festival NL, Beton7, Reborn in Athens Festival, Acropoditi Dance Fest 2016, Feedback In Progress Kinitiras festival, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έχει λάβει οικονομική στήριξη για τα έργα της από το ΥΠΠΟΑ και το ίδρυμα Κωστόπουλος.

Σύγχρονος χορός (O) Open
Δευτέρα & Τετάρτη | 14.00-15.30

Κλασσικός χορός (Ο) Open
Tρίτη | 18.00-19.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Tel: 6937179947
FB : https://www.facebook.com/oliasp
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύγχρονο: Το μάθημα βασίζεται κυρίως στις αρχές του flying low και της μεθοδολογίας fighting monkey.
Ξεκινάμε με ένα ζέσταμα δυναμικό με στοιχεία αερόβιας άσκησης για ενδυνάμωση και αύξηση φυσικής αντοχής. Συνεχίζουμε με το χτίσιμο μιας χορογραφίας την οποία και μοιράζουμε σε μέρη κατά την διάρκεια του μαθήματος. Παίζουμε με δυναμικές ποιότητες ταχύτητες και εντάσεις , ταξιδεύουμε στο χώρο και χρησιμοποιούμε την βαρύτητα σαν όχημα να γλιστρήσουμε, να κυλήσουμε να περάσουμε από το έδαφος, να μετακινηθούμε σε όλο το χώρο.

Mπαλέτο: Το μάθημα βασίζεται στις αρχές του ρωσικού συστήματος (Bogoeva / Vaganova).
Ξεκινάμε με ζέσταμα εκτός μπάρας με ασκήσεις και αερόβιες και στατικές, στα πλαίσια της φόρμας του κλασικού χορού.
Συνεχίζουμε με λεπτομερή μπάρα και και δουλεύοντας βασικές κινήσεις και θέσεις στο κέντρο. Η προσέγγιση στην τεχνική απορρέει από την οπτική και τις ανάγκες ενός σύγχρονου χορευτή.

Αυτοσχεδιασμός (Τετάρτη): Το μάθημα είναι μια συνεχής έρευνα πάνω σε εργαλεία και μεθόδους με σκοπό να εξελίξουμε την έκφραση μας και τα κινητικά μας μέσα.
Κάθε μήνας εμβαθύνει σε μια θεματική ενότητα. Τα θέματα που δουλεύουμε αφορούν στον χρόνο, τον χώρο, τις ποιότητες, τις δυναμικές, την κινητικότητα των αρθρώσεων και την κίνηση από τις αρθρώσεις, την συνύπαρξη με τον άλλον, την διαλεκτική μας με την βαρύτητα.

✔ Όλα τα μαθήματα είναι ανοιχτού επιπέδου.

Μαρίνα Μαζαράκη - Σύγχρονος Χορός (παιδικά τμήματα)

Μαρίνα Μαζαράκη - Σύγχρονος Χορός (παιδικά τμήματα)

mazarakiΗ Μαρίνα Μαζαράκη είναι απόφοιτος της ακαδημίας χορού SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) και της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη. Έχει ιδρύσει την ομάδα σύγχρονου χορού Vertebra Dance-Collective όπου χορογραφεί και ερμηνεύει. Το έργο της “The Hands” έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο solo χορογραφίας και ερμηνείας στον διεθνή διαγωνισμό ‘Solo Dance Contest Gdansk 2014’ στην Πολωνία. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους στο εξωτερικό όπως η Ilona Roth / Transitheart Productions στο Linz, στην ομάδα της οποίας υπήρξε βασικό μέλος για 6 χρόνια. H παράσταση “Plant B” απέσπασε το βραβείο κοινού και χορηγία από το La Mama Spoleto Open Award 2012 στην Ιταλία. Άλλες συνεργασίες στο εξωτερικό είναι με τους Ori Flomin, Diego Gil, Libby Farr και Zuzana Kozankova, με συμμετοχές σε φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την ερμηνευτική της δραστηριότητα σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης και της δημιουργικότητάς της έχει αποτελέσει η διδασκαλία. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου και Αθήνας, στο Αμερικάνικο κολλέγιο του Σάλζμπουργκ στην Αυστρία καθώς και σε ερασιτεχνικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στις επαγγελματικές σχολές χορού Balletfoerderzentrums Nurnberg, Άννας Πέτροβα-Μαρμαρινού και σε φεστιβάλ χορού όπως Warsaw Dance Days, OpenHouse στο Redsapata Tanzfabrik στο Linz.

Σύγχρονος χορός (παιδικά τμήματα)
5-7 ετών: Τρίτη & Πέμπτη 17.00-18.00
9-11 ετών: Τρίτη & Πέμπτη 16.00-17.00

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB : https://www.facebook.com/marina.mazaraki.7
Tel : 6934660195

5-7 ετών & 9-11 ετών: Πιστεύω και προωθώ την ιδέα της ένταξης του χορού στις δραστηριότητες των παιδιών. Έχω παρατηρήσει σε αυτά τα δέκα χρόνια διδασκαλίας μου ότι βοηθάει τα παιδιά να νιώθουν πιο ενεργητικά και πιο ικανά να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί στην ομάδα τους, στο τμήμα τους και έπειτα στη ζωή τους. Η πειθαρχεία, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η αυτοπεποίθηση και η σωστή ανάπλαση του σώματος είναι κάποια από τα οφέλη του χορού στο παιδί. Η δική μου προσέγγιση στο πρακτικό μάθημα του χορού εστιάζει στο να παροτρύνει τους μαθητές να δημιουργήσουν, να εκφράσουν με το σώμα τους τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους, να μετατοπίσουν την προσοχή τους από αυτό που δεν μπορούν να κάνουν σε αυτό που μπορούν να κάνουν.

Στο μάθημά μου, σύγχρονος χορός με στοιχεία αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά λαμβάνουν την χαρά του να χορεύουν μέσα στην ομάδα, να συνεργάζονται ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Με εργαλείο το σώμα τους και συνοδοιπόρο την μουσική, τα παιδιά μαθαίνουν την τεχνική, εξασκούν την μνήμη σε μοτίβα και ασκήσεις που επαναλαμβάνονται και εξελίσσονται στην πορεία. Χωρίζονται σε ομάδες, δοκιμάζονται σε συνεργασίες, δημιουργούν και εκτελούν βήματα και μαθαίνουν να παρουσιάζουν την δουλειά τους. Αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση και εν τέλει έναν βαθύτερο σεβασμό για την ανθρωπότητα.

Μαρίνα Μαζαράκη

Λυδία Ξουράφη - Embodying Narratives

Λυδία Ξουράφη - Embodying Narratives

xourafi lydiaΗ Λυδία Ξουράφη είναι καλλιτέχνις παραστατικών τεχνών/performer και κοινωνική επιστήμονας ενώ εργάζεται ως εισηγήτρια μαθημάτων σωματικής συνειδητότητας, σωματικού θεάτρου/performance και ως ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Θέατρο με κατεύθυνση το Σωματικό θέατρο (EKΠΑ-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, CISPA.DK) και Ψυχολογία (ΒA/ΜSc Psychology). Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές κίνησης μέσω πληθώρας σεμιναρίων και μαθημάτων (Flow movement, Σύγχρονος χορός, Αυτοσχεδιασμός, Σωματικό θέατρο, Mindfulness) καθώς και στην τέχνη της Performance στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Στοκχόλμης (Stockholms konstnärliga högskola - Advanced Program «Site and Participant Performance).

Συνεργάζεται με ομάδες χορού και θεάτρου ως performer και δημιουργός (Riscus Theatre Group, Trial& - Performing Arts, Athens Disco Kidz, Project Otherness, Teater Interakt) και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και residencies (ADD Festival 2019, PPLG Conference 2019, MEME Gallery Residency 2019, Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε 2018- Rabbithole Theater, 5th Handmade And Recycled Theater Festival 2018, Off-Off Athens 2015). Το video art “Adult Me” του οποίου κατείχε όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια ως σκηνοθέτις και χορογράφος προβλήθηκε στα φεστιβάλ 12th ADVP και στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αιγίου ενώ πρόκειται να προβληθεί στο Stockholm Fringe Festival 2022 στην Σουηδία. Ασχολείται με τον τομέα την έρευνα της αφηγηματικότητα στην κίνηση μέσω του long-term project Self as Stories. Τέλος, είναι συνιδρύτρια της αμκε «σημείο ψ – κοινωνικές και δημιουργικές δράσεις» και εργάζεται ως δημιουργός ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων συμμετοχικής τέχνης.

www.lydiaxourafi-selfasstories.com

Workshop Embodying Narratives (Ο) Open
Σάββατο | 17.00-18.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel : 6946069448
FB: https://www.facebook.com/l.xourafi

Στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου "Embodying Narratives" θα εστιάσουμε στην σχέση του σώματος με την αφήγηση που δημιουργούμε στο "εδώ και τώρα". Μέσω της πρακτικής Mind Body, βασισμένη στην δημιουργική κίνηση και στην σωματική συνειδητότητα θα διερευνήσουμε τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με το εσωτερικό και το εξωτερικό του περιβάλλον. Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες καλούνται να καλλιεργήσουν έναν διάλογο μεταξύ της φαντασίας τους και του κινούμενου σώματος τους. Μέσω βιωματικών ασκήσεων και κινητικών τεχνικών θα δημιουργήσουμε αυτοσχεδιατικά προσωπικές και ομαδικές κινητικές συνθέσεις.

Στόχος αποτελεί η ανάδυση μιας διαδικασίας γραφής από το σώμα και η εξέλιξη της προσωπικής μας κίνησης προς νέες κατευθύνσεις απολαμβάνοντας την σωματικότητά μας αλλά και αναπτύσσοντας μία δημιουργική αυτονομία. Ακόμα, στοχεύουμε στην διεύρυνση της σωματικής αντίληψης ώστε να καλλιεργήσουμε την σχέση με το σώμα μας, να το αποδεχτούμε χωρίς να χρειάζεται να το αλλάξουμε και να αναπτύξουμε την δημιουργικότητά του εξερευνώντας νέα κινητικά μοτίβα και φόρμες.
Η δομή της εργαστηρίου αποτελείται από ασκήσεις σωματικού ζεστάματος, σωματικής συνειδητότητας, αυτοσχεδιασμού και σωματικού θεάτρου. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν ασκήσεις bodily mindfulness, floorwork, καθοδηγούμενους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές σωματικού θεάτρου (J. Lecoq), flow movement, embodied dramaturgy και reflection group (ομάδα αναστοχασμού).

✔ Απευθύνεται σε καλλιτέχνες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, χορευτές, performers) και σε άτομα που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την σχέση με το σώμα τους, τον χώρο, και τους άλλους. Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία και ανοιχτά σε drop-in συμμετοχές ενώ στόχος αποτελεί η δημιουργία μίας σταθερής ομάδας μετά το πέρας του πρώτου μήνα.

✔ Διάρκεια Α΄ κύκλου: ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Λένα Αγρογιάννη - Hatha Release Yoga

Λένα Αγρογιάννη - Hatha Release Yoga

mathima yoga me tin lena agrogianiΗ Λένα είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Πατρών. Όμως η αγάπη της για την θεραπεία την οδήγησε σε σπουδές πάνω στη ρεφλεξολογία το ταυλανδέζικο,τις ενεργειακές θεραπείες και άλλα όμορφα πράγματα ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα στην γιόγκα και την ψυχοθεραπεία. Καθώς ήταν πηγαία ανάγκη να χρησιμοποιεί το σώμα και την αναπνοή ως μέσο εξισορρόπησης για την ίδια, στράφηκε στην διδασκαλία της γιόγκα.Στην πορεία έγινε instructor Hatha και Vinyasa, Prenatal- postnatal,Yin yoga κ.α.Παράλληλα με τις σωματικές θεραπείες και τα μαθήματα γιόγκα, συμμετέχει και διοργανώνει Retreat. Όνειρο της είναι να ενώσει κάποια στιγμή όλες τις θεραπείες μέσα σε ένα ψυχοθεραπευτικό παλισιο.
Η αγάπη μας για τη γνώση,την ανθρωπιά και για την θεραπεία δεν τελειώνει ποτέ.

Hatha Release Yoga
Τετάρτη | 21.00-22.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/quantumhopuscopus.whereami
Tel : 6978369774


Hatha Release Yoga
Open level

Beginners to open level: Πρόκειται για ένα μάθημα που περιέχει διαφορετικές πρακτικές της γιόγκας. Στόχος του είναι να κινήσει, να ενδυναμώσει και να ανακουφίσει το σώμα, παράλληλα να ηρεμήσει και εξισορροπήσει τον κινούμενο νου. Επεκτείνομαι, μακραίνω, δημιουργώ χώρο, εστιάζω και ανακαλύπτω. Κίνηση με αναπνοή,ισορροπίες ενδυνάμωση, πραναγιάμα,συνείδηση του σώματος,διαλογισμός και χαλάρωση. Ελάτε να ανακαλύψουμε τους διαφορους δρόμους που δημιουργούνται καθημερινά με σεβασμό και αγάπη σε σώμα και συναίσθημα.

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλα τα σώματα που αγαπούν την εξερεύνηση.

Δήμητρα Αλιμπινίση - Αυτοσχεδιασμός & Χορογραφία

Δήμητρα Αλιμπινίση - Αυτοσχεδιασμός & Χορογραφία

alibinisiΗ Δήμητρα Αλιμπινίση αποφοίτησε το 2017 από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το τμήμα προσχολικής αγωγής και το 2020 από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού "Χοροχρόνος". Μέχρι τώρα ως ενεργή χορεύτρια έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με χορευτές των ομάδων: Akram Khan, Peeping Tom, Kibbutz, Jukstapoz, Human Fields κ.α. Στα πλαίσια του φεστιβάλ δάσους έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε ως χορεύτρια στην ομάδα χορού κιναίσθηση. Σήμερα μένει στην Αθήνα και διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο σε παιδιά και ενήλικες.

