Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 16:05

Εργαστήριο Δημιουργικού Θεάτρου στο Tres Marias Movement Cult

Self as Stories - Εργαστήριο Δημιουργικού Θεάτρου
"Σε έναν τόπο Aνύπαρκτο..."

Tο εργαστήριο δημιουργικού θεάτρου Self as Stories είναι μία βιωματική δημιουργική διαδικασία όπου μέσα από διαφορετικά στάδια καλλιτεχνικής έρευνας ανακαλύπτουμε νέους τρόπους έκφρασης.

Φέτος θα ασχοληθούμε με την έρευνα γύρω από την έννοια της «Ουτοπίας»!

Με τεχνικές και εργαλεία όπως το σωματικό θέατρο, η τέχνη της performance, το θέατρο της επινόησης, η δραματοποίηση ιστοριών και το δημιουργικό σχέδιο θα εξερευνήσουμε λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, τραγούδια και αφηγήσεις καθημερινών ανθρώπων καθώς και άλλα αρχεία που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία της έρευνας μας. Στην συνέχεια, θα συνθέσουμε ένα παραστασιακό υλικό μέσω αυτοσχεδιασμών και βιωματικών ασκήσεων και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία μίας παραστατικής σύνθεσης που θα παρουσιαστεί στο τέλος των μαθημάτων. Η δημιουργία της παραστατικής σύνθεσης θα αποτελέσει το τελευταίο στάδιο του εργαστηρίου ως αποτέλεσμα μίας ερευνητικής συμμετοχικής διαδικασίας.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των εκφραστικών μέσων, η ενθάρρυνση της συμμετοχικότητας και η καλλιέργεια της σωματικής έκφρασης και της συνειδητότητας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την θεατρική και σωματική έκφραση και θα ήθελαν να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα και την δημιουργικότητα τους, σε καλλιτέχνες (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers) και σε άτομα που εργάζονται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων (π.χ. παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, θεραπευτές).Εργαστήριο Δημιουργικού Θεάτρου στο Tres Marias Movement Cult
Κάθε Τετάρτη | 16.30-18.30
(Έναρξη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019)

Το πρώτο μάθημα είναι ανοιχτό για όλους με απαραίτητη κράτηση θέσης.

Κόστος: 35 ευρώ ανά μήνα (τέσσερις συναντήσεις)

Aριθμός συμμετεχόντων: 5-10 άτομα

Tres Marias Movement Cult, Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Mob: +30 6946069448
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB: Self as Stories
IN: @ selfasstories
Tres Marias Movement Cult
Tres Marias Movement Cult

Read 1084 times Last modified on Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 20:36
Like us on Facebook