Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 20:43

Επιμορφωτικός Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης με τις Γ.Αρώνη και Έ.Κήτα (Θεσ/νίκη) (-20% με κάρτα +PLUS)

Επιμορφωτικός Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης
Παρουσία και Διεύρυνση
Θεσσαλονίκη 2019-2020

Η Αυθεντική Κίνηση είναι μια ιδιαίτερη πρακτική που γεννήθηκε στους κόλπους της χοροκινητικής θεραπείας και αποτελεί μια παραλλαγή της διαδικασίας που ο C. G. Jung ονόμασε ενεργητική φαντασία. H βασική της φόρμα περιλαμβάνει τη σχέση ενός 'κινούμενου' και ενός 'μάρτυρα' της κίνησης μέσω της οποίας και οι δύο καλούνται να παραμείνουν παρόντες με τον αυθεντικό εαυτό τους, καλλιεργώντας την ποιότητα της προσοχής και της παρουσίας τους. Η φόρμα ασκείται μέσα από ποικίλα σχήματα όπως δυάδες, τριάδες, ανοιχτό κύκλο... Η άσκηση στην πρακτική της Αυθεντικής Κίνησης οδηγεί το βλέμμα να διαπεράσει τους περιορισμούς που θέτει η κριτική ενώ, παράλληλα, παρέχει ένα υποστηρικτικό δοχείο μέσα στο οποίο η κίνηση μπορεί να ανθίσει ανενόχλητη.
Υιοθετήθηκε από θεραπευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο, ως μια διαδικασία μέσα από την οποία μπορούν να διευρύνουν τα όρια του επαγγελματικού τους ρόλου καθώς και από το ευρύ κοινό ως μέσο προσωπικής ανάπτυξης και συνειδητότητας.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επιμορφωτικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (2018-19) προτείνουμε τη διεύρυνση της πρακτικής και στη Θεσσαλονίκη, μέσα από μια πρώτη, διήμερη συνάντηση γνωριμίας που θα γίνει στις 2-3/11/19. Πρόθεσή μας είναι η πραγματοποίηση ενός επιμορφωτικού κύκλου που θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιούλιο, σε πέντε συναντήσεις. Στόχος του κύκλου είναι αφενός η πρακτική και η εμβάθυνση της φόρμας, αφετέρου η μελέτη, η έρευνα, η ενσωμάτωση και η αλληλεπίδραση των σχημάτων αυτής μέσα από μια συλλογική και εκπαιδευτική διαδικασία η οποία επιτρέπει την σύνδεση της εσωτερικής ακρόασης με τη δημιουργικότητα.

Ο επιμορφωτικός κύκλος απευθύνεται σε:
- επαγγελματίες και φοιτητές από τους χώρους της Ψυχικής Υγείας, της Τέχνης, της Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να διερευνήσουν τη φόρμα της Αυθεντικής Κίνησης και τις δυνατότητες ενσωμάτωσής της στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους (διδασκαλία, θεραπεία, ολοκλήρωση καλλιτεχνικών projects)
- άτομα τα οποία επιθυμούν να ασκηθούν και να εμβαθύνουν στη συγκεκριμένη πρακτική ως διεργασία προσωπικής ανάπτυξης
Δίνεται αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την παρακολούθηση του κύκλου δεν απαιτείται εμπειρία χορού.

Υπεύθυνη Οργάνωσης: Αγγελική Μπιτζαράκη
Συντονίζουν οι: Γεωργία Αρώνη, Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, BTD GDTR Sr, Έλλη Κήτα, Ψυχολόγος, Παιδαγωγός, Χοροθεραπεύτρια, PhD, GDTR Sr
Επιμορφωτικός Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης με την Αγγελική Μπιτζαράκη (Θεσ/νίκη) (-20% με κάρτα +PLUS)
2 & 3 Noεμβρίου 2019 - Εισαγωγική Συνάντηση Γνωριμίας ανοιχτή σε όλους
25 & 26 Ιανουαρίου 2020
7 & 8 Μαρτίου 2020
23 & 24 Μαϊου 2020
11 & 12 Ιουλίου 2020
Σάββατο | 11:00-18:00 & Κυριακή | 10:00 -17:00
Σύνολο Ωρών: 70
Η ομάδα θα κλείσει και δε θα δέχεται νέες συμμετοχές μετά τη 2η συνάντηση.

Κόστος συμετοχής:
Κόστος πρώτης εισαγωγικής συνάντησης Noεμβρίου: 100 Ευρώ, Φοιτητές 80 Ευρώ
Κόστος υπόλοιπων 4 συναντήσεων : 480 Ευρώ , Early Bird έως 30. 11. 2019 440 Eυρώ
Φοιτητές: 400 Ευρώ για το κόστος των 5 συναντήσεων * περιορισμένος αριθμός θέσεων

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ

Σώχωρο, Βαλαωρίτου 6, 6ος όροφος.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 30.08.2019 / Αγγελική Μπιτζαράκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δηλώσεις συμμετοχής με κατάθεση προκαταβολής (50 Ευρώ) και αποστολή σύντομου βιογραφικού μέχρι τις 30.09.2019

Read 715 times Last modified on Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 23:25

Follow Us