Dance Theater

Dan.c.ce

studio χορου dancceΤο Dance Cultural Centre δημιουργήθηκε το 2002 με στόχο να συμβάλλει στην ανανέωση της χορευτικής σκηνής στην Ελλάδα. Στόχος του DAN.C.CE είναι η εξέλιξη και προώθηση του χορού μέσω μαθημάτων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
Παρέχοντας ένα κέντρο χορού πλήρως εξοπλισμένο, δίνουμε την ευκαιρία σε μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους και χορογράφους να παρουσιάσουν την τέχνη τους. Επιθυμία μας είναι να φέρουμε μια μεγάλη μερίδα του κοινού σε επαφή με την τέχνη του χορού και να του δώσουμε λόγους να μαθητεύσει σε αυτήν και να την αγαπήσει. Επίσης, η σχολή χορού DAN.C.CE προσεγγίζει το ευρύ κοινό προσφέροντας σειρά μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται για το χορό ως τέχνη και ως τρόπο έκφρασης αλλά δεν σκοπεύουν ποτέ να εμφανιστούν στη σκηνή.

 

0
01
02
03
04
05
06

Μαζί με μία ομάδα έμπειρων και άρτια καταρτισμένων χορευτών-δασκάλων το Dan.c.ce προσφέρει μία πληθώρα μαθημάτων που ξεκινούν από τον Κλασικό και Σύγχρονο Χορό, το Barre a Terre, τον Αφρικάνικο Χορό και φτάνουν μέχρι τα Ακροβατικά και την Capoeira.
Τα μαθήματα είναι έτσι οργανωμένα, ώστε να απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες χορευτές όσο και σε άτομα χωρίς πρότερη εμπειρία στον χώρο του χορού και της κίνησης. Επιπλέον το Dan.c.ce συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, οι οποίοι συμβάλλουν στην αμεσότερη και σωστότερη επαφή των μαθητών με το αντικείμενο.


 Οι Καθηγητές |

Έμυ Κορφιά - Μπαλέτο, Barre a Terre
έμυ κορφιά, μαθηματα μπαλετουΗ Έμυ Κορφιά γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού. Συνέχισε τις σπουδές της στη Κρατική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης, από όπου και αποφοίτησε με την Zsuzsa Kun.

Αμέσως μετά χόρεψε με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Ουγγαρίας με διευθυντή και χορογράφο τον Istvan Herczog και σύντομα έγινε πρώτη χορεύτρια. Ως πρώτη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου χόρεψε πολλούς κλασσικούς και νεοκλασικούς ρόλους όπως την Swanilda στο μπαλέτο Coppelia , Ιουλιέτα στο μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα κ.ά.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα χόρεψε για το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Χοροθέατρο Ναυσικά, το Αέναο χοροθέατρο κ.ά. Το 1996 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα Μπαλέτου και Ρεπερτορίου στο Επαγγελματικό Τμήμα του "Κέντρου Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν". Το 2000, ίδρυσε με την Κατερίνα Ανδριοπούλου την ομάδα συγχρόνου χορού Χ-ΑRT με σκοπό την δημιουργία παραστάσεων χορού για παιδιά, όπου και για 7 χρόνια ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία παραμύθια όπως ο Μικρός Πρίγκιπας, Η Σταχτοπούτα, Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο κ.ά. . Από το 2003 διδάσκει μπαλέτο για επαγγελματίες και Bare a terre στο DANCCE και μπαλέτο στην Ανώτερη Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη. Από το 2008 συνεργάζεται με την DANCCE UNITIVA για την παραγωγή του φεστιβάλ χορού Αrc for Dance ως χορεύτρια όπου συμμετείχε στα έργα S.K.I.N.S. του Jozsef Csaba Hajzer ,In A Landscape του Ted Stoffer και το Could be Anyone του Χάρη Κούσιου όπου διακρίθηκε στην 12η πλατφόρμα σύγχρονου χορού της Κύπρου και παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Ευρώπης.

Το 2004 δίνει το μάθημα του Μπαλέτου στο ΥΠ.ΠΟ. για τις Διπλωματικές και Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ανωτέρων Σχολών Χορού της Ελλάδας και από το 2008 για το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών καθώς και για την ακρόαση της σχολής σύγχρονου χορού P.A.R.T.S. του Βελγίου. Διδάσκει σεμινάρια σε ομάδες και σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως το Χοροθέατρο Ροές, η Κρατική Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Ουαλίας Diversions, DV8 , Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού της Κύπρου κ.ά.

