Dance Theater

To Physio Art Center ιδρύθηκε το 2005 από τη φυσικοθεραπεύτρια Αδριανή Νικολαΐδου, στον ιδιόκτητο χώρο της στη Νέα Σμύρνη. Δραστηριοποιείται στο χώρο των χορευτών, με τη μέθοδο των trigger points (σημείων πυροδότησης πόνου), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ραγδαία βελτίωση σε όλες τις χορευτικές κινήσεις σε όλα τα είδη χορού.

Η Αδριανή Νικολαΐδου είναι η μοναδική στην Ελλάδα που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει από καθηγητές του εξωτερικού, στους χορευτές της Ελλάδας, ώστε οι ίδιοι να μπορούν να εφαρμόσουν μόνοι τους τη μέθοδο των trigger points. Πέρα από αυτό, το Physio Art Center δεν εγκαταλείπει τους ασθενείς που στήριξαν την εταιρεία επί σειρά ετών, από το 1994. Έτσι, παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε έχει πρόβλημα που χρήζει φυσικοθεραπείας, χορευτής ή όχι, στην έδρα της, στη Νέα Σμύρνη.


Χορός και Φυσικοθεραπεία

Η αρμονία της κίνησης και η τελειότητα του φυσικού εύρους τροχιάς των αρθρώσεων αποτελούν εδώ και χρόνια τη βαθύτερη μελέτη, στόχο και προσδοκία μας ως εξειδικευμένο εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Ιδιαίτερα γοητευτικός χώρος παρατήρησης και προσφοράς μας είναι το ευαίσθητο σύνολο των χορευτών.

Στατιστικές από το ίδρυμα ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ αναφέρουν:

♦ 90% των χορευτών παρουσιάζουν κρυγμό στα ισχία τους
89% βλαισό μεγάλο δάκτυλο
31% έχουν είτε πρόκειται να υποστούν κάταγμα κοπώσεως
17% άνω των 40 ετών θα παρουσιάσουν αρθρίτιδα
15-20% έχουν σπονδυλόλυση
24% κυρίως χορεύτριες έχουν σκολίωση
Το 49% των προβλημάτων των χορευτών στην άρθρωση του γόνατος σχετίζονται με την επιγονατίδα

Κατόπιν μελέτης μας και εφαρμογής επί σειρά ετών των ειδικών τεχνικών κινησιοθεραπείας Σημείων Πίεσησ (Trigger Points) κατά TRAVELL & SIMONS και MANUAL τεχνική στα οστά της λεκάνης, παρατηρήσαμε βελτίωση ως προς την αύξηση ελαστικότητας των μυών και του εύρους κίνησης από 30%-100% σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε μαθητές, μαθήτριες σχολών χορού ανεξαρτήτων ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες χορευτές.
 

Βελτίωση όλων των χορευτικών κινήσεων

Το Physio Art Center και η φυσικοθεραπεύτρια Αδριανή Νικολαΐδου παρέχουν σεμινάρια εφαρμογής των σημείων πίεσης (trigger points), ανάλογα με το ποια κίνηση θέλουμε να βελτιώσουμε, σε σχόλες χορού εντός Αττικής, καθώς και στο νομό Θεσσαλονίκης και Καστοριάς.

Το σεμινάριο βελτίωσης των χορευτικών κινήσεων των κάτω άκρων σε όλα τα είδη χορού χωρίζεται σε τρία μέρη:

Βελτίωση όλων των χορευτικών κινήσεων (plie, releve, battement develope, arabesque, attitude, a la second) στα κάτω άκρα με την εφαρμογή των σημείων πίεσης σε όλους τους μύες που μπλοκάρουν τις χορευτικές κινήσεις ως ανταγωνιστές μύες. H πίεση γίνεται για 30 δευτερόλεπτα και οι διατάσεις 30 δευτερόλεπτα έξι φορές. Τα αποτελέσματα είναι ραγδαία.
Έλεγχος σκολίωσης και εφαρμογή κινήσεων, οι οποίες φέρνουν το σώμα σε πιο σωστή θέση, σε σωστό άξονα.
Έλεγχος των οστών της λεκάνης και άκρου πόδα, καθώς και προσωπική θεραπεία με ήπιους χειρισμούς χειροπρακτικής για καλύτερα ανοίγματα και καλύτερα releve (αύξηση αντοχής σε χορούς, όπως tango, latin, μπαλέτο)