Αυτοσχεδιασμός & Χορογραφία (Ο) Open
Πέμπτη | 18.00-19.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Tel: 6946093960
FB : https://www.facebook.com/demi.al.9
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σκοπός του μαθήματος είναι εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του σώματος μεσα από βασικές οδηγίες και creative tasks κινητικού αυτοσχεδιασμού. Tα εργαλεία αυτά θα μας οδηγήσουν σταδιακά σε ένα σωματικά δεξιοτεχνικό υλικό .Η εξέλιξη του υλικού αυτού θα καταλήγει καθε φορά σε ένα χορογραφικό κομμάτι , όπου ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να προσθέτει το προσωπικό του στοιχείο και να συμβάλει στη σύνθεση της χορογραφίας. Ξεκινάμε με απλές βασικές οδηγίες αυτοσχεδιασμού οι οποιες θα μας οδηγήσουν προοδευτικά σε ένα προσωπικό κινησιολόγιο. Η σημασία της συνεχούς αυτής έρευνας είναι να αναπτυχθεί η επίγνωση των σωματικών μας δυνατοτήτων, ώστε να ανακαλύψουμε, να αποδεχτούμε και να εξελίξουμε την κινητική μας ταυτότητα. Τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσα από μία λεπτομερή και έντονη σωματική διαδικασία.

Το μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν το physicality τους, να ενεργοποιήσουν την κιναισθησία τους, να έρθουν πιο κοντά στο σώμα τους και να εκφραστούν μέσα από τον χορό.

Are you into the groove?

Πάνος Σολδάτος - Ακροβατικά Εδάφους

Πάνος Σολδάτος - Ακροβατικά Εδάφους

soldatos panosΟ Πάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, και από μικρός διερευνεί και διευρύνει τις δυνατότητες του σώματος.

Τα τελευταία 13 χρόνια έχει εστιάσει στις πολεμικές και ακροβατικές τέχνες ενώ μετά τη μαύρη ζώνη στο kyokushin kai karate, αφοσιώθηκε κατά βάση στα ακροβατικά (εδάφους και εναέρια) και το χορό. Υπήρξε μαθητής της ομάδας κι όμΩς ΚΙΝΕΙΤΑΙ, με την οποία και συνεργάζεται σήμερα, ενώ έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα και σεμινάρια Ελλήνων και ξένων χορευτών και ακροβατών (Εύα Μπουρνιά, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Μελίνα Γκάζα, Γιώργος Παπαδόπουλος, Taz Herlihy, Bahoz Temaux κ.α.).
Από το 2019 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια ακροβατικών εδάφους σε διάφορες σχολές στην Αθήνα.

Ακροβατικά εδάφους (Ο) Open

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή | 16.30-18.00
► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 6979921952
FB: https://www.facebook.com/panos.soldatos.90

Το συγκεκριμένο μάθημα επικεντρώνεται στην εκμάθηση τεχνικής στηρίξεων, κυβισθήσεων και άλλων ασκήσεων εδάφους. Το μάθημα έχει διάρκεια 1:30 ώρα και χωρίζεται σε 3 μέρη: ζέσταμα/ενδυνάμωση του σώματος για την ασφαλή υποστήριξη αυτής της κινησιολογίας, τεχνική και αποθεραπεία/διατάσεις.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες και σπουδαστές/τριες χορού και πολεμικών τεχνών, χορευτές/τριες, ακροβάτες, ηθοποιούς και εν γένει σε οποιον/οποιαδήποτε θέλει να εμπλουτίσει τις κινητικές του/της δυνατότητες.

Κατερίνα Γεβετζή - Σύγχρονος Χορός

Κατερίνα Γεβετζή - Σύγχρονος Χορός

Η Κατερίνα Γεβετζή είναι χορεύτρια, αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “ Νίκη Κονταξάκη” και της Ακαδημίαςkaterina gevetzi SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Έχει, επίσης, σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας ως έδρα τη Βιέννη έως το 2015 συνεργάστηκε για δύο χρόνια με τις ομάδες Flowmotion Dance Company και Transitheart Productions, καθώς και με την Εθνική Όπερα του Βερολίνου υπό τον σκηνοθέτη Philipp Stölzl και τη χορογράφο Mara Kurotschka.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους: Μαρία Κολιοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Σάνια Στριμπάκου, Αντιγόνη Γύρα, Αθανασία Κανελλοπούλου, Κοσμά Κοσμόπουλο, Ermira Goro, Willi Dorner κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, MIR Festival , ΑRC For Dance, Music in Motion, καθώς και σε φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ( Fast Forward Festival, Dancing Athens, I Dance Festival ), του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ( Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων), της Μπιενάλε και του Δήμου Αθηναίων.

Διδάσκει σύγχρονο χορό σε σχολές και studios της Αθήνας και είναι εισηγήτρια εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα Co-OPERAtive των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής . Ασχολείται με τον συμπεριληπτικό χορό στα πλαίσια του οργανισμού Artogether ( Τέχνη Ατόμων με και χωρίς Αναπηρία), όπου συντονίζει εργαστήρια και χορογραφεί για την Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται επίσης στο θέατρο ως χορογράφος. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Αργύρης Ξάφης, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Σοφία Καραγιάννη, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Φοίβος Συμεωνίδης κ.ά

Mεσαίο/ Προχωρημένο επίπεδο: Στο μάθημα αυτό θα δουλέψουμε με ροή και ταχύτητα, εξερευνώντας τις δυναμικές του σώματος, τις πιο λεπτοφυείς ποιότητες κίνησής του και την τρισδιάστατη χρήση του χώρου. Θα δοκιμάσουμε τρόπους με τους οποίους το σώμα μεταμορφώνεται αλλά και μεταμορφώνει το χώρο, ενδίδει ή ξεφεύγει της βαρύτητας, εναλλάσει ταχύτητες και δυναμικές και πώς σχετίζεται με τα άλλα σώματα. Στόχος είναι η προσωπική εξέλιξη της πρακτικής του σύγχρονου χορού να είναι ταυτόχρονα και εξέλιξη της ομάδας.

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα με προηγούμενη εμπειρία στο σύγχρονο χορό και απαρτίζεται από ενταντική ενδυνάμωση, δομημένες ασκήσεις, χορογραφίες και αυτοσχεδιαστικές οδηγίες.

