Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 00:00

Μάθημα Κλασικού Χορού με την Σμαραλία Καρακώστα (Cumana)

Μάθημα κλασσικού χορού με την Σμαραλία Καρακώστα (προχωρημένο επίπεδο) - Cumana

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές που θέλουν να δουλέψουν το κλασικό βηματολόγιο, την τεχνική και την μουσικότητα τους...

Μάθημα Κλασικού Χορού με την Σμαραλία Καρακώστα (Cumana)
Πέμπτη | 19:30-21:00 και Σάββατο | 15:30-17:00

Κόστος συμμετοχής: 6€
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


H Σμαραλία ξεκίνησε τον κλασικό χορό όταν ήταν παιδί.
Στα 14 της συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό Conservatoire της Bourges, (με διευθυντή τον χορευτή-χορογράφου Daniel Lommel) στην Γαλλία.
Ως απόφοιτη του Conservatoire αλλά και του γαλλικού λυκείου (κάτοχος διπλώματος χορογραφικών σπουδών και Baccalauréat) συνέχισε σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και γίνεται μέλος του ΑΕΝΑΟΝ Χοροθεάτρου Daniel Lommel συμμετέχοντας σε διάφορες παραγωγές της ομάδας στην Γαλλία.
Το 2001 εγκαταλείπει τις σπουδές της φεύγοντας στο Μιλάνο της Ιταλίας για να χορέψει ως πρώτη χορεύτρια χορογραφίες του Joseph Russillo με το Giovane Balletto Italiano και έπειτα επιστρέφει στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της στο χορό, την ανατομία και την ανάλυση της χορευτικής κίνησης. Εκεί γνωρίζει σπουδαία ονόματα του χορού όπως ο Attilio Labis, ο Michael Denard, η Wilfried Piollet, ο Jean Guizerix και η Anne-Marie Sandrini. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της επιστρέφει στην Ελλάδα ως χορεύτρια, βοηθός και υπεύθυνη προβών του Daniel Lommel σε διάφορες παραγωγές με Χοροθέατρου με την ομάδα ΑΕΝΑΟΝ στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Παράλληλα έχει συνεργαστεί με την Λίλα Ζαφειροπούλου ως χορεύτρια και υπεύθυνη προβών της ομάδας Ελδώρ ενώ και κατά διαστήματα παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια χορού στο εξωτερικό (στην Όπερα της Λυόν στη Γαλλία, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας με την ομάδα του William Forsythe και στη σχολή της Pina Bausch στο Essen).
Tο 2010 βρίσκεται στην Λάρισα και ασχολείται με την οργάνωση και την επιμέλεια των χορευτικών εκδηλώσεων του δήμου.
Από το 2011 εργάζεται στην Αθήνα ως χορεύτρια και δασκάλα χορού.

Read 838 times Last modified on Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 18:27
Like us on Facebook