Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 12:43

Εάν το μπαλέτο είναι το πάθος σου, αυτές είναι 5 από τις κορυφαίες σχολές χορού στον κόσμο

Υπάρχουν πολλές σχολές χορού στον κόσμο. Πολλές από αυτές είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ή είναι ή απλά γνωστές σε τοπικό επίπεδο. Σήμερα, θα μείνουμε σε αυτές με διεθνή φήμη. Όπως είπαμε, υπάρχουν πολλές τέτοιες σχολές, αλλά υπάρχουν μερικές που είναι απλά κορυφαίες. Η συμβολή τους στη βιομηχανία χορού είναι συντριπτική, και όποιος σκοπεύει να κάνει καριέρα στο χορό πρέπει να υποβάλει αίτηση σε κάποια από αυτές τις σχολές.

1. The Royal Ballet School, Λονδίνο, Αγγλία

Θυμάμαι να βλέπω παραστάσεις μπαλέτου ως παιδί και σκεφτόμουν πως αυτό που έβλεπα είχε να κάνει με την ισορροπία και την κομψότητα. Λοιπόν, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο μακριά από την αλήθεια. Το μπαλέτο είναι επίπονο και απαιτεί κάτι περισσότερο από ισορροπία. Η ίδια η ισορροπία και η κομψότητα που θεωρώ δεδομένη μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω ενός αυστηρού και οδυνηρού προγράμματος εκμάθησης. Όμως, μόλις πετύχετε και τα δύο, είστε έτοιμοι για τον κόσμο - και το Royal Ballet School προσφέρει ένα τέλειο πρόγραμμα για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Ιδρύθηκε το 1926 και πρωτοστατεί στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Απλά πρέπει να έχετε το κατάλληλο ταλέντο για να είστε εδώ.

2. The Juilliard School, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Ο κόσμος των Καλών Τεχνών οφείλει πολλά στη σχολή Julliard, η οποία θεωρείται γενικά ως η κορυφαία σχολή καλών τεχνών. Έχοντας μια κληρονομιά άνω των 100 ετών, φιλοξενεί πολλές μεγάλες προσωπικότητες όπως οι: Anna Sokolow, Earl Wild, και Liz Smith. Το τμήμα χορού ιδρύθηκε το έτος 1951 και προσφέρει δίπλωμα ή πτυχίο Καλών Τεχνών. Είναι αρκετά δημοφιλές για το Juilliard Electric Ensemble που προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να πειραματιστούν με την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τους. Όντας το κορυφαίο σχολείο, οι εισαγωγή εδώ είναι πολλές φορές μια τραυματική και σκληρή εμπειρία. Το ποσοστό αποδοχής είναι γενικά μεταξύ 5-8 τοις εκατό.

3. The Joffrey Academy of Dance, Chicago, Illinois, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Η Joffrey Academy of Dance είναι μια κορυφαία ακαδημία χορού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον από την ίδρυσή της. Είναι μέρος της διάσημης εταιρείας, The Joffrey Ballet, και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων και κατάρτισης στους μαθητές του. Το πρόγραμμα σπουδών εμπνέεται από αγγλικές, γαλλικές και ρωσικές επιρροές στον κόσμο του χορού, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε σε μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία. Δεν είναι εύκολο να μπεις στην ακαδημία και θα πρέπει να περάσεις από ακρόαση. Πολλοί από τους μαθητές και τους αποφοίτους της έχουν κερδίσει δάφνες σε διάφορους διαγωνισμούς όπως το Grand Prix Youth America και έχουν βρει επαγγελματικούς ρόλους σε πολλές ομάδες, όπως το New York City Ballet και το Estonian National Ballet.

4. Σχολή Μπαλέτου Όπερας του Παρισιού, Παρίσι, Γαλλία

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη σχολή χορού στην Ευρώπη, το Paris Opera Ballet School ιδρύθηκε το 1713. Αρχικά, συνήθιζε να δέχεται μόνο ενήλικες αλλά αργότερα αυτό άλλαξε. Τα μαθήματα είναι δομημένα ανάλογα με την ηλικία. Η ελάχιστη ηλικία υποβολής αιτήσεων είναι 8 έτη και το μέγιστο 17 έτη. Η παιδαγωγική έχει διανεμηθεί σε 6 επίπεδα και η δομή των μαθημάτων είναι σε μεγάλο βαθμό πολυτομεακή. Μαθήματα ιστορίας του χορού, της φυσικής προετοιμασίας καθώς και μαθήματα μουσικής προσφέρονται επίσης για τη συμπλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας. Όλοι οι μαθητές αναμένεται να ζήσουν μια εκπληκτική εμπειρία για την ζωή τους αν καταφέρουν να ενταχθούν στην σχολή.

5. The Vaganova Academy of Russian Ballet, St, Petersburg, Ρωσία

Το μεγάλο αστέρι των σχολών χορού της Ρωσίας, η Ακαδημία Ρωσικού Μπαλέτου Vaganova, ξεκίνησε το έτος 1738 και παλαιότερα ονομαζόταν Σχολή Μπαλέτου της Αυτοκρατορίας. Έχει άμεση συνεργασία με το μπαλέτο Mariinsky και οι μαθητές της προέρχονται από όλο τον κόσμο. Για να φτάσετε στην ακαδημία, θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια διαδικασία ακρόασης τριών επιπέδων που συνήθως ξεκινά τον Ιούνιο. Η ελάχιστη ηλικία για ακρόαση είναι τα 10 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σας, θα διδαχθείτε πολλά πράγματα εκτός από το πώς να χορέψετε σωστά, όπως τα γαλλικά και το πιάνο. Εάν η εξέλιξή σας κατά την διάρκεια των σπουδών σας είναι τέτοια, μπορεί να καταλήξετε σε φημισμένες ομάδες μπαλέτου και θέατρα όπως το The Royal Ballet, το American Ballet Theatre και το Mariinsky Theatre.


→ The Royal Ballet School, London

→ The Juilliard School, New York City

→ The Joffrey Academy of Dance, Chicago

→ Paris Opera Ballet School

→ The Vaganova Academy of Russian Ballet

 

 Πηγή

Read 859 times Last modified on Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 15:00

Follow Us