Σύγχρονος χορός (Μ/Π) Μεσαίο/Προχωρημένο

Κάθε Δευτέρα | 21.00-22.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB : https://www.facebook.com/katerina.gevetzi
Tel : 6978021574

Tanzterrain

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6934119345

Ελισάβετ Πλιακοστάθη - Barre à Terre

Ελισάβετ Πλιακοστάθη - Barre à Terre

pliakostathiΗ Ελισάβετ Πλιακοστάθη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού.
Από το 2001 εργάζεται ως χορεύτρια με ομάδες χορού και παραστατικών μέσων, ενώ από το 2005 δημιουργεί έργα χορού. Διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση, Barre à Terre και παραδίδει εργαστήρια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και κοινοτικών σχεδίων. Είναι συν-διοργανώτρια του Athens Video Dance Project. Περισσότερες πληροφορίες:
https://elisavetpliakostathi.wordpress.com/

Το Barre à Terre είναι ένα αυτόνομο σύστημα εκγύμνασης με ασκήσεις εμπνευσμένες από τις τεχνικές του κλασικού και σύγχρονου χορού. Το μάθημα στοχεύει στη σωστή στάση του σώματος, στην ενεργοποίηση του εύρους των κινήσεων και γενικότερα στη γνώση και υγεία του σώματος. Οι μύες μακραίνουν και δυναμώνουν, οι κλειδώσεις μαλακώνουν, η αντοχή, η ευλυγισία και η ισορροπία βελτιώνονται, οι κινήσεις γίνονται πιο αρμονικές και εύκολες, ενώ ο μαθητής μαθαίνει να αναπνέει σωστά και να χαλαρώνει όπου χρειάζεται. Το μάθημα αναπτύσσεται στην όρθια, καθιστή και ξαπλωτή θέση, συνοδεύεται με ευχάριστη μουσική.

Aπευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και εμπειρίας που θέλουν να γυμναστούν και να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση.

Barre à Terre

Κάθε Δευτέρα | 20.00-21.00

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/elisavet.pliak
Tel : 6973401418

Tanzterrain

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6934119345

Αγγελική Δαλαγγέλη - Σύγχρονος Χορός

Αγγελική Δαλαγγέλη - Σύγχρονος Χορός

ageliki dalageliΗ Αγγελική Δαλαγγέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου”και του Τμήματος Φυσικής Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην “Φυσική Περιβάλλοντος”.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ποικίλες ομάδες χορού και χορογράφους όπως: Creo, Όχι παίζουμε, Perè Faura, Zoi Dimitriou, Κι όμΩς κινείται, και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2019 συμμετείχε στο In Progress Feedback Festival του Κινητήρα με το έργο Lift Pull Flop, το οποίο απέσπασε το βραβείο κριτικής επιτροπής. Έχει δίπλωμα διδασκαλίας από τον Διεθνή Οργανισμό Sivananda Yoga.

Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και θετικές επιστήμες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τελευταία, ασχολείται με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών εργαστηρίων κίνησης για παιδιά, που σκοπό έχουν την κατανόηση βασικών αρχών της φυσικής. Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 21’ στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Σύγχρονος χορός (B)
Τετάρτη | 21.00-22.30 & Σάββατο | 12.30-14.00

Αυτοσχεδιασμός (Ο)
Δευτέρα | 21.00-22.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/angeliki.dalangeli
Tel: 695 581 6903


 Κινούμαστε, παίζουμε και χορεύουμε αναζητώντας νέες αφετηρίες στο σώμα μας για να ταξιδέψει στο χώρο, είτε μόνοι είτε παρέα με άλλα σώματα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική release για ζέσταμα και ενδυνάμωση. Μελετούμε την ροή της κίνησης, την αντίσταση και την άφεση στη βαρύτητα. Συνθέτουμε χορογραφικά μοτίβα που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμό και παραλλάσουμε χορογραφημένα μοτίβα για να προκύψουν νέα.
Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να κινηθούν δημιουργικά και να παίξουν.

Άννα-Μαρία Βλάχου - Pilates

Άννα-Μαρία Βλάχου - Pilates

anna maria vlachouH Άννα Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Aποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού ''ΑΚΤΙΝΑ'' και σπούδασε στο τμήμα Εσωτερικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Peter Juhaz, Judith SanchezRuiz, Νίκο Καλογεράκη, Μπέττυ Δραμισιώτη, Αγγελική Στελλάτου, Χριστιάνα Σκιαδά, Έφη Γούση κ.α.

Διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό όπως και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Contact Improvisation, Forsythe repertoire, Pina Bausch, Trisha Brown, Hofesh Schechter, Gaga, Feldenkrais, Alexander Technique κ.α. σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί κίνηση σε ηθοποιούς και έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ Αθηνών, σε μικρού μηκους ταινίες ως περφορμερ. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μέθοδο Pilates ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στην Ακαδημία Basi Pilates σε συνεργασία με το NYSY studios.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως instructor σε studio Pilates και φυσικοθεραπευτήρια ενώ εμβαθύνει τις γνώσεις της με σεμινάρια και εξειδικεύσεις (pre post natal, pilates for injuries and pathologies, pilates for dancers κ.α.).

ΤΡΙΤΗ | 18.00-19.00
ΠΕΜΠΤΗ | 18.00-19.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/annamaria.vl
Tel: 6908979463


Η μέθοδος pilates επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία, τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και την συγκέντρωση. Είναι μια μέθοδος άσκησης για όλο το σώμα που εστιάζει τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην ευλυγισία. Ενισχύει τις μυϊκές ομάδες αλλά ιδιαίτερα τους μύες του κορμού οι οποίοι είναι σημαντικοί για την σωστή στάση του σώματος και την συνολική μας υγεία.
Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο την σταθεροποίηση των αρθρώσεων, την ενδυνάμωση όλου του σώματος, το μεγαλύτερο εύρος κίνησης, την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή άλλες παθήσεις, την ορθοσωμία και την ανάπτυξη συνείδησης κατά την εκτέλεση των κινήσεων. Επιπλέον προτείνεται για την διαχείριση του στρες και την βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, αυξάνει την ενεργητικότητα και έχει λειτουργική εφαρμογή στην καθημερινότητα.
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία άσκησης. Το μάθημα παραδίδεται με παραλλαγές των ασκήσεων ανάλογα με τις προσωποιημένες ανάγκες και το επίπεδο του/της ασκούμενου/ης.

*Υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος ύστερα από συνεννόηση.

Ελίνα Δεμιρτζίογλου - Σύγχρονος Χορός

Ελίνα Δεμιρτζίογλου - Σύγχρονος Χορός

elina demirtzioglouΗ Ελίνα Δεμιρτζίογλου γεννήθηκε το 1997 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) το 2019. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τον Απρίλιο του 2021 συμμετείχε στο «Miniatures for Revolution» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συνεργάστηκε με τον Νίκο Καλύβα στο «Kadin» και με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στο «Battle of the Fishes».

