Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 00:11

Performance Lab με τη Ραφίκα Σαουίς- "body as canvas" (-25% με κάρτα Plus)

εικαστικός χώρος – εννοιολογικό πλαίσιο – το σώμα ως αντίσταση - αναμέτρηση- διάρκεια - κοινό

Από τις 10 Μαρτίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2020, διοργανώνονται δυο δίμηνα τμήματα, το ένα κάθε τρίτη 9 πμ με 11πμ (το μεσημέρι) και το άλλο κάθε τετάρτη 7μμ με 9μμ, από τη Ραφίκα Σαουίς, σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται «performance» («επιτέλεση»). Το εργαστήριο θα αποτελέσει πρόσκληση να τεθούν ερωτήματα και να γίνουν σκέψεις σχετικά με τη λειτουργία της performance.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο επίσης θα ερευνηθούν τομείς που ενδιαφέρουν την σκηνοθέτη σε σχέση με το επόμενο της έργο που είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ ελλάδας και γερμανίας και αφορά στην έννοια του «άγονου» και στην έννοια του «υβριδικού καλλιτέχνη». Αγονη γή, άγονα σώματα, άγονες ιδέες, άγονος αγώνας κλπ.  Επίσης θα ανιχνευτούν τυχόν αλλαγές που επιφέρει στη δημιουργία της performance η θέση του θεατή έναντι του θεάματος. Το σεμινάριο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο δημιουργίας και σύνθεσης μίας performance, τοποθετώντας τον performer στη θέση του θεατή.

Σε μια προσπάθεια συνεχούς πρόκλησης και διεύρυνσης των ίδιων μας των ορίων, μεταφερόμαστε στη σχέση του ανθρώπου με τον άνθρωπο και τον χώρο, καθώς και στα συναισθήματα που προκύπτουν από τη σχέση αυτή. Μέσα από μια σειρά συζητήσεων και ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν κατά πόσον μία performance μπορεί να αντικαθρεφτίζει τις αντιλήψεις και τις δεσμεύσεις του ίδιου του θεατή, καθώς και πως διερευνούμε τα ίδια μας τα όρια χρησιμοποιώντας το σώμα μας.

Συντονισμός: Ραφίκα Σαουίς
Performance Lab με τη Ραφίκα Σαουίς- "body as canvas" (-25% με κάρτα Plus)
10 Μαρτίου 2020 έως 13 Μαΐου 2020

πρωϊνό τμήμα: κάθε Τρίτη 9 πμ – 11πμ (20 ώρες)
βραδινό τμήμα: κάθε Τετάρτη 7μμ – 9μμ (20 ώρες)

Κόστος: 100 ευρώ τον μήνα /κάθε τμήμα – εάν κάποιος θέλει να συμμετάσχει και στο πρωινό και στο βραδινό τμήμα είναι 170 ευρώ τον μήνα


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Κάρμα - Πετράλωνα  (5 λεπτά από το σταθμό πετραλώνων)

_ η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους σχολών καλών τεχνών, σχολές χορού και σχολές θεάτρου ή μουσικής, χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.
_ απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος και κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 3 μαρτίου 2020. περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάθε τμήμα (μέχρι 12 άτομα)


Η βραβευμένη σκηνοθέτης, περφόρμερ και ηθοποιός, Ραφίκα Σαουίς σπούδασε στη σχολή του εθνικού θεάτρου της ελλάδας και στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο αθηνών (τμήμα φιλολογίας και γλωσσολογίας). η σαουίς πρόσφατα παρουσίασε έργο της στο εθνικό θέατρο της νορβηγίας, στο φεστιβάλ του ιψεν στην πλατφόρμα «Monsters of Reality- The Mimesis Machine». φέτος επιλέχθηκε να συμμετέχει στην Biennale Teatro , Venice Biennale 2017 στους 30 καλύτερους νέους δημιουργούς από όλον τον κόσμο. εχει επίσης κερδίσει το grant του οργανισμού ΝΕΟΝ και το βραβείο Υποτροφίας ίψεν. είναι μέλος του Directors Lab Lincoln Theater Center στη νέα υόρκη. ως περφόρμερ έχει παρουσιάσει έργα της στην ελλάδα, στο βερολίνο, στο μεξικό, στη νέα υόρκη, στο πουέρτο ρίκο συνεργαζόμενη με τον οργανισμό ΝΕΟΝ, το εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, την ανώτατη σχολή καλών τεχνών, το τμήμα ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο της νέας υόρκης (NYU), τη γκαλερί Publica, το Herbstaslon Festival (Maxim Gorki), μουσείο μπενάκη, ΕΚΟΜΕ. οι δύο τελευταίες δουλειές που παρουσίασε ήταν η περφόρμανς μακράς διαρκείας μέσα σε εγκατάσταση «τρώες, anima captus» μαζί με τον εικαστικό μιχάλη αργυρού, στο μουσείο μπενάκη με την υποστήριξη του οργανισμού Νέον, του εθνικού μουσείου σύγχρονης τέχνης και του μουσείου μπενάκη. και το νέο μουσικό και χοροθεατρικό έργο « Europeana" που είναι μια συμπαραγωγή των βραβείων ίψεν και της εθνικής λυρικής σκηνής – εναλλακτική σκηνής. εχει διδάξει σεμινάρια και έχει δώσει διαλέξεις στο τμήμα θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ, στο εθνικό πανεπιστήμιο του πουέρτο ρίκο και στο τμήμα ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου της νέας υόρκης (NYU), μιλώντας για «το θέατρο ως καταφύγιο» «Theatre of Refuge» μια δικής της διακαλλιτεχνική προσέγγιση στην φόρμα του θεάτρου.

Read 1688 times Last modified on Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 00:32

Follow Us