Aleksandar Neskov - Μπαλέτο
Aleksandar Neskov ΜπαλέτοΓεννήθηκε στο Novi Sad και σπούδασε στη Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Σερβίας. Αργότερα έγινε μέλος της ομάδας μπαλέτου SNP. Το 1991 εντάχθηκε στο Εθνικό Μπαλέτο της Ουγγαρίας στο Pecs ως πρώτος χορευτής αλλά και ως φιλοξενούμενος χορευτής στην Εθνική Όπερα της Βουδαπέστης.

Το 1996, μετακόμισε στην Αθήνα, χορεύοντας στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ως πρώτος χορευτής, δάσκαλος μπαλέτου, βοηθός και καθηγητής στη Σχολή Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.

Το ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Coppelia, Ζιζέλ, Δον Qixote, Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, La Fille Mal Gardee, Napoli & Ανθεστήρια, Paquita, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ζορμπάς, Ονιέγκιν και πολλά άλλα. Εμφανίστηκε επίσης σε εργα των: M.Sparemblek, V.Logunov, I.Herczog, L.Partay, Z.Casado, L.DePian, L.Massin, P.Lacotte, C.Armitage, S.Smailou, H.Madafounis, A.Foniadakis, F.Nikolaou, R.Barra, R.van Dantzig, I.Zelensky, I.Mukhamedov, K.MacMillan, F.Ashton, R.Zanella κλπ.

Τιμήθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ως "Ο καλύτερος άνδρας χορευτής" το 2003.

Βίση Σολωμού - Μπαλέτο Αρχαρίων
βιση σολομού, μαθηματα χορουΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο σε ηλικία 8 ετών. Στα 18 εισάγεται στην Ανώτερη σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου από την οποία αποφοιτεί με άριστα το 1998. Παρακολουθεί σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στο εξωτερικό Λονδίνο, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη όπου διαμένει.

Από το 2002 εργάζεται ως καθηγήτρια χορού και χορεύτρια. Έχει χορέψει σε οργανισμούς όπως Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, σε ανεξάρτητες ομάδες για το φεστιβάλ Μήνα Χορού και θεάτρου. Έχει χορογραφήσει για την Όπερα Θεσσαλονίκης και για ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Πέτρο Γάλλια, Αποστολία Παπαδαμάκη, Κατερίνα Ανδριοπούλου, κ.α Υπήρχε ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας Paracoon στην οποία και χόρευε...Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στη σχολή Varlamou de petrilo καθώς και μπαλέτο για ενήλικες στο studio Dancce

Αντώνης Σπορίδης - Σύγχρονο
αντωνης σποριδης, μαθηματα χορουΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε ερασιτεχνικές σχολές χορού.

Έχει χορέψει σε χορογραφίες των Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman (Juxtapose Dance Co.), Pier Magendie (KammerTanzKoop), Κατερίνα Ανδρέου και το χοροθέατρο «Ακροποδητί» (Αγγελική Σιγούρου).

Εύη Πάνου - Pilates/Streching
εύη πάνου, μαθηματα χορουΗ Εύη Πάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη το 1984.Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ανδρομάχης Καφαντάρη .

Φοίτησε στο International Student Program της σχολής Dance New Amsterdam της Νέας Υόρκης και είναι πτυχιούχος του Pilates Method Alliance όπου έχει μαθητεύσει δίπλα στην καταξιωμένη καθηγήτρια Pilates της Νέας Υόρκης Teri Lee Steele.
Έχει χορέψει και παίξει σε διάφορες χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις όπως και σωματικού θεάτρου. Εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια ως δασκάλα χορού σε αναγνωρισμένες σχολές χορού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και ως Pilates Instructor σε διάφορα στούντιο .Επίσης υπήρξε πανελλήνια πρωταθλήτρια Ακροβατικής γυμναστικής για αρκετά χρόνια.Χαρά Κότσαλη - Σύγχρονο
χαρά κότσαληΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Επαγγελματικού Τμήματος Drums του Μοdern Music School.

Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Μέντη Μέγα,Ίρις Καραγιάν, Θωμά Μοσχόπουλο, Άντζελα Μπρούσκου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Eamonn Farrell, Χορευτές, Ελληνικό Χορόδραμα κ.α, δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Festival Hivernales Avignon, Euro-scene Λειψία, LEV festival Ισπανία, Ibero-American Theatre Festival Κολομβία, Resolutions Dance Festival Λονδίνο, Aerowaves Spring Forward- Λιουμπλιάνα - Φρανκφούρτη - Δυρράχιο - Τύραννα, Οhrid Summer Festival, Teatri di Vita/ Μπολόνια,I ETM Festival Αθήνας, κ.α.). Βραβεύτηκε με το Βραβείο Jamila Jerbakova στην Πράγα για την ερμηνεία της στο σόλο Legacy (Ίριδας Καραγιάν).
Έχει επιμεληθεί την κίνηση θεατρικών παραστάσεων (Θ. Παπακωνσταντίνου, Ε.Φεζολάρι, Γ. Οικονόμου, Ε.Ευθυμίου, Β. Τρουφάκου, Κοντόπουλου, κ.α.). Έχει εργασθεί ως βοηθός χορογράφου στην οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην ομάδα χορού Αερίτες.
Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού,στούντιο, θεατρικές ομάδες και ειδικά ιδρύματα (γυναικείες φυλακές, σχολείο μεταναστών, κ.α), ενώ με την ομάδα Αερίτες χορογραφεί και διδάσκει τμήμα χορού με ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Contra Mestre Marcelo Finco - Capoeira Angola

Contra Mestre Marcelo FincoΟ Marcelo γεννήθηκε το 1976 στο São Bernardodo Campo στην πολιτεία του São Paulo στη Βραζιλία. Ξεκινάει capoeira το 1994, ενώ το 1997 γίνεται μέλος της ομάδας «Angoleiros do Sertão» με έδρα την Feirade Santana, Bahia.

Εκεί υπεύθυνος δάσκαλος είναι ο MestreClaudioAngoleiro, ο οποίος του απονέμει το 1997 τον τίτλο του «TreineldecapoeiraAngola» και την επάρκεια διδασκαλίας. Κατά τη διάρκεια των ετών 2000-2004 ο Marcelo επισκέπτεται συχνά τον δάσκαλό του στην Feira de Santana όπου και διαμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αναλαμβάνοντας την παράδοση μαθημάτων Capoeira Angola.

To 2004 γίνεται δεκτός από την Γυμναστική Ακαδημία του πανεπιστημίου «Paulista» στο São Paulo. Την ίδια χρονιά αποφασίζει να ιδρύσει την δική του σχολή επονομαζόμενη «N´goloIa Muanda» στην πόλη São Bernardodo Campo. Η σχολή σήμερα έχει άλλα τρία παραρτήματα στο Osasco, στο Santo André και στο Hamburg (Hamburg Süd), όπου ο Marcelo είναι υπεύθυνος και επιβλέπων δάσκαλος.

Ο θαυμασμός του για την ιδιαιτερότητα της μουσικής τεχνικής της Capoeira Angola του Mestre Ananias τον οδηγεί να γίνει μαθητής του και να διδάξει στη σχολή «Casa Mestre Ananias» για ένα χρόνο. Το 2012 ο Mestre Ananias του απονέμει με τον άτυπο, παραδοσιακό τρόπο τον τίτλο «Contra Mestre de Capoeira Angola», τίτλος που πιστοποιείται τον Νοέμβριο του 2013.
Ο Marcelo, από το 1998, συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα για ενήλικες και παιδιά στην Βραζιλία και στο εξωτερικό, όπως το «Projeto Juventude Cidadã» (1990-2000) και το «Projeto Lardas crianças casa do caminho» (2007-2008) στο São Paulo, απευθυνόμενα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Το 2011 διοργανώνει και συμμετέχει στο πρόγραμμα «ABC da Capoeira», απευθυνόμενο σε παιδιά μεταναστών και χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων ηλικίας 5-12 ετών. Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει μαθήματα βραζιλιάνικης ιστορίας, ζωγραφικής, μουσικής, κατασκευής μουσικών οργάνων και κινησιολογίας της Capoeira, πραγματοποιείται τμηματικά στο São Paulo και στο Hamburg (Spielhaus und Bauspielplatz Rotenhäuser Feld) κατά τη διάρκεια των ετών 2011 και 2013. Στα πλαίσια των κρατικών προγραμμάτων πολιτισμού της πολιτείας του SãoPaulo απευθυνόμενα σε ενήλικες παίρνει μέρος στα «Tradição Capoeira-alma (2005-2006)» και «projeto VAI: Tradição da Capoeira Angola, movimentos quelibertamcorpoealma» (2007-2008). Επίσης συμμετέχει σε προγράμματα διάδοσης του αφρο-βραζιλιάνικου πολιτισμού στο εξωτερικό, όπως το «Projeto Cultura: o Brasil visita» (2011) στη Timor Leste (Indonesia), όπου πραγματοποιεί μαθήματα Capoeira Angola, sambaderoda και jongo στο πανεπιστήμιο Ciputra/ LmuPolitik.

