Το Proastio Art είναι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού που επιθυμεί να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης και επικοινωνίας ανθρώπων κάθε ηλικίας με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, τον πειραματισμό και τον διάλογο πάνω σε νέες ιδέες και τάσεις στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Σ
τόχος του είναι οι βιωματικές πολιτιστικές δράσεις, ανοιχτές σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, να αποτελέσουν μέσο ατομικής εξέλιξης, επιμόρφωσης και ολοκλήρωσης των συμμετεχόντων, αλλά και εστία ενδυνάμωσης των δεσμών της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινωνικού ιστού παρέχοντας επιπροσθέτως πολιτιστικά αγαθά σε ευάλωτες ομάδες, καθώς και φορέα ενίσχυσης της διαπολιτισμικής προσέγγισης, επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε ένα από τα πιο αδικημένα προάστια της Αθήνας.

Contagious Dance
Τι και αν μένουμε σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας, εμείς συνεχίζουμε να κινούμαστε και να παρακινούμαστε!
Contagious Dance...28 φίλοι, συνεργάτες και μαθήτριες του Proastio Art φτιάξαμε το δικό μας βιντεάκι μεταδοτικού χορού & κίνησης από το "σπίτι μας"!
Μικρές, κινητικές φράσεις ενώθηκαν στη δική μας αλυσίδα έκφρασης, η οποία μας χάρισε πολύτιμες στιγμές χαράς, συγκίνησης, αγάπης!
Η ιδέα δόθηκε απο το χορευτικό φιλμ του Mitchell Rose "exquisite corps" με τη συμμετοχή 42 χορογράφων.
Αν και η ποιότητα της εικόνας μέσω των κινητών τηλεφώνων δεν είναι η ιδανική, ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και μεις!!
Μοντάζ: Χριστίνα Αντωνίου
Music: "The Winner Is" – Mychael Danna and DeVotchKa / Little Miss Sunshine Soundtrack

Μ
ε έμφαση στην προαγωγή των παραστατικών και των πλαστικών τεχνών σε όλες τους τις μορφές και διαστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, έρευνας και πειραματισμού, φιλοδοξεί να παρουσιάσει και να προωθήσει πολιτιστικές δράσεις και νέους καλλιτέχνες, τόσο από την ελληνική όσο και διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας ένα ευέλικτο δίκτυο συνεργασίας με πολιτιστικές ομάδες και οργανισμούς.

Σ
τον σύγχρονο και εξοπλισμένο χώρο του φιλοξενεί τμήματα χορού, θεάτρου, εικαστικών και άλλων μορφών σύγχρονης και παραδοσιακής τέχνης με Έλληνες και ξένους δασκάλους, καλλιτεχνικές ερευνητικές ομάδες, παραστάσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, πολιτιστικές και παιδικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών, προγράμματα επιμόρφωσης και συμβουλευτικής. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει εκδηλώσεις κοινωφελούς, ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού σκοπού και να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Θέλουμε αυτή η αδικημένη περιοχή, η υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά και κοινωνικά, να αποκτήσει τη δική της εστία πολιτισμού, έναν χώρο συνάντησης καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα διέπεται από τις αξίες της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, της συλλογικότητας και της διαπολιτισμικότητας. Μέσα από βιωματικές πολιτιστικές δράσεις με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, θέλουμε -και πρέπει- να προσπαθήσουμε, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, για την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και βιώσιμης πόλης.


Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια

Τηλ: 2102470604. 6993954907

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Proastio Art Centre

Instagram: proastio_art

Last modified on Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 18:05
Like us on Facebook