Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 23:04

Σύγχρονος χορός/αυτοσχεδιασμός με την Εμμανουέλα Κορκή (Cumana) (-20% με κάρτα PLUS)

Το επίπεδο των μαθημάτων είναι αρχάριο-μεσαίο και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, καθώς και σε σπουδαστές χορού και θεάτρου.

ΙN CONTACT WITH ME AND YOU AND THE UNIVERSE
Το σώμα μου
Αναπνέω και κάνω χώρο. Αφουγκράζομαι το σώμα και το συναίσθημα μου ήρεμα. Η γη με υποστηρίζει κι εγώ στηρίζομαι στη γη. Παρατηρώ το μυαλό και αφήνω. Καλώ την συγκέντρωση μου στην αναπνοή ή σε αυτό που κάνω τώρα.
Το σώμα μου σε επαφή
Ανοίγω το βλέμμα. Ακούω και αυτό με συν-κινεί, βρίσκω ξανά το πάτωμα για να μετακινηθώ ή να σταθώ ανάμεσα στον ουρανό και την γη. Εισπνέω, εκπνέω, είμαι σε παύση, προτείνω ρυθμό. Δίνω βάρος και παίρνω. Βρίσκω την αντίσταση και μπαίνω σε αιώρηση. Χρησιμοποιώ την τριβή, γλιστρώ, πέφτω, επανέρχομαι. Μεταμορφώνω.
Πόσα χρώματα και σχήματα φέρω; Αλλάζω επίπεδα, αναδύονται επιλογές/μορφές , με οδηγούν οι αισθήσεις προς διαδρομές, κύματα. Επιταχύνω ή επιβραδύνω, ενώνω και ξεχωρίζω, βάζω άνω τελεία και ξαναξεκινώ.
Πώς επικοινωνώ; Από κοντά και μακριά. Δόνηση. Μέλη και όλον. Δάχτυλα και αφαλός. Η καλύτερη κίνηση είναι αυτή που κάνω τώρα. Εκπλήσσομαι και εμπιστεύομαι, έρχομαι σε επαφή. Μεταμορφώνομαι.

Το σύμπαν και η διάρκεια
Μέσα από τον χορό δοκιμάζω, αμφισβητώ τα όρια, συνθέτω. Ποιά κίνηση, ποιά ιστορία, ποιόν κόσμο θα μοιραστώ και ποιός με εμπεριέχει;
Ο αυτοσχεδιασμός είναι διαρκής.

Εργαλεία:
Release Technique, Viewpoints, Contact Technique, Hatha Yoga, Ball games, ασκήσεις προετοιμασίας και ενδυνάμωσης, μικροί και μεγάλοι χορογραφημένοι συνδυασμοί και αυτοσχεδιασμοί. Solo, duet και ensemble.
O κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση αυτοσχεδιασμού/σύνθεσης όσων συμμετεχόντων το επιλέξουν σαν κατεύθυνση. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθηθούν και αυτόνομα.

Τετάρτη | 19:30-21:00

Κύκλος Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος. Έναρξη: 18/9/2019
(το εναρκτήριο μάθημα 18/9 παρέχεται δωρεάν)


Κόστος συμμετοχής: 7€
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)


 

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Πληροφορίες στο Τ: 6977415434 / m: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


Η Εμμανουέλα Κορκή διδάσκει και χορογραφεί, είναι χορεύτρια και ηθοποιός,
Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre στην Πολωνία.
'Eχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και Yoga με τους Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Τ.Ράλλη, C.Hanis, L.Hanis, Ε.Κορφιά, Ε.Τοπαλίδου, Σ.Καρακώστα, J.Britton, C.Coe ,L.Farr, J.Hamilton, Jurij Alschitz, Η.Μonteiro, Ε.Μαλκότση, P.Huguet, Γ.Σιώρα,
M. Καραβά, Γ.Γιαπλέ, E.Xρυσοβιτσινού, Α.Φωνιαδάκη, Σ.Μαυραγάνη, Ε.Σκότη, Α.Μουζάκη, Α.Ρέτσο, J.Sanchez Ruiz, C.Castellucci, A.Colberg, D.Hernandez, S.Lefeuvre, Seoljin Kim, K.Sumako, Piergorgio Milano, T.Weinberger, L.Chetouane. Eπίσης έχει παρακολουθήσει το μονοετές σεμινάριο θεατρικής μετάφρασης (ελληνικά-γαλλικά) στο Εκεμέλ.
Ως performer έχει συνεργαστεί με την με την Oμάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα. Με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig-Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνης φεστιβάλ Αθηνών, Α.Boleslavsky-Χ.Μπαδέκα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ε.Παργηνού, Α.Τζάκου, Α. Μαραθάκη, με τον J.Britton-Duende Ensemble. Επίσης έχει συνεργαστεί με την Μ.Κρητικού- Σχολείο Ι και ΙΙ- Φεστιβάλ Τήνος, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια-Μ.Καραβά, Α.Δαλαγγέλη, Γ.Καταφυγή, Σ.Χατζάκη- Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μ.Δραμισιώτη, Α.Καζούρη, , Athens Video Dance Project 2014/ 2015,SaLtaTor Physical Dance Group- Γ. Καρούνης, H.Monteiro, M.Klien- Β. Κοτσάλου Φεστιβάλ Αθηνών.
Επίσης με την ομάδα «Κόκκου Ροιής» Α. Μαραθάκη, Χ.Ροζάκη και Γ.Ταμιωλάκη έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα έργα «Ηάθαρ»2013 και «Κυριακές»2014.
Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλλέτο και Υοga. Συνεργάζεται με το Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, Cumana studio και Gaz Symphony Studio.
Έχει επίσης συνεργαστεί με την Επαγγελματική Σχολή Χορού Aktina, Duende School of Ensemble Physical Theatre, Σχολή Καλών Τεχνών, Dan.c.ce , Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus , Velani- Crete Yoga. Παραδίδει σεμινάρια και έχει συνεργαστεί με το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, με το Σχολείο Ι και ΙΙ στην Τήνο και το Ακροποδητί Φεστιβάλ στη Σύρο μεταξύ άλλων.
Το 2013 -2015 πραγματοποίησε 6 κύκλους έρευνας-σεμινάρια «Σύγχρονος χορός και Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο, Σ. Πηλιχό και έγιναν 6 παρουσιάσεις έργων των σπουδαστών. Το 2017-2018 σε συνεργασία με τους μουσικούς Τ. Δημητρίου και Γ. Ταμιωλάκη πραγματοποίησε 2 σεμινάρια αφιερωμένα στη σχέση Baroque μουσικής και αυτοσχεδιασμού/σύγχρονου χορού.
Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα «Προς το φως» 2011, «Πριν από τα δάση»2009. Καθώς και το έργο «Canyon» για την Promenade AVDP 2015.
To 2016 χορογράφησε το έργο «Περί έρωτος», σε σχέση με την πολιτική σημασία του έρωτος, στα πλαίσια του site- specific Operappartamento creative Residency και βραβείο παραγωγής του φεστιβάλ για την ομάδα Όχι παίζουμε στο Altofest στη Napoli. Το 2017 έκανε επιμέλεια κίνησης στην παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμή και συνεργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός χορογράφος στην παράσταση «Ονέγκιν» σε σκηνοθεσία Τ.Ράλλη.
Το 2018 συνεργάζεται ως κινησιολόγος στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Μ. Φριντζήλα στο μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Το 2019 συνεργάζεται ως κινησιολόγος στο έργο «Aγάπη δε μη έχω..» σε σκηνοθεσία Γ.Μπακαλού.
Η ενότητα των τεχνών, η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον μέσω της ορειβασίας και της αναρρίχησης, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός διαμορφώνουν την πρακτική, καθώς και την εκπαιδευτική και χορογραφική της έρευνα.

Read 772 times Last modified on Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 23:18
Like us on Facebook