Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 15:11

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής σε Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (Δρυάδες εν πλω)

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) στην Καρδίτσα στις 28-29 Ιουνίου 2014.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα ήταν τιμή μας η παρουσία σας και η υποστήριξή σας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Η διάρκειά του είναι 2ήμερη, με την πραγματοποίηση προβών το Σάββατο 28 Ιουνίου και την επίσημη παρουσίαση των Ομάδων την Κυριακή 29 Ιουνίου. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμΕΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο. Η εκδήλωση αποτελεί προφεστιβαλική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Ανθρώπων με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2014 και οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ.

 

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή για πρώτη φορά σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

 

Η διοργάνωση Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού είναι ένα όραμα ετών για τις Δρυάδες εν Πλω και την πρόεδρο τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμΕΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2013 επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης: Από τη θεωρία στην πράξη» σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. Μέσω αυτών των δράσεων οι Δρυάδες επιδίωξαν να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες Χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση.

 

Οι Δρυάδες εν πλω θα πραγματοποιήσουν επιπλέον Διημερίδα σε μορφή σεμιναρίου σχετικά με την Πανελλήνια Συνάντηση το Πάσχα στη Λίμνη Πλαστήρα για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επαγγελματιών του χορού και επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού  που ασχολούνται με ΑμΕΑ και ψυχικη υγεία και ενδιαφέρονται να οργανώσουν Ομάδες Χορού. Θεωρώντας αυτονόητη την ευαισθητοποίησή σας στις εναγώνιες προσπάθειες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για επιβίωση και συμπόρευση στην κοινωνία, ευελπιστούμε πως η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με τη διαφορετικότητά τους. Η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή σας στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης θα ήταν πολύτιμες.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν πλω
Η Πρόεδρος Μαρία Καραπαναγιώτη  εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Καραπαναγιώτη, 6930 434 059
Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας 1ος Όροφος
Τ.Κ. 43 100, Καρδίτσα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.ikarditsa.gr/ishops/xoroskarapanagioti/#jtabs-6

Read 2271 times Last modified on Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 22:40
Like us on Facebook