Η συμβουλή του Baryshnikov στους νέους απόφοιτους χορευτές

celebrate the anniversary of mikhail baryshnikovs 14

Η συμβουλή του Baryshnikov στους νέους απόφοιτους: Να είστε αρκετά γενναιόδωροι για να αφήσετε τον εαυτό σας να αποτύχει.

Τι έχει ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ να πει στους χορευτές που ξεκινούν την καριέρα τους σήμερα;

Η καρδιά του μηνύματός του: Να είστε γενναιόδωροι.

«Ως νέοι δημιουργικοί καλλιτέχνες, και πραγματικά ως άνθρωποι, πρέπει να είστε ανοιχτοί στην αποτυχία. Η αποτυχία είναι μέρος της μάθησης…. Ως πολύ παλιός χορευτής, είχα πολλές, πάρα πολλές ευκαιρίες να αποτύχω. Συμβαίνει. Τα έργα αποτυγχάνουν, τα γόνατα πρήζονται, τα χρήματα τελειώνουν. Αλλά εσείς ως καλλιτέχνες και ως νέοι που ανακαλύπτετε τι σας ενδιαφέρει, πρέπει να είστε γενναιόδωροι σε αυτή τη σπίθα μέσα σας που σας έκανε να αγαπήσετε τον χορό εξαρχής».

Αλλά είναι ρεαλιστής. Ξέρει ότι οι χορευτές μπορεί να δυσκολεύονται να είναι γενναιόδωροι με τον εαυτό τους.

"Το άλμα μου δεν είναι αρκετά ψηλό, οι στροφές μου δεν είναι τέλειες, δεν μπορώ να φέρω το πόδι μου πίσω από το αυτί μου." Παρακαλώ μην το κάνετε αυτό. Μερικές φορές υπάρχει μια εμμονή με την τεχνική που μπορεί να σκοτώσει τις καλύτερες παρορμήσεις σας. Αλλά η επικοινωνία με μια μορφή τέχνης σημαίνει να είσαι ευάλωτος. Το να είσαι ατελής. Και τις περισσότερες φορές αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Εμπιστέψου με."

«Ίσως, απλώς ίσως, είναι επειδή οι τέχνες φτάνουν στην καρδιά αυτού που είναι σημαντικό για εμάς, δηλαδή την ανθρωπιά μας. Οι τέχνες είναι η καλύτερη μορφή αλήθειας που έχουμε. Πρέπει να επαγρυπνούμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε μια κοινωνία που σέβεται αυτή την ιδέα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμμετέχουμε ως πολίτες όποτε είναι δυνατόν. Εσύ, εγώ, όλοι μας. Πρέπει να δώσουμε τον χρόνο μας, τη σκέψη μας, τη φροντίδα μας για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα που ζούμε έχει την επίγνωση και το θάρρος, τη γενναιοδωρία του πνεύματος που είναι απαραίτητο για να ανθίσει η τέχνη».

Μετάφραση/προσαρμογή: Κώστας Βασιλιάγκος

ΠΗΓΗ

Read 2577 times Last modified on Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 18:53

Follow Us