Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 19:21

Νέος Κύκλος Movement Medicine Online με τη Μαρία Βαρελά (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020)

Νέος Κύκλος Movement Medicine Online με τη Μαρία Βαρελά (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020)Τα διαδικτυακά μαθήματα του Movement Medicine Greece ξεκίνησαν αυθόρμητα λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της περασμένης άνοιξης. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η online εμπειρία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και σχέση με την κίνηση και το διαλογισμό.
Κι έτσι συνεχίζονται και την καινούργια σαιζόν, φέρνοντας μαζί ανθρώπους από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης με σκοπό να συνεχίσουμε να κινούμαστε μαζί, με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή και με ό,τι έρχεται...

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού / επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την εστίαση του mindfulness. Εν-σωματωμένη φέρει, επίσης, τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για την πολύτιμη σχέση μας με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να επιστρέψουμε στο σώμα μας, να το ακούσουμε και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.


Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας κι αρχίζουμε να ακολουθούμε το κινούμενο σώμα.
Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί, ξαναγνωριζόμαστε με τις αισθήσεις μας και τις αφήνουμε να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει.
Με κάθε βήμα, ερχόμαστε σε πιο βαθιά επαφή με το σώμα, τον εαυτό μας και, σταδιακά, με τους ανθρώπους γύρω μας. Η ανακάλυψη της δικής μας κίνησης μάς φέρνει πιο κοντά στην καθαρότητα αυτού που είμαστε, ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, παρά μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Κάθε Δευτέρα | 19.45-21.15 ως τις 21.12.2020.
Διαδικτυακή πλατφόρμα: zoom (Παρακαλούμε θερμά να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν από την ώρα του μαθήματος, έτσι ώστε να μειώσετε την πιθανότητα προβλημάτων της τελευταίας στιγμής με τη σύνδεση).

* Λόγω των συνθηκών, η κράτηση επιβεβαιώνεται μόνο με προπληρωμή του ποσού συμμετοχής ως και 24 ώρες πριν από την έναρξη του μαθήματος, και κατά το δυνατό νωρίτερα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές συμμετοχής ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να ρωτήσετε, επικοινωνήστε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya'Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός εκπαιδευτών και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τα διαδικτυακά μαθήματα. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων δασκάλων της πρακτικής, Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (Κέρκυρα, 2000) κι είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Σιένα, 2003) και Διδακτορικού στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (Αθήνα, 2012). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδηaμαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook και την ιστοσελίδα trustinmotion.org.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine.

Read 374 times Last modified on Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 10:56
Like us on Facebook