Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 19:21

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Κίνησης με την Εριφύλη Δαφέρμου (-20% με κάρτα Plus)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Εβδομαδιαίο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και κίνησης
Διάρκεια 2 ώρες ανά εβδομάδα

Σε αυτό το εργαστήριο, σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε την ικανότητα του σώματός μας να εκφράζεται , να μιλάει, να αφηγείται αλλά και να αφουγκράζεται και να ακούει με διαφορετικό τρόπο από την λεκτική επικοινωνία.
Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, καθώς και την ομαδική δουλειά και συνεργασία σε ντουέτα ή μεγαλύτερα γκρουπ, το μάθημα θα καθοδηγηθεί έτσι ώστε να ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία και η σωματική έκφραση.
Αυτό είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους έφηβους και νέους, κάθε εθνικότητας, που επιθυμούν να πειραματισθούν με τη δημιουργική κίνηση και τη σωματική εμπειρία.
Οι διαφορετικές ηλικίες των συμμετεχόντων, καθώς και το διαφορετικό τους πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο είναι επιθυμητά και θα συνεισφέρουν στη δυναμική της ομάδας.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία παράστασης μέσα από τις κινητικές ιστορίες των συμμετεχόντων. (Βασική προϋπόθεση να σταθεροποιηθεί η ομάδα των συμμετεχόντων).
Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Κίνησης με την Εριφύλη Δαφέρμου (-20% με κάρτα Plus)
Κάθε Παρασκευή | 17.00-19.00

Προτεινόμενη συνεισφορά: 5 ευρώ ανά μάθημα


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Communitism, Kino 28, οδός Κεραμεικού 28
Το μάθημα θα γίνεται στην Ελληνική γλώσσα αλλά υπάρχει και η δυνατότητα μετάφρασης στην Αγγλική.

Εμψυχώτρια εργαστηρίου: Εριφύλη Δαφέρμου - Χορεύτρια, Καθηγήτρια χορού, Χορογράφος
Ομάδα υποστήριξης: Βασιλειάννα Φράγκου - Χορεύτρια, Κοινωνιολόγος Ms
Χρύσα Καλλιάφα – Χορεύτρια, Καθηγήτρια χορού, Μεταφράστρια

Επικοινωνία:
Εριφύλη Δαφέρμου
Εmail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 6977712547


Η Εριφύλη Δαφέρμου χορεύει, χορογραφεί και διδάσκει αυτοσχεδιασμό, σύνθεση , και ανάλυση της κίνησης Laban.
Με υποτροφία του ΙΚΥ φοίτησε στο Laban Center London με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice,. Συνέχισε με σεμινάρια στο Άμστερνταμ, μεταξύ άλλων και στο SNDO school. Τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τον Julyen Hamilton μελετώντας τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής με τον Παντελή Καψάλη και την Σοφία Κορώνη, σεμινάρια σωματικού θεάτρου και ουδέτερης μάσκας με τον Κώστα Φιλίππογλου και Commedia de l arte με τον Camilo Bentancor. Έχει εκπαιδευτεί στην Ashtanga Vinyasha Yoga με την Χριστίνα Καρυτινού. Παρακολουθεί το εκπαιδευτικό του Βody mind Centering στην Ελλάδα και είναι ασκούμενη του zen με δασκαλο τον Hyon Gak Sunim.
Xορογράφος και χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος), χορογράφησε και χορεύει στα έργα Inversed World , Didi s Son, Jealous, Rejection.
Από το 2015 ασχολείται ενεργά με τον αυτοσχεδιασμό και την άμεση σύνθεση επί σκηνής, οργανώνοντας και χορευοντας σε παραστάσεις με συνεργάτες από τον χώρο του χορού και της μουσικής. (Παολο Τσινκολανι, Χρυσα Καλλιαφα, Γιώργος Μαλεφάκης, Γιώργος Κοκκιναρης, Ελένη Πανταζάτου κ.α)
Ως καθηγήτρια χορού έχει συνεργαστεί με την σχολή της Λυρικής σκηνής, την επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα- Τράστα, το Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο , το Δήμο Αγίων Αναργύρων και Φιλοθέης κ.α.
Ως κινησιολόγος έχει ευνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Κυριακή Σπανού , Σοφία Κορώνη, Πηνελόπη Φλουρή, Σωτήρης Καραμεσίνης.


OPEN CALL FOR PARTICIPANTS

A weekly 2-hour workshop

In this workshop we are going to discover the capacity of our body to express, to talk, to narratebut, also, to listen and receive in a different manner than verbal communication. Through improvisation exercises, as well a group work and cooperation, the class will be led in a way so as to encourage creativity, initiation, and physical expression.
This is an open call to adolescents andyoung people of any culture and background who are willing to experiment through movement and body experience. The variety of different ages, as well as different cultural and social backgrounds, is desirable for the group.
Final objective is to lead the group to a devised performance of their own movement stories.
Τhe class will be led in Greek, but there is the possibility of translation in English if needed.
Every Friday 17.00-19.00 at Comminitism, 28th Kerameikou str.
Starting date Friday 8th Nobember
Suggested donation: 5 euro per class

Instructor: Erifyli Dafermou - dance artist, choreographer
Supportive team: VasileiannaFragou -Dancer, McsSociologist
Chryssa Kalliafa - Dance artist, Translator

Contact Information:
Erifyli Dafermou
Email: @gmail.com
Tel.: 6977712547

Read 847 times Last modified on Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 17:48
Like us on Facebook