Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 23:02

Improv Lab – Σεμινάριο Aυτοσχεδιασμού με την Ηρώ Βασάλου (-20% με την κάρτα Plus)

Οι ιστορίες που διηγείται η ανατομία - Απ'τον σωματικό στον παραστασιακό αυτοσχεδιασμό.
Το σώμα μέσα σ'όλα είναι και μέσο επικοινωνίας. Αυτό το επηρεασμένο και κοινωνικά δομημένο σώμα μιλάει, συναναστρέφεται, διαπραγματεύεται με τον έξω κόσμο και τους γύρω του. Αυτή τη γλώσσα θέλουμε να εξερευνήσουμε και να διευρύνουμε ενεργά.
Σ'αυτό το ¨ενδιάμεσα¨ λοιπόν προτείνω να μείνουμε για λίγο. Απο τον σωματικό στον παραστασιακό αυτοσχεδιασμό. Κυρίως να εξερευνήσουμε τι υπάρχει σ'αυτή τη μετάβαση. Πώς περνάμε απο όντα σωματικά που υπάρχουν, σε ειδικά όντα πάνω στη σκηνή που επικοινωνούν, που λένε μια ιστορία.
Βρίσκουμε την προσωπική μας φωνή στον αυτοσχεδιασμό και τη στιγμιαία σύνθεση. Εξερευνούμε τη μετάβαση απο τη σωματική πρακτική στον παραστασιακό αυτοσχεδιασμό και μέσω της συνύπαρξης με άλλα σώματα στο χώρο, μαθαίνουμε να συνθέτουμε συνειδητά και να ¨ανεβάζουμε¨ στη σκηνή τις ιστορίες που διηγείται η ανατομία...
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και γενικότερα σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με την κίνηση και επιθυμούν να δουλέψουν με τον χορό και τον αυτοσχεδιασμό ως μέσα έκφρασης.
Improv Lab – Σεμινάριο Aυτοσχεδιασμού με την Ηρώ Βασάλου (-20% με την κάρτα Plus)
24 Ιουλίου 2020 | 18.30-21.30

Κόστος: 30 ευρώ

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Elephant Dance Studio (Τούσα Μπότσαρη 11, στο Κουκάκι)

Πληροφορίες: 6987940708

Ηρώ Βασάλου: http://irovasalou.com/
Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη σχολή χορού London Contemporary Dance School (The Place) του Λονδίνου το 2014.
Έκτοτε, και για τέσσερα χρόνια, έζησε και δούλεψε στη Μάλαγα της Ισπανίας ως freelance χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Το 2015 δημιούργησε την ομάδα La Fáctica Danza με τη Lula Amir (Ουρουγουάη). Χόρεψε με τη site-specific κολεκτίβα Villapuchero Factory, με την ομάδα χορού Ximena Carnevale και με τη μουσικοσυνθέτρια Paloma Peñarrubia Ruíz. Με αυτές και άλλες σόλο δουλειές πήρε μέρος σε φεστιβάλ όπως το Athens Video Dance Project στην Αθήνα, το Nuevos Valores de la Danza στη Μάλαγα, το MAF Malaga, το Seasoning στο Αϊντχόβεν, το You better move στο Άμστερνταμ, το Resolutions Festival στο Λονδίνο κ.ά.
Πρόσφατα απέκτησε το μεταπτυχιακό της στη δραματουργία από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορεύτρια και χορογράφος, το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη διαδραστική σύνθεση, στη σχέση του σώματος και του χώρου και στη δυναμική της χορογραφίας ως μέσου πολιτικής ανάλυσης και δράσης.
Read 278 times
Like us on Facebook