Έχει συνεργαστεί με την Αντωνία Οικονόμου στα έργα «ATITLON figure n.3» και «This is a space : Phase 0».
Τον Ιούλιο του 2019 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην παράσταση Growing με τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Άσκηση 27), Γιάννη Μανταφούνη (One One One) και Μαρκέλλα Μανωλιάδη (In Between).

Το 2018 έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Contemporary Dance theory&practice» της ΚΣΟΤ με παραστάσεις σε θέατρα της Αττικής.
Συμμετείχε ακόμη στην ταινία «Istanbul Story» της Φωτεινής Σισκοπούλου, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2016).

Τρίτη και Παρασκευή | 10.30-12.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/elina.demirtzoglou
Tel: 698 821 8640


Στο μάθημα αυτό θα εξελίξουμε την τεχνική του σύγχρονου χορού, θα ασχοληθούμε με κινητικές φράσεις και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.
«Αντί να διδάξεις το σώμα σου πώς να κινηθεί, άσε την κίνηση να διδάξει το σώμα σου.» Στο μάθημα αυτο θα χρειαστεί να φέρεις αυτό που ξέρεις και να το αφήσεις να βρει την δική του μορφή με τον δικό σου τρόπο.

Στόχος: Να εκφραστούμε ανοιχτά και ελεύθερα. Και φυσικά να περάσουμε ωραία.
Το τμήμα αυτό είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.

Φοίβος Συμεωνίδης - Θεατρικό Εργαστήρι

Φοίβος Συμεωνίδης - Θεατρικό Εργαστήρι

foivos symeonidisΟ Φοίβος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2011. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Art Vouveau η οποία δημιουργεί πρωτότυπες βωβές θεατρικές παραστάσεις (https://artvouveau.com/).

Aπό το 2011 εργάζεται αδιαλείπτως ως ηθοποιός και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως: Ευριπίδης Λασκαρίδης (“ELENIT”), Μάρθα Φριντζήλα (“Κάιν -ένα μυστήριο”, “Βάκχες: μία λειτουργία”, “Αίας”, “Τσάι στης κοντέσσας Περγκόλι”, “Βάκχες”), Θωμάς Μοσχόπουλος (“Καντίντ ή η αισιοδοξία”, “Η Δίκη του Κ.”, “Το σκλαβί”), Κώστας Φιλίππογλου (“Βάτραχοι”), Βίκυ Γεωργιάδου (“Νέοι χωρίς θεό”, “Μια άγνωστη από τον Σηκουάνα”, “Έπρεπε να είχα”), Camilo Bentancor (“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”), Κώστας Παπακωνσταντίνου (“Βόυτσεκ”) σε έργα του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, του Σαίξπηρ, του Βολταίρου, του Μπύχνερ, του Λεντς, του Α. ντε Μυσσέ, του Λόρδου Βύρωνα, του Φ.Κάφκα, του Α.Καμύ, του Ε.φον Χόρβατ και άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών της Προύσας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα και αλλού. Επίσης, είναι σταθερός συνεργάτης των ομάδων Baumstrasse και Κοπέρνικος.

Στον εκπαιδευτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση θεατρικών σεμιναρίων, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Θέατρο (2020-2022), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (2019) και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2017-2018) ενώ αναλαμβάνει τη συνδιδασκαλία στο σύνολο των εργαστηρίων που πραγματοποιεί η θεατρική ομάδα Art Vouveau.
Τον Αύγουστο του 2021 σκηνοθέτησε τη μουσικοθεατρική παράσταση “Το Μουσείο των Φανταστικών Μουσικών Όντων” σε συνεργασία με το μουσικό σύνολο TETTTIX στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021» και το 2019 σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο την παράσταση “Δίπλα-δίπλα”.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Κυριακή 11.30-14.00
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ/ ΝΕΩΝ | Κυριακή 14.30-16.30

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/foivos.symeonidis.1
Tel: 697 418 0475


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ:
Όλοι έχουμε ακούσει για τη «γλώσσα του σώματος». Αλλά πόσο πλούσια και ακριβής μπορεί να γίνει αυτή; Θα μπορούσαμε να αφηγηθούμε μία ολόκληρη ιστορία στη σκηνή χωρίς να βασιστούμε στο λόγο;
Για να απαντήσουμε, αρκεί να θυμηθούμε τέτοιες ιστορίες που έχουμε απολαύσει στο βωβό κινηματογράφο, στο θέατρο μάσκας, στους θεατρικούς κλόουν, στις οπτικές κωμωδίες του J.Tati κοκ.
Σε αυτό το εργαστήρι, στόχος μας είναι να εξασκηθούμε στο να μάθουμε να «ακούμε» τα σώματά μας, δίνοντάς τους τα ηνία στη δημιουργική διαδικασία. Για να το καταφέρουμε αυτό θα
εστιάσουμε σε μια σειρά ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών που στόχο θα έχουν να δυναμώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα σώματά μας, ώστε να μπορούμε κατόπιν να δίνουμε μορφή, ρυθμό, κίνηση, πνοή, αλλά και σώμα, στο δημιουργικό νου. Θα ξεκλειδώσουμε τρόπους για να μπορούμε να πλάθουμε με το σώμα μας, την κίνησή μας και τη φωνή μας ένα πλήθος φανταστικών χαρακτήρων οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να δράσουν σκηνικά με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Και στην τελευταία περίοδο του εργαστηρίου, η ομάδα θα συνθέσει μια πρωτότυπη ιστορία η οποία θα ξετυλίγεται μέσα από τις συναντήσεις των χαρακτήρων που θα έχουμε φτιάξει μέσα στη χρονιά. Συναντήσεις απρόσμενες, ηλεκτρισμένες, αμήχανες, διασκεδαστικές θα υφάνουν την πλοκή της ιστορίας μας που θα δίνει το χώρο και το χρόνο για να φωτιστούν και να δράσουν οι πρωτότυποι χαρακτήρες που θα έχουμε δημιουργήσει. Το ετήσιο θεατρικό εργαστήρι στο Tanzterrain, απευθύνεται σε όποιαν/ον θέλει να γνωρίσει ή να ανανεώσει και να εμβαθύνει τη σχέση της/του με το θέατρο και ιδιαίτερα το σωματικό θέατρο.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΩΝ/ΕΦΗΒΩΝ:
(15-25 ετών):
Μια θεατρική κυψέλη στη γειτονιά
Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Το θέατρο ως το ιδανικό πλαίσιο για επικοινωνία, έκφραση και δημιουργικότητα. Το εργαστήρι «Μια θεατρική κυψέλη στη γειτονιά» αποτελεί μια πρόσκληση σε έφηβες-ους, νέες-ους που θέλουν να γνωρίσουν ή/και να εμβαθύνουν τη σχέση τους με τη θεατρική πρακτική. Πώς αυτοσχεδιάζουμε; Πώς απελευθερώνουμε την εκφραστικότητά μας και οξύνουμε την αντίληψή μας μέσα από το παιχνίδι και την επικοινωνία με τους συμπαίκτες μας; Πώς φτιάχνουμε μια ομάδα επί σκηνής έτοιμη να δημιουργήσει τη δική της ιστορία; Μέσα από διασκεδαστικές ασκήσεις συνόλου και δομημένους αυτοσχεδιασμούς, θα γνωριστούμε και θα φτιάξουμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, το οποίο θα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και να ξεδιπλώσουμε τη φαντασία μας. Βασικός μας στόχος η επικοινωνία με τους συμπαίκτες μας και η συν-δημιουργία.

