shantom logo"Ο τόπος όπου εκφράζεται δημιουργικά η ειρήνη του πνεύματος"

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Shantom στεγάζεται σε ένα σύχρονο και με κατάλληλες υποδομές πολιτιστικό κτίριο που φτιάχτηκε με ευθύνη, έγνοια και αγάπη. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει εναλλακτικές μεθόδους άσκησης, θεραπείας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, για σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία, όπως: γιόγκα, δημιουργικές και πολεμικές τέχνες, Πιλάτες, διάφορα είδη χορών, χοροθεραπεία.

Ο πολυχώρος Shantom συμπυκνώνει και προσφέρει γνώση και δρόμους σοφίας απ’ όλο τον κόσμο σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική και πνευματική τους εξέλιξη. Οι καθηγητές και οι συνεργάτες του έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και όλη την καλή διάθεση για επικοινωνία και προσφορά.

Για μας ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι βασική αρχή αφού προάγει την αναγνώριση της ενότητας όλων μας και οδηγεί στην αρμονική συνύπαρξη και κατ επέκταση στη γαλήνη.

Τι προσφέρει το Shantom

Τι προσφέρει το Shantom

Το Shantom προσφέρει

 • Μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση (Yoga, πολεμικές τέχνες, Pilates, χορούς απ'όλο τον κόσμο, Χοροθεραπεία) από έμπειρους και προσεκτικά επιλεγμένους καθηγητές, κορυφαίους στο είδος τους.
  Η Ελληνική Ακαδημία Ινδικού Κλασικού Χορού, η μόνη επαγγελματική σχολή στην Ελλάδα, προσφέρει εδώ μαθήματα Μπάρατα Νάτυαμ.
 • Σεμινάρια: Κατά καιρούς διοργανώνονται σεμινάρια είτε για εμβάθυνση στα τακτικά εβδομαδιαία μαθήματα* ή και άλλα σεμινάρια με προσκεκλημένους εισηγητές πάνω σε παρεμφερή ή άλλης κατεύθυνσης θέματα. Επιπλέον ορισμένα μαθήματα, όπως η χοροθεραπεία, προσφέρονται υπό μορφήν μηνιαίου σεμιναρίου αφού η φύση του μαθήματος επιτρέπει να πετύχει κανείς μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.
  * Στη γιόκα, εκτός των εβδομαδιαίων μαθημάτων, προσφέρονται δύο μονοήμερα σεμινάρια μέσα στο ακαδημαϊκό έτος και ένα 7ήμερο σεμινάριο/retreat το καλοκαίρι (εκτός Shantom). Στο T’ai Chi διοργανώνονται μονοήμερα ή διήμερα σεμινάρια στη φύση.
 • Εναλλακτικές θεραπείες: Προσφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όλα τα απαραίτητα για μια πλήρη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας: αρωματικά στικς, κεριά, αιθέρια έλαια και κατάλληλο φωτισμό.
 • Παραστάσεις: Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ισογείου μετατρέπεται σε θεατράκι, με επαγγελματικές προδιαγραφές σε ήχο και φως. Ο χώρος φιλοξενεί τις γιορτές/παρουσιάσεις της σχολής, παραστάσεις του Χοροθεάτρου Λήδα Shantala, διαλέξεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κάθε λογής.
Ιστορία του Shantom

Ιστορία του Shantom

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του Πολυχώρου Shantom έγινε από την Λήδα Shantala μέσα από τη βαθιά και ειλικρινή ανάγκη να μεταδώσει τη γνώση που αποκόμησε από τις σπουδές της (Γαλλία, Ινδία) και τα ταξίδια αναζήτησης της σε όλο τον κόσμο, με σκοπό η γιόγκα, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δημιουργική έκφραση, η ανακάλυψη ενός νέου τρόπου ζωής, να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το κτίριο σχεδιάστηκε εξαρχής προς αυτή την κατεύθυνση με έμπνευση, φροντίδα και σκέψη για το πώς πρέπει να είναι δομημένος και λειτουργικός ένας εναλλακτικός επαγγελματικός χώρος, συμβατός με τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Με την πολύτιμη στήριξη, τη σοφία και την αγάπη της μητέρας της, της ηθοποιού Σμάρως Στεφανίδου, το Shantom ολοκληρώθηκε το 2003. Ένα σύγχρονο, οικολογικό και φωτεινό τριώροφο κτίριο με ωραία χρώματα, μεγάλες τζαμαρίες και κήπους ποτισμένο με πολλή θετική ενέργεια και ευλογίες αφού οικοδομήθηκε σ’ένα οικόπεδο όπου έζησαν η μητέρα της και οι συγγενείς της όταν έφθασαν πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Σήμερα το Shantom αποτελεί έναν τόπο οικείο, ζεστό και φιλόξενο, ένα σταθερό σημείο αναφοράς στις ζωές πολλών μαθητών του που έχουν ευεργετηθεί μέσα από τα όσα προσφέρει και συμβολίζει για τον καθένα ο χώρος.

