Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 13:45

Χορογράφος αυτοκτόνησε μετά από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Liam Scarlett

Ένας πρώην χορογράφος του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας αυτοκτόνησε μετά από κατηγορίες προς το πρόσωπό του για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα.

Ο Liam Scarlett, 35 ετών, ο οποίος εργαζόταν στη Βασιλική Όπερα ως χορευτής από το 2005 και στη συνέχεια ως resident artist από το 2012, δέχθηκε τις κατηγορίες αυτές το 2019. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τέθηκε σε αναστολή με πλήρεις αποδοχές, ενώ διερευνήθηκαν οι καταγγελίες.

Η Leah Hurst, η επικεφαλής των νομικών και επιχειρηματικών υποθέσεων της Βασιλικής Όπερας, είπε σε μια έρευνα στο Ipswich του Suffolk ότι υπήρχε μια «ποικιλία» κατηγοριών από τα θύματα.

«Σε γενικές γραμμές περιελάμβαναν ακατάλληλη σωματική επαφή στις πρόβες ή και αλλού, σεξουαλική συμπεριφορά έξω από τον χώρο εργασίας η οποία θεωρήθηκε ακατάλληλη, αλλά και ύποπτες αποφάσεις κατα την διάρκεια ακροάσεων», είπε.

Είπε ότι υπήρχαν «επαρκείς λόγοι για να προχωρήσουμε σε πειθαρχική διαδικασία» και ο Σκάρλετ ενημερώθηκε για αυτό τον Ιανουάριο του 2020. Είπε ότι τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή ανέφεραν εσφαλμένα ότι οι ισχυρισμοί αφορούσαν παιδιά.

Μετά το ρεπορτάζ, ακόμα περισσότερες καταγγελίες έλαβαν χώρα μέσω τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών.

Πριν από την πειθαρχική διαδικασία, ο Σκάρλετ πλησίασε τη Βασιλική Όπερα μέσω των δικηγόρων του και είπε ότι ήθελε να φύγει.

«Διαπραγματευτήκαμε τους όρους αποχώρησης με τους δικηγόρους του και έφυγε στις 23 Μαρτίου 2020», είπε η Leah Hurst.

Είπε ότι στον Σκάρλετ προσφέρθηκε υποστήριξη, προσθέτοντας: «Δεν έπρεπε μόνο να σκεφτούμε το καθήκον μας να φροντίζουμε τον Λίαμ αλλά και τα άτομα που εμφανίστηκαν και έκαναν τις καταγγελίες».

Οι γονείς του Scarlett, Deborah και Laurence Scarlett, πήγαν στο διαμέρισμά του στο Bramford, κοντά στο Ipswich, στις 12 Απριλίου 2021, αφού έλαβαν γραπτά μηνύματα από αυτόν στο κινητό τους και κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αφού τον βρήκαν εκεί αναίσθητο. Είχε αφήσει σημειώματα στα μέλη της οικογένειας.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε στο νοσοκομείο Ίπσουιτς τέσσερις ημέρες αργότερα από εγκεφαλική βλάβη.

Καταγράφοντας ότι ο Scarlett πέθανε από αυτοκτονία, η ιατροδικαστής της περιοχής του Suffolk, Jacqueline Devonish, είπε: «Είναι ξεκάθαρο από τα δικά του λόγια ότι υπήρχαν αισθήματα ταπείνωσης γύρω από όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς».

Είπε ότι οι «κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφασή του ήταν η σοβαρή φύση των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν από άτομα στη Βασιλική Όπερα καθώς και οι αναφορές του Τύπου που δημοσιοποιούσαν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Η ιατροδικαστής είπε ότι η ακύρωση της παραγωγής της παράστασης Φρανκενστάιν που είχε ακυρωθεί από το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας μετά την δημοσιοποίηση των κατηγοριών, μπορεί επίσης να ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε τον Σκάρλετ στην αυτοκτονία.

Η μητέρα του είπε ότι μίλησε στον γιο της για τους ισχυρισμούς αφού εμφανίστηκαν στον Τύπο. Είπε: «Μου είπε ότι δεν ήταν αλήθεια και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιοι θα έκαναν τέτοιες καταγγελίες εναντίον του.

«Πιστεύουμε ότι ο Λίαμ δεν θα του είχε αφαιρέσει τη ζωή του αν το όνομά του δεν είχε διαδοθεί στον Τύπο με ανακριβείς ισχυρισμούς».

Πηγή

 

 

Read 362 times Last modified on Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 14:19

Follow Us