Πωλίνα Χρυσάφη - Σύγχρονος και Κλασσικός Χορός

Πωλίνα Χρυσάφη - Σύγχρονος και Κλασσικός Χορός

polina xrysafiΗ Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος ‘artist in process- performance major’ του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).
Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.

Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.
Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

 

 

 

Σύγχρονος χορός (Α) Αρχάριο |
Τρίτη | 21.00-22.30
Πέμπτη| 21.00-22.30

Σύγχρονος χορός (Β/Μ) Βασικό/Μεσαίο |
Τρίτη | 19.30-21.00
Πέμπτη | 19.30-21.00

Κλασσικός χορός (Α) Αρχάριο |
Δευτέρα |18.15-19.30
Τετάρτη | 18.15-19.30

Κλασσικός χορός (Β) Βασικό |
Παρασκευή 18.30-20.00

Κλασσικός χορός (Μ) Μεσαίο |
Δευτέρα | 19.30-21.00

Ballet-based ενδυνάμωση (Ο) Open |
Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00
 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Polina Chrysafi
Tel: 694 928 2991
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: Polina_Chrysafi


Σύγχρονος χορός | αρχάριο επίπεδο
Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή. Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα , θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα  εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

✔ Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!

Σύγχρονος χορός | μεσαίο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα, θα εξελίξουμε την τεχνική μας στον σύγχρονο χορό μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας, του σωματικού συντονισμού και της προσωπικής έκφρασης. Θα ασχοληθούμε με την εξερεύνηση των μηχανισμών κίνησης και της σωματικότητας που ο καθένας/μια ξεχωριστά φέρει (κινητική ταυτότητα) - σε αυτό θα μας βοηθήσει η μέθοδος του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού. Με την βοήθεια δημιουργικών task, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πώς αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια κινητικά, εκφραστικά, νοητικά. Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε ισόποσα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε επιπλέον την αντοχή και την ευλυγισία μας, να δοκιμάσουμε (γιατί όχι?) συνηθισμένες και ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος, να ρισκάρουμε, να αιωρηθούμε, να βρούμε την ροή της κίνησης, να παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, να εξοικειωθούμε με το πάτωμα και τα ακροβατικά εδάφους βήμα-βήμα με ροή και ασφάλεια και άλλα πολλά όμορφα!!
Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.

✔ Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

Κλασσικός χορός | αρχάριο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή, με υπομονή και επιμονή, να γνωρίσουμε κάθε κίνηση, να εξοικειωθούμε με την ορολογία και να αναλύσουμε την τεχνική. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.

Κλασσικός χορός | μεσαίο επίπεδο
Στη συνέχεια στο επόμενο επίπεδο, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα. Μέσω πολυπλοκότερων συνδυασμών μεγαλύτερης διάρκειας θα δουλέψουμε την μνήμη και θα εντρυφήσουμε στην τεχνική και τη χορευτικότητα. Η πρακτική μας στοχεύει στο να εκτελούμε τις ασκήσεις με ακρίβεια σε διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες, αλλά πάνω από όλα στο να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

Ballet-based ενδυνάμωση | ανοιχτό επίπεδο
Το μάθημα αυτό εμπνέεται από το functional training, το μπαλέτο και το barre a terre και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του σώματος και την σταδιακή ανάλυση της τεχνικής.

✔ Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μείνει in between βασικού και μεσαίου επιπέδου λόγω των περιορισμών covid19, καθώς και σε όσους/ες θέλουν να καθαρίσουν την τεχνική τους και να προετοιμάσουν το σώμα να υποστηρίξει την τεχνική με περισσότερη
δύναμη και ακρίβεια.
_________________________

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα φύλα, όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα.
Ανυπομονώ να ανταμώσουμε!

 

Στάθια Παρταλίδου - Kung Fu

Στάθια Παρταλίδου - Kung Fu

Η Στάθια Παρταλίδου είναι παιδαγωγός και εκπαιδεύτρια εσωτερικών πολεμικών τεχνώνstathia partalidou. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ το 2012. Υπήρξε συνοδός παιδιών σε ελευθεριακά κοινοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόληση της με τις πολεμικές τέχνες.

Μαθήτευσε για 3 χρόνια στο Shaolin Kung και το 2017 μετακομίζει στο Βερολίνο όπου και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ακαδημίας XUAN Wudang Principles, Academy for Ιnternal Martial Arts.

Την άνοιξη του 2021 ολοκληρώνει το εντατικό πρόγραμμα εκπαιδευτών της ακαδημίας και αποφοιτά έχοντας τον τίτλο της Instructor.
Τα συστήματα στα οποία έχει εμβαθύνει την πρακτική της είναι το Qi Gong, Tai Qi, Tai Yi, Xing Yi, Ba Gua, Brazilian Jiujitsu, Basic Boxing.
Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς πολεμικών τεχνών στο Βερολίνο και στην Αθήνα και έχει κερδίσει δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Cardio training και Kung Fu basics |
Δευτέρα 20:00- 22:00

Qi Gong των 5 Ζώων |
Παρασκευή 19.00-21.00

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 698 103 4944
FB: https://www.facebook.com/Moulanseyoung

 Cardio & Kung Fu basics
Ένα δίωρο μάθημα αφιερωμένο στην ενδυνάμωση του σώματος και το συντονισμό της κίνησης μέσω των πολεμικών τεχνών.
Το μάθημα ξεκινά με ένα εικοσάλεπτο ζέσταμα του σώματος και των πελμάτων, συνεχίζει με το cardio set και ολοκληρώνεται με τα Xuan Wu Basics.
Το cardio set αποτελείται από μια ροή ασκήσεων βασισμένες στις αρχές του shadow boxing (σκιαμαχία) και στα shadow steps. Σε αυτό το κομμάτι του μαθήματος βελτιώνεται η φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα εξοικειωνόμαστε με τις τεχνικές του μποξ.
Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα και η δεύτερη ώρα είναι αφιερωμένη στα 12 Xuan Wu Basics. Δώδεκα σύντομες φόρμες (ακολουθίες κινήσεων) που περικλείουν τις βασικές αρχές του Kung Fu. Μέσα από την πρακτική τους μαθαίνουμε τις θέσεις του Kung Fu, το συντονισμό της κίνησης, των άκρων, την ροή της κίνησης, την κίνηση στο χώρο, τη σύνδεση με το κέντρο.

Qi Gong των 5 Ζώων
Η Qi Gong των 5 Ζώων είναι ένα αρχαίο κινέζικο σύστημα ολιστικής άσκησης που στοχεύει στην ομαλή κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα.
Οι γνώσεις της κινέζικης ιατρικής, της φιλοσοφίας, των πολεμικών τεχνών και η παρατήρηση της φύσης ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τις φόρμες των 5 Ζώων.
Τα 5 Ζώα του Wudang Kung Fu είναι η χελώνα, ο γερανός, το φίδι, ο δράκος και η τίγρης. Κάθε ζώο έχει τις δικές του εσωτερικές και εξωτερικές ποιότητες πουκαθώς δουλεύονται με πειθαρχεία και σε επανάληψη βελτιώνουν τη στάση του σώματος, την αναπνοή, το συντονισμό της κίνησης και τη σύνδεση κίνησης και κέντρου (dan tien), ενδυναμώνουν και αναζωογονούν το σώμα, φέρνουν ευλυγισία και χαλάρωση.

Το μάθημα ξεκινά με μια σειρά ασκήσεων για το ζέσταμα του σώματος και την ενεργοποίηση των πελμάτων. Ακολουθούν κάποιες στατικές θέσεις του Qi Gong standing meditation) ώστε να εξοικειωθούμε με την κοιλιακή αναπνοή και να αποκτήσουμε τη σωστή στάση σώματος που θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε την πρακτική μας. Στη συνέχεια περνάμε σε πιο σύνθετες ασκήσεις συντονισμού της κίνησης, ώστε σταδιακά να χτίσουμε τη φόρμα τoυ ζώου. Στο τέλος των μαθημάτων εξασκούμαστε ελεύθερα στη φόρμα που μάθαμε ώστε να δώσουμε χώρο και χρόνο στο σώμα να αφομοιώσει την κίνηση και να μπορέσει να εκφράσει τις ποιότητες της.

Ο κύκλος μαθημάτων “Qi Gong των 5 Ζώων’’ θα ξεκινήσει με την εκμάθηση του Δράκου. Για τουλάχιστον 5 μαθήματα θα δουλέψουμε με τη φόρμα του Δράκο και τις παραλλαγές της.

Μαρίνα Κουτίβα - Yoga

Μαρίνα Κουτίβα - Yoga

marina koutivaΗ Μαρίνα είναι χορεύτρια και performer, δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια Thai Yoga Massage (ΤΥΜ) και τελειόφοιτος της Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών). Έχει σπουδάσει σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου το 2012 (Ελλάδα). Συνέχισε τις σπουδές της στο χορό και τη χορογραφία στη Σικελία και τις Βρυξέλλες, γνώρισε κι αγάπησε το physical theater και το instant composition και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και videodance projects σε Ελλάδα και Σικελία.

Κάποιοι έντονοι σωματικοί τραυματισμοί την έφεραν πρώτη φορά σ’επαφή με την γιόγκα, ανακαλύπτωντας έτσι έναν νέο τρόπο άσκησης, συνύπαρξης με τον εαυτό και τους άλλους, αυτοεξέλιξης και τρόπου ζωής. Οι τραυματισμοί από εμπόδιο μετατράπηκαν σε κίνητρο για μάθηση και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Δασκάλα Γιόγκα 200 ωρών στην Hatha, Vinyasa και Gentle Yoga (Swaha Yoga Center, Ελλάδα) και μετεκπαιδεύτηκε στην Prenatal & Postnatal / Mom and Baby Yoga, Yin Yoga, Aerial Unnata Yoga, Arm Balances, Tantric Philosophy & chakras και Yoga Therapeutics για μυοσκελετικές παθήσεις.

Έχει μυηθεί στην τέχνη του T Y M από το 2010 και μέχρι σήμερα εμπλουτίζει το θεραπευτικό της λεξιλόγιο στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ταϊλάνδη, με επιπλέον εκπαιδεύσεις στα Dynamic Thai Yoga Massage, Thai Oil massage, Tantric massage, Tok Sen Technique, Aerial massage, Neuromascular massage και Craniosacral Therapy. Συμπλήρωσε την έρευνά της γύρω από τις νευροεπιστήμες και τον συσχετισμό του stress με συμπεριφορικά patters, την έκφραση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων αλλά και το Τραύμα στο ΕΚΠΑ, παρακολουθώντας επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Διαχείριση stress & Υγεία» και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια αυτών των θεματικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Μαρίνα πλέον ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια hatha flow, gentle και προγεννητικής γιόγκα καθώς και σεμινάρια και συνεδρίες T Y M.

Συνεχίζει το ταξίδι της στη Γιόγκα ως Εκπαιδευτικός δασκάλων γιόγκα μαζί με την Τάνια Πόποβιτς στο Shri Gaia's Institute (Yoga Teacher Trainer), εξερευνώντας περαιτέρω τις δυνατότητες αλλά και ικανότητες του ανθρώπινου σώματος και μυαλού και την ενσωμάτωση της θεραπευτικής πτυχής της φιλοσοφίας και της πρακτικής της γιόγκα και του διαλογισμού στην καθημερινή ζωή.

Hatha Flow Yoga |
Τρίτη & Πέμπτη 20.30-22.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/MarinaYogaMaHatha Flow Yoga
Open/Intermediate level
Mάριον – Kairava Yoga


Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για την hatha yoga. Προσωπική μου έμπνευση αποτελεί εκείνη της σελήνης και του ήλιου. Προσεγγίζουμε την πρακτική της yoga ολιστικά, είμαστε όντα σύνθετα, ένα σύνολο διαφορετικών στοιχείων, με τα “φεγγάρια” μας και τις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις (tha) αλλά και με το πνεύμα, το φως, την σταθερότητα (ha). Ένα ζεύγος σχεδόν αντίθετων ενεργειών κι όμως, το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο...κι εμείς ψάχνουμε την ισορροπία τους. Πώς? Άγκυρα μας η αναπνοή, να μας επαναφέρει και να μας συνδέσει. Με εμάς, και με ό,τι έχουμε ανάγκη , με ό,τι έχουμε ξεχάσει. Το σώμα είναι παρόν, έξυπνο, και ξέρει. Γίνεται ο ορατός και απτός μεσάζοντας που έλκει το νου και το συναίσθημα, και σαν δορυφόρους τα αφήνει στην αβίαστη κίνηση τους, έχοντας ωστόσο ένα καθαρό σημείο αναφοράς. Την αναπνοή που θρέφει, ρυθμίζει, συντονίζει και είναι πάντα δυνατή και φωτεινή, σαν τον Ήλιο. Μετρώντας τον χρόνο πλέον με ανάσες, αφουγκραζόμαστε το «μέσα» ως αναπόσπαστο κομμάτι του οποιουδήποτε «έξω». Πλέουμε σε μια πρακτική ροής και κίνησης με διάθεση να εξερευνήσουμε τα όρια μας και να παίξουμε, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε σώματος και νου.