Ο συνδυασμός των άνω τεχνικών δημιουργεί:


ραγδαία αύξηση της ελαστικότητας,

ραγδαία αύξηση της δύναμης,
ραγδαία αύξηση της ταχύτητας σύσπασης,
μείωση του πόνου σε μύες που έχουν υποστεί τραυματισμό στο παρελθόν, όπως θλάσεις στους προσαγωγούς και στους ισχιοκνημιαίους
βελτίωση στην ταχύτητα κίνησης, στα άλματα, στα ανοίγματα μαθητών χορού και επαγγελματιών.


Υπερκόπωση (overuse syndrome) του γαστρκοκνημίου μυ σε επαγγελματίες από χορογραφίες:

Κλασσικού χορού με αλλεπάλληλα pointe
Flamenco
Tap Dancing
Tango

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας μας βρίσκεται πάντα δίπλα στα προβλήματα των χορευτών, όπως:

Δισκοπάθειες (αυχενικό σύνδρομο-οσφυαλγία-ισχιαλγία)
Θλάσεις στους τετρακέφαλους, στους προσαγωγούς, στους οπίσθιους μηριαίους, στο γαστροκνήμιο
Διαστρέμματα άκρου ποδός
Κατάγματα κοπώσεως
Βλαισό μέσο δάκτυλο
Πτώση των μεταταρσίων
Χονδροπάθεια επιγονατίδας
Ανάκυρτα γόνατα
Χειρουργεία πρόσθιου χιαστού μηνίσκων
Συγγενές εξάρθρημα ισχίου
Πόνους στη ράχη και στους ώμους κ.λ.π.


Σεμινάριο βελτίωσης των χορευτικών κινήσεων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχολές χορού και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί κατόπιν συννενόησης με την κα Ανδριανή Νικολαίδου


Με το σεμινάριο αυτό διευκολύνεται:

Η ανάπτυξη των παιδιών με τη χαλάρωση των μυών μέσα από τα σημεία πίεσης
Η βελτίωση όλων των χορευτικών κινήσεων σε χορευτές, μαθητές χορού, δασκάλους χορού, επαγγελματίες χορευτές, σε όλα τα είδη χορού από τη χαλάρωση των μυών των κάτω άκρων
Αύξηση της ελαστικότητας 70% αντοχής, δύναμης, ταχύτητας
Πρόληψη κακώσεων, όπως θλάσεις, τενοντίτιδες, κατάγματα κόπωσης.

Γίνεται με computer projector, ιατρικό κρεβάτι, χρωματιστές κιμωλίες (για να σημειώνουμε τα σημεία πάνω στις φόρμες και κορμάκια) και ειδικά ξυλάκια για τις πιέσεις. Διαρκεί πέντε ώρες και στις 2,30 ώρες γίνεται 20 λεπτά διάλλειμα. Παραδίδονται και πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου στους συμμετέχοντες, εφόσον ζητηθεί (όχι όμως και της εφαρμογής των σημείων πίεσης σε άλλα άτομα).

Το σεμινάριο βελτίωσης των χορευτικών κινήσεων έχει γίνει με επιτυχία στις σχολές: Μοριάνοβα Τράστα, Ραλλού Μάνου, Άννα Πέτροβα, Δέσποινας Γρηγοριάδου, Ροδόπης Κούβαρη, Ελισσάβετ Γεωργούδη, Ελένη Μπουρτζίκου, Jordan, Αλέξανδρου Χατζιάρα, Καροπούλου Ειρήνη, Θέατρο ΠΚ, Χώρος, Quick Step, Arroyo Nuevo, Εν χορώ και πολλές άλλες. Επιθυμία του Physioart Center είναι να διαδοθεί η τεχνική της πίεσης και διάτασης σε όλες τις σχολές χορού με στόχο την βελτίωση των χορευτικών κινήσεων σε όλους τους χορευτές.


Ελ. Βενιζέλου 12Α
Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 171 21

Ώρες λειτουργίας: 09.00-12.00 και 15.00-19.00
Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 9344233 - 6944776251

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.physioartcenter.gr

Share this post

Last modified on
More in this category: Synaskisi »
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources