Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 23:37

Μαθήματα Αυτοσχεδιασμού για Άτομα με ή Χωρίς Αναπηρία με την Άννα Βεκιάρη (-20% με κάρτα Plus)

Το DanceAbility είναι μία μοναδική μέθοδος σύγχρονου χορού-αυτοσχεδιασμού για ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, που δημιουργήθηκε το 1987 από τον Alito Alessi και την Karen Nelson και διδάσκεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Η βασική διδασκαλία της μεθόδου βασίζεται στο να αντιλαμβανόμαστε και να ακολουθούμε τις δικές μας σωματικές επιθυμίες και ανάγκες, οι οποίες ωφελούν το σύνολο και καλλιεργούν ένα κοινό έδαφος για καλλιτεχνική έκφραση και εξερεύνηση.

Στόχοι:
- Να παρέχει την ευκαιρία σε ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρίες, καθώς και σε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, να βρεθούν μαζί σε μία καλλιτεχνική εξερεύνηση και να δημιουργήσουν μία κοινωνική ομάδα.
- Να βοηθήσει στην κατανόηση και στην άρση των προκαταλήψεων που πιθανόν υπάρχουν μεταξύ των ατόμων με και χωρίς αναπηρίες.
- Να καλλιεργήσει την πολιτισμική και καλλιτεχνική ποικιλία διαμέσου της επικοινωνίας και της κοινής εκπαίδευσης και έκφρασης.
- Να ενθαρρύνει την εξέλιξη και την παράσταση του σύγχρονου χορού.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το χορό και θέλουν να τον γνωρίσουν, σε ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία, σε χορευτές/χορεύτριες και σε όποιον αγαπά την έκφραση μέσα από την κίνηση.
Μαθήματα Αυτοσχεδιασμού για Άτομα με ή Χωρίς Αναπηρία με την Άννα Βεκιάρη (-20% με κάρτα Plus)

Κάθε Τρίτη | 16:30 – 18.00


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Ίσον – Θέατρο Χορός, Μελενίκου 33, Κεραμεικός

Πληροφορίες τηλεφωνικά στο 6947975002 και ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της "'Αννας Πέτροβα" το 2010 και από τότε διδάσκει κλασικό και σύγχρονο σε παιδιά και ενήλικες. Είναι εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, εκπαιδευόμενη Polestar Pilates Instructor και κάτοχος διπλωμάτων της R.A.D (Royal Academy of Dancing). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος σύγχρονου χορού-αυτοσχεδιασμού – contact improvisation για μικτές ομάδες, στη Βιέννη, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz.
Από το 2012 δουλεύει σα δασκάλα χορού σε μικτές ομάδες και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Έχει συνεργαστεί με τους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις), ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και ΠΕΓΚΑΠ -ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων- Παιδιών Νοητικά Υστερούντων).
Το 2015 δημιούργησε τη μικτή ομάδα σύγχρονου χορού "Έξις" με στόχο την ισότιμη ένταξη των ανάπηρων χορευτών στην τέχνη και την εκπαίδευση του χορού. Με την "Έξις" διοργανώνει σεμινάρια χορού εντός και εκτός Αθηνών ( Studio Κινητήρας, Cumana Dance, Impact Hub, Θέατρο Εμπρός, 5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών) και παραστάσεις (Το Τρένο στο Ρουφ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο της Ρεματιάς, Θεσσαλικό Θέατρο). Το Μαϊο του 2018 συνεργάστηκε με το Kyma Project και τη γαλλική μικτή ομάδα Compagnie DK-Bell για τη δημιουργία της παράστασης MANDIS, που παρουσιάστηκε στην Ανώτατη Σχολη Καλών Τεχνών. Το φθινόπορο του 2018 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus "Fais danser la mer" στην Τουλόν της Γαλλίας και στο φεστιβάλ «Ανάμεσα» στην Πορτογαλία.

Read 892 times Last modified on Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 18:23
Like us on Facebook