Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 20:13

Μάθημα Partnering (ανοιχτό επίπεδο) με τις Β.Ζόρμπαλη & Ε.Ψάλτου (Cumana) (-20% με κάρτα Plus)

Το μάθημα αυτό εμπνέεται από την ανάγκη αλλά και την χαρά μας να εκφραζόμαστε, να επικοινωνούμε και να χορεύουμε σε ζευγάρια ή μεγαλύτερες ομάδες, με βασική αρχή τον σεβασμό προς το σώμα και τον άλλο.
Περνώντας διαρκώς από τη μονάδα στην ομάδα και τούμπαλιν προσπαθούμε να μετατρέψουμε από ασυνείδητη - σε συνειδητή, κάθε κινητική επιλογή που κάνει το σώμα από τη στιγμή που υπάρχει στο χώρο μαζί με άλλους.

Θέτουμε και ερευνούμε βασικά ερωτήματα, όπως:
- Πώς ακουμπώ ένα άλλο σώμα;
- Πώς εμπιστεύομαι το βάρος μου αλλά και πώς δέχομαι το βάρος κάποιου άλλου;
- Τι σχέση χτίζουν τα σώματα μεταξύ τους;
- Πως συνομιλώ μέσω της κίνησης;
- Πώς είμαι παρών στη στιγμή ενώ παράλληλα επικοινωνώ με όλη την ομάδα;
Μέσα από αυτοσχεδιαστικές οδηγίες κάθε ζευγάρι ζεσταίνει μυαλό και σώμα σε συνάρτηση με τον άλλον, αναζητώντας τους κινητικούς μηχανισμούς συνύπαρξης και συντονισμού που δεν απαιτούν την ομοιότητα των σωμάτων, την εμπειρία και τις γνώσεις. Παράλληλα, μέσα από δοσμένα κινητικά υλικά ο συμμετέχων ξανα-ανακαλύπτει τους μηχανισμούς αλλά και τις δυνατότητες του κινούμενου σώματος, υπό το πρίσμα της προσωπικής του κίνησης.
Προτείνουμε έναν ανοιχτό διάλογο που περιλαμβάνει τόσο την επαφή όσο και την απόσταση κι ο οποίος διαμορφώνεται μέσα από τη μοναδικότητα του εκάστοτε συμμετέχοντα. Μια ζωντανή κινητική παρτιτούρα όπου το ένα σώμα δεν αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου αλλά το συμπληρώνει και το ενισχύει.
Απευθύνεται σε ενήλικες, όλων των επιπέδων με βασικές γνώσεις σύγχρονου χορού.
Μάθημα Partnering (ανοιχτό επίπεδο) με τις Β.Ζόρμπαλη & Ε.Ψάλτου (Cumana) (-20% με κάρτα Plus)
Κάθε Παρασκευή | 18:00-19:30

Κόστος συμμετοχής: 7€ | κάρτα 4 μαθημάτων: 24 € | κάρτα 8 μαθημάτων: 40 €
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


CUMANA dance

Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732


Η Εύη γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1984 και δύο χρόνια αργότερα στην Αθήνα του 1986 γεννιόταν η Βάσια. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο πάτωμα της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου». Όταν η μία έτρεχε για σεμινάρια contact και αυτοσχεδιασμού, η άλλη παρακολουθούσε παραδοσιακούς και αφρικάνικους. Κοινή τους βάση για έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία από το 2012 είναι το εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα «Σκυτάλη». Αλωνίζουν την Αθήνα διδάσκοντας μπαλέτο, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό σε αναγνωρισμένες σχολές χορού και στούντιο και ενίοτε η Βάσια παίρνει τα νησιά.
Χορεύουν και χορογραφούν παρέα αλλά και χώρια σε φεστιβάλ και παραστάσεις (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Θέατρο Εμπρός, Athens Video Dance Festival, Κέντρο Μελέτης Χορού Ρ. και Ι. Ντάνκαν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σύγχρονο θέατρο, Θέατρο Άλεγκτον, Θέατρο Αργώ, BIOS, 14η Μέρα, Olvio κλπ) αλλά πάντα μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Παράλληλα δραστηριοποιούνται με την καλλιτεχνική ομάδα Anomia, δημιουργώντας videodance projects και performances, και είναι μέλη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. Τον Απρίλη του 2017 τους απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο Καλύτερου Videodance από το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα 60secondsdance (Loikka Kontakti / Loikka Dance Film Festival (FI), Dansehallerne/ScreenMoves (DK) and DansiT / Multiplié Dance Festival (NO).
Έχουν παραδώσει σεμινάρια στην Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου», στη Σχολή Χορού «Γ. Σταυροπούλου», στο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί», στη Σχολή χορού «Σύλια Ζαχαροπούλου», στη Σχολή χορού «Χοροκίνηση» της Βάσιας Σακελλαρίου και στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση.

Read 760 times Last modified on Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 18:24
Like us on Facebook