deree logoΤο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει το Minor (υπο-ειδικότητα) «Χορός και Σπουδές Κίνησης». Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια καινοτόμο προσέγγιση του χορού, καθώς οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν το ατομικό τους πρόγραμμα σπουδών με βάση τα ενδιαφέροντά τους, επιλέγοντας μέσα από μια ποικιλία μαθημάτων. Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ευνοεί μια σφαιρική προσέγγιση του χορού σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο.
Τα μαθήματα είναι δομημένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε, πέραν της τεχνικής ανάπτυξης, να ευνοείται η σωματική αντίληψη, να καλλιεργείται το κριτικό πνεύμα και η ερευνητική προσέγγιση μέσα από την εξοικείωση με τη σύγχρονη βιβλιογραφία.
Για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απαραίτητη η επιτυχής παρακολούθηση 5 μαθημάτων, δύο εκ των οποίων είναι υποχρεωτικά και τα υπόλοιπα επιλογής.


  Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι:    
Κλασικό Μπαλέτο (υποχρεωτικό) Σύγχρονος Χορός Ι (υποχρεωτικό) Σύγχρονος Χορός II Σύγχρονος Χορός III
 Σύγχρονος Χορός IV  Τζαζ Σύγχρονη Χορογραφία Αυτοσχεδιασμός
  Η Χορογραφία ως Συνεργατική Πρακτική  Κίνηση για την Σκηνή  Σωματική Αντίληψη και Κίνηση  Ιστορία Χορού
 Χορός και Μουσική  Χορογραφίες του Αμερικανικού Μιούζικαλ    
 
Το Minor «Χορός και Σπουδές Κίνησης» αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσες και όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια βασική σπουδή χορού.
Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές σπουδές χορού, θεάτρου και μουσικής.Deree - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας

Γραβιάς 6, Αθήνα - Αγία Παρασκευή
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε στο: 210 600 9800 εσωτ. 1456Εισηγητές


Η Κάντυ Καρρά είναι performer και δασκάλα σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με έδρα την Αθήνα. Αυτή την περίοδο διδάσκει Τεχνική Σύγχρονου Χορού στο BA Contemporary Dance Practice του Deree – The American College of Greece. Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και ομάδες χορού και έχει χορέψει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νόστος του Ιδρύματος Νιάρχος, Διεθνές Φεστιβάλ Κυπρίων, Folkwang Physical Theatre Festival (Έσσεν), Battery Dance Festival (Νέα Υόρκη). Επίσης επιλέχτηκε να συμμετέχει στο πρώτο Research Programm της ομάδας Ultima Vez για τον χορό και το θέατρο (Βρυξέλλες). Από το 2010, διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε διαφορετικά γκρουπ όπως παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ηλικιωμένους, ερασιτέχνες, σπουδαστές επαγγελματικών σχολών, μετανάστες κ.ά. και τα τελευταία επτά χρόνια υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα χορού σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

 
Η Cindi Trent είναι απόφοιτος του Emerson College, Boston, από όπου έλαβε Bachelor of Fine Arts in Dance and Theatre Education (ειδίκευση στο Musical Theatre). Είναι καθηγήτρια στα προγράμματα Χορού και Μουσικής του Frances Rich School of Fine and Performing Arts στο Deree – The American College of Greece,  όπου υπηρέτησε επίσης στο παρελθόν ως συντονίστρια του προγράμματος χορού. Διδάσκει τα μαθήματα Body Awareness and Movement, Jazz Dance Technique, Introduction to Musical Theatre, Choreographies of the American Musical, Musical Theatre Performance. Διδάσκει επίσης Power Pilates σε συνεργασία με το αθλητικό γραφείο του Deree. Ακόμη, είναι προπονήτρια της ομάδας Deree Cheerleaders καθώς και σύμβουλος του Dance Club. Είναι πιστοποιημένη Pilates Instructor. Είναι επίσης η πρώτη πιστοποιημένη Autism Movement Therapy Provider στην Ελλάδα. Έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία στη δημιουργική κίνηση για παιδιά, στην κίνηση για ηθοποιούς, σε Jazz και Tap Dance, σε Τεχνικές Χορού και Μουσικό Θέατρο. Μέχρι σήμερα διδάσκει χορό και musical theatre σε πολυάριθμες σχολές χορού καθώς και σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές δραματικής τέχνης στην Αθήνα. Έχει διδάξει σεμινάρια σε Κύπρο, Θεσσαλονίκη και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, όπου σκηνοθέτησε και χορογράφησε παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Έχει επίσης διοργανώσει και χορογραφήσει μιούζικαλ και συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόσφατα έγινε μέλος του  International Theatre and Dance Project.


H Δάφνη Μουρέλου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία και αριστούχος Διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ερευνήτρια, έχει συνεργαστεί με το Centre national de la recherche scientifique και το Πανεπιστήμιο Paris 1 – Sorbonne. Τα ενδιαφέροντά της κινούνται γύρω από την ιστορία, κοινωνιολογία και παιδαγωγική του χορού. Εργάζεται ως καθηγήτρια χορού και είναι συντονίστρια του προγράμματος χορού (Dance Program Coordinator) στο Deree – The American College of Greece.
 
 

Follow Us