Εγκαταστάσεις - Τοποθεσία

Εγκαταστάσεις - Τοποθεσία

Το Shantom αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων. Πρόκειται για τριώροφο πολυμορφικό και πολυδύναμο κτίριο 400 περίπου τ.μ., με αρχιτεκτονικές προδιαγραφές κατάλληλες να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς στόχους.

Αποτελεί πρότυπο για την πολεοδομία Αγ. Παρασκευής, μια και είναι το πρώτο πολιτιστικό κτίριο της περιοχής και οι εγκαταστάσεις του τηρούν τις προδιαγραφές του υπουργείου πολιτισμού.

Περιλαμβάνει τρεις αίθουσες με διαφορετικές διαστάσεις και ξεχωριστή αισθητική (επιλεγμένα χρώματα, φωτιστικός σχεδιασμός, κουρτίνες, στόρια, κ.α.). Όλες οι αίθουσες έχουν ξύλινο πάτωμα επι δοκίδων, σωστές ηχομονώσεις και προσφέρουν δυνατότητες διαφορετικού φωτισμού, είτε έντονου είτε διακριτικού ή ακόμα και "ατμοσφαιρικού" (με σποτάκια), έτσι ώστε το κάθε μάθημα να τον προσαρμόζει στα δικά του δεδομένα.

Στο μέσον του κτιρίου, στον 2ο όροφο βρίσκεται ο χώρος της γραμματείας και το σαλονάκι 75 τ.μ., που αποτελεί τον αγαπημένο χώρο συνεύρεσης και επικοινωνίας των μαθητών.

Το Shantom βρίσκεται στο Κ. Χαλάνδρι σε απόσταση πέντε λεπτών από τη στάση του μετρό "Χολαργός".

Λήδα Shantala

Λήδα Shantala

Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης. Χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια γιόγκα, Ινδικού κλασικού χορού Bhatata Natyam, χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr. Δημιουργός και ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού & Τεχνών Shantom.
Kόρη του τραγουδιστή Βάσου Σεϊτανίδη και της ηθοποιού Σμάρως Στεφανίδου.

Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος Έρευνας της Γιόγκα «Kaivalya Dhama» (Υoga Research Institution) στη Λονάβλα (Πούνα). 
Σπούδασε Γιόγκα, θεωρία και πρακτική -εμβαθύνοντας στα αρχαία κείμενα της ινδικής φιλοσοφίας– ταξιδεύοντας από ανατολή σε δύση και από βορρά σε νότο. Είχε για δασκάλους της τους sri Rocketti, Arnaud Desjardins (Γαλλία), Leopoldo Chariars (Αργεντινή), Baba Khan (Αίγυπτος) και στην Ινδία τους swami Satyananda, B.K.S Iyengar, T.K.V. Desikatchar και πολλούς άλλους, κυρίως δασκάλους της Vedanta.

Μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς. Έμεινε κατ’επανάληψη στο άσραμ του sri Ramana Maharshi, του Ramdas, της Ma Amritananda Mayi, του Shankaracharya (Chennai). Από το 1989, ασκείται στο διαλογισμό κοντά στο σοφό- sri Chandra Swami udasin (Ινδία). Είναι διπλωματούχος της Ινδικής Ακαδημίας Χορού «Bharata Kalanjali» και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha» στο Τσεννάι (Μαντράς). 
Επί τρία χρόνια εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του χορού με κορυφαίους δασκάλους, μεταξύ των οποίων οι περίφημοι V.P. Dhananjayan και Shanta Dhananjayan, η Kalanidhi Narayanan και ο Adyar Lakshman.

Παράλληλα, σπούδασε Καρνατική μουσική με έμφαση στο τραγούδι, σε μαθήματα ρυθμών (thalams), στην τέχνη της εκφώνησης φωνητικών ρυθμικών συλλαβών (sholus) και στην εκτέλεση ρυθμών στο «Τάτα-καρί» (μικρό ξυλόφωνο). Στις 24 Απριλίου του 1983 έδωσε την πρώτη της παράσταση (arangetram) μπροστά σε κοινό, στο ναό Anantapadmanabha Swami (Adyar, Chennai), παίρνοντας θαυμάσιες κριτικές.

Κατέχει τον τίτλο G.D.T.R. Sr (Greek Dance Therapy Registered Senior), είναι μέλος του Dance Movement Therapy Institute, του Australian Dance Movement και της Ελληνικής Ένωσης Χοροθεραπευτών.

Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή από τους Πυγμαίους της φυλής Mitsogo, στο χωριό Mimongo νότια της Γκαμπόν, για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη μορφή χοροθεραπείας και ίασης Mombwiri. Δασκάλα της η Μάμα Mabe. Αργότερα, επιθυμώντας να δομήσει αυτές τις βιωματικές γνώσεις με την επιστημονικότητα της Δύσης σπούδασε το αμερικανικό σύστημα χοροθεραπείας με την δόκτορα Μαrcia B. Leventhal (υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης).

Το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει την εκπαίδευσή της, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Επιπλέον

Στο πλαίσιο μελέτης της χορευτικής τέχνης και αναζήτησης πηγών έμπνευσης, πραγματοποίησε ταξίδια σπουδών:

 • Στο Μπάλι της Ινδονησίας, όπου ειδικεύτηκε στη χρήση μάσκας όπως χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό θέατρο «Topeng», υπό την καθοδήγηση του μεγάλου χορογράφου, χορευτή και δασκάλου Babak I. Made Djimat.
 • Στην Ινδία σπούδασε τη χρήση μάσκας στην τέχνη Chhau της Seraikela (Ορίσσα) με δασκάλους τους L.R. Acharya και Shashidhar Acharya.
 • Στη Σρι Λάνκα, όπου μελέτησε χορούς που συνδέονται με την απελευθέρωση ψυχονοητικών ασθενειών.
 • Στο Μεξικό, όπου μελέτησε τα ίχνη των αρχαίων χορών των Μάγιας.
 • Σε Κονγκό, Γκαμπόν, Καμερούν και Νταομέι της Κεντρικής Αφρικής, όπου μελέτησε τις σχέσεις της κίνησης και του χορού με τη διεύρυνση της έμπνευσης, την αυτοθεραπεία και την ανεύρεση εσωτερικών κινητικών σταθερών.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της μέσα στη ζούγκλα του Ισημερινού, συνέλεξε αυθεντικές τελετουργικές μάσκες της λατρείας των προγόνων, τις οποίες κατά καιρούς χρησιμοποιεί σε επιλεγμένες παραγωγές/παραστάσεις της (μερικές από αυτές εκτίθενται στο Shantom).


Πατήστε στα εικονίδια για το πρόγραμμα μαθημάτων

 


→ Ενοικίαση Αιθουσών στο Shantom

Οργανώστε τα σεμινάρια, τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις σας στις αίθουσες μας

Σε μία από τις τρεις καλαίσθητες και κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες που διαθέτει το Shantom, έχετε τη δυνατότητα να στεγάσετε μαθήματα, πρόβες, παραστάσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, προβολές, κ.α..

Οι αίθουσες διατίθενται προς ενοικίαση σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση αλλά και για μεμονωμένες περιπτώσεις/εκδηλώσεις (συμπεριλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα, όπως και οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος).

Οι τρεις αίθουσες, διαφορετικών μεγεθών και μοναδικής αισθητικής, όπως και όλοι οι χώροι του κτιρίου, καθαρίζονται σχολαστικά σε καθημερινή βάση και διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές για ορθή άσκηση ή/και για προσεγμένες φιλοξενίες.

To κτίριο βρίσκεται στο κάτω Χαλάνδρι, σε μια φιλική και εύκολα προσβάσιμη γειτονιά, δίπλα στο σταθμό Μετρό Χολαργός (μόλις 4 λεπτά με τα πόδια) και περιβάλλεται από πράσινους κήπους, ησυχία ...και το κελάηδημα των πουλιών!

Η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων του Shantom σας εξασφαλίζουν την υποστήριξη που χρειάζεστε για να αισθανθείτε ασφαλείς και ξένοιαστοι.

Και οι τρεις αίθουσες διαθέτουν:

 • Εξαερισμό, ανεμιστήρες (η άνω αίθουσα κλιματισμό)
 • Ηχοσύστημα
 • Οθόνη προβολής
 • Καρέκλες
 • Πάγκους μελέτης ή εργασίας
 • Αντιολισθητικά στρωματάκια τύπου γιόγκα-Pilates
 • Μαξιλαράκια
 • Κουβερτούλες
 • Μπάλες γυμναστικής, βαράκια, ελαστικούς ιμάντες, foam rollers, rings
 • Όλες τις προδιαγραφές πυρασφάλειας όσον αφορά τις πόρτες, πυροσβεστήρες, σημάνσεις διαφυγής, κ.λ.π.
 • Καθαρισμό του χώρου
 • Θέρμανση (έξτρα χρέωση)
 • Χρήση του χώρου υποδοχής 75 τ.μ.

Το κόστος ενοικίασης προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του κάθε ενδιαφερομένου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τις σχετικές πληροφορίες για να σας δώσουμε προσφορά τιμής.

shantom logo

Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
"Σμάρω Στεφανίδου - Λήδα Shantala"

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας,
152 31 Κ. Χαλάνδρι

+30 210 6717529

https://www.shantom.gr/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last modified on Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 09:56
More in this category: « Shoot The Artist Tanzterrain »

Follow Us