Το 2011 ταξιδεύει στην Eυρώπη και παραδίδει μαθήματα Capoeira Angola στις σχολές γνωστών δασκάλων (Mestre Poncianinho / «Cordão de Ouro» London, Mestre Carlão / «Kabula» London, Professor Victor / «Meninos de Angola» Venice). Toν Μάιο του 2012 θα επισκεφτεί για ακόμη μια φορά τη Νοτιοανατολική Ασία και συγκεκριμένα την Kuala Lumpur(Malaysia), Surabaya, Lombok, Bali(Indonesia) στα πλαίσια του κρατικού προγράμματος διάδοσης του αφρο-βραζιλιάνικου πολιτισμού «Meleva Brasil».

Χριστίνα Ράινχαρτ - Σύγχρονο
Χριστινα ΡαινχαρτΗ Χριστίνα Ράινχαρτ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής της Ραλλούς Μάνου και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Έχει συνεργαστεί με την Ίριδα Κάραγιαν, καθώς και με την Hellenic Dance Company, στο πλαίσιο της οποίας έχει χορέψει σε χορογραφίες της Martha Graham και του Pascal Rioult, Στο 6ο ARC for Dance Festival χόρεψε σε χορογραφία του Χρήστου Ξυραφάκη.Ολια Τορναρίτου - Τεχνική Graham Αρχαρίων

Ολια ΤορναριτουΗ ΄Ολια Τορναρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και είναι Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Άννας Πέτροβα. Συνέχισε της σπουδές της στο «Martha Graham School of Contemporary Dance», στη Ν.Υόρκη απ' όπου αποφοίτησε από το « Trainee program» το 1998. 

Στη Ν.Υόρκη υπήρξε μέλος του «Analysis Dance Company» της Βάλιας Αλεξανδράτου από το 1996 έως το 2000 και το 1999 επιλέχθηκε να χορέψει στην αναβίωση του Panorama (1935) με το Martha Graham Dance Company στη χειμερινή σεζόν του, στο «Joyce theater» Ν.Υόρκης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε την τεχνική της Martha Graham, στο κέντρο μελέτης χορού Ισιδώρας και Ραυμόνδου Ντάνκαν, στα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ, στο studioMETΣΗΣ,στο studio DANC.CE, στη δημοτική σχολή χορού Λεμεσού, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Λάμπρου Λάμπρου και έχει οργανώσει σεμινάρια σε διάφορες ιδιωτικές σχολές χορού στη Κύπρο. Το 2002 και το 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην επιτροπή των απολυτήριων εξετάσεων των ιδιωτικών επαγγελματικών σχολών χορού για το σύγχρονο χορό. Από το Σεπτέμβριο του 2000 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ΚΡΑΤΙΚΉΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και διδάσκει την τεχνική της Martha Graham, στο Φυτώριο και Επαγγελματικό τμήμα της σχολής.

Ιωάννα Αποστόλου - Σύγχρονο Αρχαρίων
Ιωαννα Αποστόλου, μαθηματα χορουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Αγγελική Στελλάτου/Ομάδα Ύψιλον, την X- it dancetheatre του Φώτη Νικολάου, την Yelp danceco, την Όλια Λυδάκη, τη Λία Τσολάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, την ομάδα Ad Hoc, την Lumi dance co. κ.α

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην σχολή χορού της Έλενας Βακαλοπούλου, καθώς και σε άλλες σχολές και στούντιο χορού. Από το 2012 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας.


Το Πρόγραμμα |

Επίπεδα Μαθημάτων: (P) Professional, (I) Intermediate, (O) Open 

Σεμινάρια |

Κάθε χρόνο η ομάδα του Dance Cultural Centre διοργανώνει σεμινάρια με διακεκριμένους δασκάλους και χορογράφους από τον διεθνή χώρο. Με αυτό τον τρόπο, η δική μας χορευτική σκηνή και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ’αυτή, εξελίσσονται ερχόμενοι σε επαφή με τα διεθνή δρώμενα. Η συνεχή τριβή με το αντικείμενο, η ακόρεστη επιθυμία για εξερεύνηση και η καθημερινή εργασία, ανεβάζει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και την τεχνική κατάρτιση του καλλιτέχνη σε υψηλά επίπεδα.

studio χορου dancce
DAN.C.CE

Πειραιώς 76, Κεραμεικός

T: +30 210 5230582
F: +30 210 5231302
http://www.dancce.gr/

Δείτε το πρόγραμμα της Capoeira >>

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources