Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 00:19

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορoύ με τον Γιάννη Καρούνη (-25% με κάρτα Plus)

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη (-25% με κάρτα Plus)Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη

Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων.
Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.
Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη - Tεχνική - Προσωπικότητα.
Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική - Προσωπικότητα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν χορό και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Θα δοθεί έμφαση σε συμμετέχοντες που λαμβάνουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις χορού του Υπουργείου Πολιτισμού 2020.


31 Αυγούστου & 1, 2, 3, 4 Σεπτεμβρίου 2020
| 17.00 - 19.30


Kόστος: 50 €
με την κάρτα Dancetheater Plus

CUMANA dance - Κωνσταντινουπόλεως 38 Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Απαραίτητη κράτηση θέσης στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ:6932887910
www.ioanniskarounis.comInterview's Links
- Εισαγωγικές Εξετάσεις Χορού // "και τώρα τι κάνω?"
- Επιστολή του Γιάννη Καρούνη στους υποψήφιους σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών χορού.
- Γιάννης Καρούνης: Δεν διαχωρίζω την ζωή από την δημιουργία ούτε την τέχνη από την ζωή
Γιάννης Καρούνης: "Είμαστε αισθητήρες του σύμπαντος"


Ο Ιωάννης Καρούνης είναι Performer – Xορογράφος, σπούδασε χορό στο Jacob's Pillow Dance School (Βοστώνη) στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) και απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη». Σπούδασε Performance στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(e-lerning). Συνεργάστηκε με τους:
Marina Abramović Institute (MAI) και το NEON, Ntokoumenta 14 Athens – Kassel(GERMANY) Γεωργία Σαγρή (Dynamis), Off Europa Festival (Leipzig/Dresden, GERMANY), Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου (χορηγία για το έργο ORBITAL), Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού(χορηγία για το έργω (CONSTRACT), Φεστιβάλ Hostscena (ALESUND NORWAY - ORBITAL), Echo Echo dance festival LONDON DERRY (IRLANDE), Mpenaki Museum- of contemporary art, Arc for Dance international festival, Rafika Chawishe – Εθνικό θέατρο Νορβηγίας ("Ibsen Festival"), Biennale Αθήνα, Dance Days Chania, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ε.Λ.Σ, Hellenic Dance Company, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού (KOREA SEOUL), στο XVII Festival International de Danza Contemporanea (MEXICO), Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών(ITALY-NAPOLI), David Dorfman Company NYC, Φεστιβάλ Αθηνών, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Saltator. www.Saltator.gr του Athens Video Dance Project, του Dancetheater.gr, του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού. Έχει διδάξει χορό: Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης - Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών -Studio Cumana - Dance Cultural Centre - Κινητήρας Studio - Studio 14 Μέρα - Studio χορού Κινούμε - Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών - Πολιτιστικό τρίγωνο Πρεσπών, Action 1 2007 και Action 1-2008.
Ο Γιάννης Καρούνης Κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Οδός Πανός με γενικό τίτλο ¨ΕΙΜΑΙ¨.

IOANNIS KAROUNIS
Performer-Choreographer
Co-artistic director of Athens Video Dance Project
T: (+30) 6932887910
www.saltator.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 289 times Last modified on Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 00:39
Like us on Facebook