Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 18:17

Η "Σκυτάλη'' ολοκλήρωσε τη δράση της

Το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα «Σκυτάλη» ολοκλήρωσε τη δράση του και για το έτος 2019-2020! Η ομάδα της Σκυτάλης:

• εστίασε στην έρευνα και καταγραφή νέων παιχνιδιών και παιδαγωγικών εργαλείων για τον χορό με στόχο να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το παιδαγωγικό της υλικό.
• επισκέφτηκε δημόσια δημοτικά σχολεία με στόχο να φέρει την τέχνη του χορού, σε συνεργασία με τα ίδια τα παιδιά, πιο κοντά στη σχολική κοινότητα. Τα φιλόξενα σχολεία για φέτος ήταν τα: Δ.Σ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου, 49ο Δ.Σ. Αθηνών (2 τμήματα), 54ο Δ.Σ. Αθηνών και 2ο Δ.Σ. Χαλανδρίου.
• Στο πλαίσιο της επιμόρφωσής της πραγματοποιήθηκαν 2 σεμινάρια από τους: Έλλη Κήτα (ψυχολόγο/χοροθεραπεύτρια), και τον Θάνο Δασκαλόπουλο που διαμόρφωσε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο Body percussion.
• Παράλληλα, φέτος ανοίξαμε πλώρη με δράσεις σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους!

− Με την πρώτη δράση φέραμε το παιχνίδι της Σκυτάλης, το πνεύμα της συνεργασίας και της συλλογικότητας αλλά και τη σπίθα του αυθορμητισμού στον προαύλιο χώρο και στο φουαγιέ της Α.Σ.Κ.Τ., στις 27 Φεβρουαρίου του 2020.
− Οι επόμενες δύο ανοικτές δράσεις ήρθαν ως απάντηση στη συγκυρία της πανδημίας και πραγματοποιήθηκαν 27&28 Ιουνίου 2020 στην πλατεία Κυψέλης και στην πλατεία Εξαρχείων, με στόχο να επαναπροσδιορίσουμε τη συμμετοχή και τη συνύπαρξή μας στο δημόσιο χώρο και να σπείρουμε τη χαρά του παιχνιδιού στις κοινότητες των περιοχών. Τα παιχνίδια μας γεννήθηκαν ως site-specific, μέσα από τον ίδιο τον χώρο, στην πλατεία της γειτονιάς, καλώντας τους κατοίκους να φανταστούν και να πραγματοποιήσουν διαφορετικές χρήσεις της πλατείας. Οι δράσεις αποτέλεσαν μία σπίθα ενέργειας στη συλλογική ζωή με παιδιά και ενήλικες από διαφορετικές κουλτούρες και καταγωγή να συμμετέχουν στα παιχνίδια εμπλουτίζοντας την παλέτα της συνύπαρξης στις αθηναϊκές γειτονιές. Πυροδοτώντας τις πλατείες με ενέργεια, κίνηση, παιχνίδι και το μαζί ακόμα και με αποστάσεις, η Σκυτάλη φύτεψε έναν σπόρο-πρόσκληση στις τοπικές κοινότητες να ενεργοποιήσουν την κοινή ζωή όπως εκείνοι επιθυμούν και οραματίζονται!
Γεμάτη ενέργεια από όλες τις δράσεις, τις ιδέες και το παιχνίδι η ομάδα της Σκυτάλης θα σας ξαναβρεί τον Σεπτέμβρη του 2020 σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους!
Καλό καλοκαίρι!

 

Read 209 times
Like us on Facebook