Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 08:01

SNF Artworks Fellows 2020

3o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Με χαρά και φέτος η ARTWORKS ανακοινώνει την απονομή 75 βραβείων, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στα πεδία των εικαστικών τεχνών, της κινούμενης εικόνας και του χορού, καθώς και σε 5 επιμελητές εικαστικών εκθέσεων. Σκοπός της βράβευσης είναι να προσφέρει ηθική και υλική υποστήριξη σε νέους δημιουργούς ώστε συνεχίσουν να δημιουργούν απρόσκοπτα και με ελευθερία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού σήμερα.

Οι 80 SNF ARTWORKS Fellows που θα συμμετέχουν στον 3ο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Σεπτέμβριος 2020 - Μάιος 2021), θα λάβουν το χρηματικό βραβείο των 8.000 ευρώ ο καθένας. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα παρουσιάσεων (studio visits) και να παρακολουθήσουν μία σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη και δικτύωση.

Όπως κάθε χρόνο, η αξιολόγηση των αιτήσεων και η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από επιτροπές αξιολόγησης, μέλη των οποίων αποτέλεσαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης, ενώ σε κάθε κύκλο του Προγράμματος, η σύνθεση των επιτροπών ανανεώνεται και ανακοινώνεται δημόσια.

Φέτος, τα βραβεία για το 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απονέμονται ως εξής:

- 45 βραβεία σε εικαστικούς
- 20 βραβεία σε κινηματογραφιστές
- 10 βραβεία σε χορευτές/χορογράφους
- 5 βραβεία σε επιμελητές εικαστικών εκθέσεων

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα μέσα από τον ιστότοπο της ARTWORKS, ακολουθώντας το link: https://www.art-works.gr/artworks-news/artworks-fellows-2020/

Η οικογένεια της ARTWORKS μεγαλώνει με 80 νέους Fellows που θα διαδεχθούν τους ήδη 140 βραβευθέντες καλλιτέχνες και πλέον μετρά 220 SNF ARTWORKS Fellows, χτίζοντας ένα σημαντικό δίκτυο των πιο δυναμικών εκπροσώπων της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση της ARTWORKS
www.art-works.gr
Instagram: @artworksfellows
FB Page: Artworks.Fellowship.Program

*Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους Έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Read 368 times Last modified on Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 08:09
Like us on Facebook