(Το μάθημα είναι μεσαίου επιπέδου, ωστόσο δίνονται παραλλαγές για πιο αρχάριους και πιο προχωρημένους μαθητές & μαθήτριες. Το μάθημα της Πέμπτης είναι λίγο πιο advanced.)

Νατάσα Γάτσιου - Pilates

Νατάσα Γάτσιου - Pilates

natasa gatsiouΗ Νατάσα Γάτσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοιτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου το 2010 και σπούδασε Κοινωνική Εργασία. Παραδίδει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού σε παιδιά και ενήλικες από το 2010 εώς σήμερα σε σχολές χορού σε Αθήνα και Κρήτη. Αποφοίτησε από το Pilates Academy by A.F Studies (mat, props, reformer) και εργάζεται ως pilates instructor σε σχολές χορού και γυμναστήρια.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει χορέψει στις ομάδες Void Dance Company, Unclean Animals, Σιγή Ιχθύος, Exis Dance Company και DK-Bel. Συμμετείχε στην παράσταση χορού Μandis η οποία ήταν μέρος του 1ου, Kyma Festival. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ομάδας συμπεριληπτικού χορού (ανάπηρων και μη ανάπηρων χορευτών/τριών) Exis Dance Company καθώς και της Γαλλικής συμπεριληπτικης ομάδας DK-Bel.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00-19.00 &19.00-20.00
ΤΡΙΤΗ 11.00-12.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-19.00 & 19.00-20.00
ΠΕΜΠΤΗ 11.00-12.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/na.gat.18
Tel: 6955998550


Η μέθοδος pilates επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία, τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και την συγκέντρωση. Ειναι μια μέθοδος άσκησης για όλο το σώμα που εστιάζει τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην ευλυγισία. Ενισχύει τις μυϊκές ομάδες αλλά ιδιαίτερα τους μύες του κορμού οι οποίοι είναι σημαντικοί για την σωστή στάση του σώματος και την συνολική μας υγεία.
Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο την σταθεροποίηση των αρθρώσεων, την ενδυνάμωση όλου του σώματος, το μεγαλύτερο εύρος κίνησης, την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή άλλες παθήσεις, την ορθοσωμία και την ανάπτυξη συνείδησης κατά την εκτέλεση των κινήσεων. Επιπλέον προτείνεται για την διαχείριση του στρες και την βελτιώση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, αυξάνει την ενεργητικότητα και έχει λειτουργική εφαρμογή στην καθημερινότητα.
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία άσκησης. Το μάθημα παραδίδεται με παραλλαγές των ασκήσεων ανάλογα με τις προσωποιημένες ανάγκες και το επίπεδο του/της ασκούμενου/ης.

*Υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος ύστερα από συνεννόηση.

Άννα Ανουσάκη - Σύγχρονος Χορός

Άννα Ανουσάκη - Σύγχρονος Χορός

anna anousakiΗ Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015.

Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (New York City Center).

‘Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο (Artworks 2019) κ.α.

Από το 2019 συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη και είναι χορογράφος στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Ως χορογράφος, επίσης, έχει συνεργαστεί με το Routes in Marpissa Festival παρουσιάζοντας τα εξής: meeting point, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist 2019). Ακόμη, ήταν εισηγήτρια χορογραφίας ως Residency Artist στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.
Τέλος, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αγάπη και η ενασχόληση της με την κινητική έρευνα την ώθησαν να δημιουργήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού ανοιχτά για το ευρύτερο κοινό.

Σύγχρονος χορός (Α) Αρχάριο

Τετάρτη | 19.30-21.00
Παρασκευή | 20.00-21.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Instagram: anna_anousaki
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/wonder.land.73157
Tel. 6973937747


Αρχάριο επίπεδο: Με λίγα λόγια…Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν σταδιακά με την χρήση του βάρους του σώματος, την ροή της κίνησης, του συντονισμού των μελών τους, των εναλλαγών ταχύτητας και επιπέδων, της χρήσης του πατώματος- floorwork- και της ορμής-momentum- και, φυσικά, την σταδιακή εκμάθηση ακροβατικών με ασφαλή τρόπο.

-Πώς θα γίνει αυτό?

Μέσα από καθοδηγούμενες ασκήσεις (task) αυτοσχεδιασμού αλλά και απλών συνδυαστικών ασκήσεων (χορογραφία), οι μαθητές καλούνται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες παρατήρησης, τόσο εσωτερικής (π.χ. την σύνδεση με την αναπνοή, τον εσωτερικό ρυθμό, τους εσωτερικούς χώρους του σώματος, την φαντασία) όσο και εξωτερικής (π.χ. την εξέλιξη της τεχνικής, της αντοχής και της ευλυγισίας, την συσχέτιση και την σύνδεση του σώματος με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας).
Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε το ίδιο.

Ο βασικότερος μακροπρόθεσμος στόχος είναι η σταδιακή διεύρυνση της λειτουργικότητας του σώματος τόσο σε νοητικό όσο και σωματικό επίπεδο.
Ανάλογα, λοιπόν,με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες καθεμίας-ενός εν δυνάμει χορεύτριας-τη θα δοκιμάσουμε, από το μηδέν, να εξερευνήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης και έκφρασης στον χώρο καθώς και να περάσουμε από ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος. Επιπλέον, θα ρισκάρουμε, θα αιωρηθουμε, θα παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, θα εξοικειωθούμε με το πάτωμα, την επαφή και τα ακροβατικά εδάφους βήμα- βήμα με ροή και ασφάλεια!

Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.

*Στο κλείσιμο της χρονιάς ενδέχεται να υπάρξει ένα ανοιχτό μάθημα/παρουσίαση στο κοινό.

Τα μαθήματα εμπεριέχουν στοιχεία των τεχνικών release και flying low, αυτοσχεδιασμού,ασκήσεις ενδυνάμωσης και ήπιων ακροβατικών.

Tο μάθημα απευθύνεται σε άτομα μικρής ή μηδενικής εμπειρίας στον Σύγχρονο Χορό (Αρχάριους) και είναι ανοιχτό και για όλους όσους επιθυμούν να το δοκιμάσουν ανεξαρτήτως επιπέδου (Open).

 

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του στούντιο περιλαμβάνονται μαθήματα Σύγχρονου και Κλασσικού χορού, Pilates, Yoga, Σωματικού θεάτρου και Kung fu/Qi Gong.

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες και εφήβους, ενώ λειτουργούν και παιδικά τμήματα σύγχρονου χορού.
Στον χώρο επίσης φιλοξενούνται σεμινάρια χορού, θεάτρου και θεραπευτικών πρακτικών, καθώς και πρόβες.

Πατήστε στα εικονίδια για το πρόγραμμα μαθημάτων.

tanzterrain logo

Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)

www.tanzterrain.com | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τ. 6934119345

ΤΑΝΖposter

Last modified on Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 20:22

Follow Us