Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 11:41

Acrobatics/Contemporary Dance Workshop με τον Winston Reynolds (Cumana) (-20% με κάρτα Plus)

Η Cumana διοργανώνει ένα διήμερο σεμινάριο που συνδυάζει την ακροβασία και τον σύγχρονο χορό με τον χορευτή και χορογράφο Winston Reynolds.
Έχοντας δομήσει και αποδομήσει την ακροβατική μου εκπαίδευση των τελευταίων 10 χρόνων, θα μοιραστώ σκέψεις και υποθέσεις στο πως να προσεγγιστεί ο επί του παρόντος τρόπος κίνησης μου.
Καθώς η κινησιολογική μου πρακτική έχει τις βάσεις της στον χώρο της ακροβασίας, αυτό θα γίνει και το κύριο σημείο αναφοράς· ωστόσο θα δουλέψουμε πολλές διαφορετικές ποιότητες οπότε παρακαλώ ελάτε με μυαλό ανοιχτό.
Κάνοντας χρήση της προσωπικής μου ερμηνείας του όρου ευκινησία, θα δουλέψουμε την ισορροπία, την δύναμη, τον συντονισμό και την ταχύτητα προκειμένου να δούμε πως αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε solo αλλά και partnering συνθήκες συνθέτωντας ένα καλώς συνολικό και ευπροσάρμοστο κινούν.
Θα δοθεί βάρος στη δόμηση και καλλιέργεια των ιδιοδεκτικών τυφλών σημείων εντός της ψυχολογίας μας καθώς και του τρόπου που μπορούμε να χτίσουμε μια διατηρούμενη και ολιστική πρακτική.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου θα παρατηρούμε μια εν εξελίξει έρευνα, ένα λεξιλόγιο σε solo και ομαδικές κινησιολογικά κατα-στάσεις, αποπειρώμενοι την χρήση ακροβατικών και μετακινήσης ως όχημα για την διεύρυνση της αντίληψης αυτής της κινησιολογικής πρακτικής.
Acrobatics/Contemporary Dance Workshop με τον Winston Reynolds (Cumana)
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 | 17:00 - 20:00
&
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου | 14:30 - 17:30

Κόστος συμμετοχής: 40€ για όλο το workshop ή 25€ για μία ημέρα


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


H δήλωση συμμετοχής και η προκαταβολή δεν είναι απαραίτητη.

Παρακαλούνται όμως, για την καλύτερη διοργάνωση του event από τους διοργανωτές, όσοι σκέπτονται να έρθουν την πρώτη μέρα του σεμιναρίου (είτε πληρώσουν όλο το πακέτο, είτε μόνο το πρώτο μάθημα), να στείλουν ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (γράφοντας ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού και βάζοντας ως 'Θέμα' του mail 'WINSTON' ).

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr

tel: 6949451732

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


O Winston αποφοίτησε από το Circomedia Theater (Bristol/UK 2010-2012) με μεταπτυχιακές σπουδές στο ACAPA (Academy of Circus & Performance Art, Tilburg/Holland 2012-16).
Κατά την διάρκεια των σπουδών του ειδικεύτηκε στην ακροβασία εντός της χορευτικής κίνησης, το contact (partnering) και το physical theater.
H γνωριμία με τις διδασκαλίες του Alexander Vantournhout αποτέλεσε έμπνευση γι'αυτόν ενώ τον συνέστησε και σε πλήθος επιδραστικών δασκάλων όπως και ευκαιριών μέσα στην χορευτική κοινότητα (Fighting Monkey, Martin Κilvady, Joseph Bartz, Alexis Simons, Tomislav English, Tom Weksler).
Έκτοτε έχει συνεργαστεί σε παραγωγές με τους: Florentina Holzinger, Jan Daems, Roberto Magro, Mor Shani, Nofitstate Circus ενώ επί του παρόντος περιοδεύει με την νέα παραγωγή του Alexander Vantournhout "Red Haired Men".
Ο Winston είναι επίσης μέλος των Ferus Animi // Terra Nova Collective, μιας ομάδας διεπιστημονικών τεχνιτών/καλλιτεχνών με στόχο την έρευνα σε πεδία της ανθρώπινης ψυχολογίας και του performance μέσω τόσο της καλλιτεχνικής όσο και της επιστημονικής θέασης.
Έχει παραδώσει σεμινάρια στα:
Danscentrum (Stockholm), Trip Space (London), Ballet Boyz (London), TikTak Arts
Centre (Brussels), Dance Days Chania (Crete), Mime Centrum (Berlin), Scuole Teatro
Dimitri (Verscio, Switzerland), Circomidei (Bristol), Codarts (Rotterdam), Fontys (Tilburg)
CREA Dance Academy (Barcelona), Move Intensive (Águeda)Trajectories
Festival (Rabastans) PARTS (Brussels)

https://vimeo.com/312685210
https://vimeo.com/250029490
https://vimeo.com/340654321

Read 285 times Last modified on Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 11:56
Like us on Facebook