Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 17:55

Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα (Proastio Art)

Μια εισαγωγή στο περιτοναϊκό σύστημα ή αλλιώς φάσια.

Το περιτοναϊκό σύστημα του ανθρώπου είναι μία ποιότητα του συνδετικού ιστού του σώματος. Είναι ένα ινώδες, ελαστικό, προσαρμοστικό και ανθεκτικό μεμβρανώδες δίκτυο διαφορετικών ποιοτήτων, συνθέσεων και πυκνοτήτων. Συνδέει, δομεί, περιβάλλει και διαχωρίζει τα διάφορα μέρη του σώματος, δίνει την αρχιτεκτονική της κίνησης και βοηθάει στη μεταφορά των υγρών του σώματος. Είναι η μήτρα ή αλλιώς ο χώρος ή το δοχείο της ζωής στο οποίο υπάρχουμε. Το συναντούμε παντού στο σώμα και είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματος.
Σε αυτό το εισαγωγικό εργαστήρι θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή του δικτύου αυτού στο σώμα. Θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο ακατάπαστης εσωτερικής κίνησης αλλά και μηχανικών ιδιοτήτων που υποστηρίζουν την κίνηση στον εξωτερικό χώρο.
Ένα εργαστήριο ανοικτού επιπέδου για όσους αφορά η κίνηση κι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το σώμα τους.

Λίγα λόγια για την διαδικασία των μαθημάτων:
Το υλικό του μαθήματος δίνεται μέσα από θεωρητικές πληροφορίες και βιωματικές κινητικές διαδικασίες. Με απλό και καθαρό τρόπο μελετώνται βασικά στοιχεία της εμβιομηχανικής που αναφέρονται στην ανατομική δομή και στην λειτουργικότητα των αρθρώσεων. Δίνεται σημασία τόσο στην αντικειμενικότητα όσο και στην υποκειμενικότητα. Χρησιμοποιούμε το άγγιγμα, την παρατήρηση, την αισθητηριακή ενεργοποίηση, την εξισορρόπηση του μυϊκού τόνου και συγκεκριμένα κινητικά μοτίβα ή αυτοσχεδιασμούς με σκοπό την μετακίνηση στον χώρο. Η μουσική και η σιωπή γίνονται εργαλεία υποστήριξης της μαθησιακής κι εκφραστικής εμπειρίας. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε σώμα, αντί να έχουμε απλώς ένα σώμα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε:
- όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το σώμα τους σε ένα θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο με βάση την κίνηση και τον χορό χωρίς προηγούμενη εμπειρία
- σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το χώρο του χορού, του θεάτρου και γενικά των παραστατικών τεχνών, του αθλητισμού, της γυμναστικής
- σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ιατρικής, της κινησιολογίας, της χοροθεραπείας και της ψυχικής υγείας καθώς και της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής.

Το Axis Syllabus είναι ένα σύστημα συσχετισμού κινητικών αρχών, ένα εγχειρίδιο σχετικά με την εκπαίδευση του σώματος και την πρακτική της κίνησης, σε ένα προσεγγίσιμο πλαίσιο, για χορευτές, αθλητές και φυσιοθεραπευτές. Με κύριο στόχο την προστασία και ενίσχυση των ικανοτήτων των χορευτών και αθλητών του σήμερα και την επανεκπαίδευση των δασκάλων που ασχολούνται με την κίνηση, χορογράφους και υπεύθυνους σε οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα.

Η ερευνητική κοινότητα του Axis Syllabus εργάζεται για να ανανεώνει και να μεταβιβάζει τις γνώσεις των έμβιο-μηχανικών αρχών που οργανώνονται με βάση το σύστημα Axis Syllabus, μελετώντας και παίρνοντας πληροφορίες από την κοινωνιολογία, ψυχολογία και παιδαγωγική με στόχο έναν αποτελεσματικό και ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Το Axis Syllabus διαμορφώνει το πλαίσιο για μια κοινότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών, πιστοποιημένων σε ποικίλες ιατρικές και σωματικές επιστήμες όπως: νευρολογία, μηχανολογία, κινησιολογία, Rolphing, Feldenkrais, Gyrotonic, Bart, Pilates, Laban, καθώς και ποικίλες παραστατικές τέχνες και συστήματα κίνησης όπως: ιππασία, τσίρκο, φωνητική, capoeira, african expressionism, μπαλέτο, yoga, σύγχρονος χορός, παντομίμα, σωματικό θέατρο και hip hop.
Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα (Proastio Art)
 8 Ιουνίου / 6 Ιουλίου 2019 | 13.30 -15.30

Κόστος:
Drop in Axis Syllabus 13€/ μάθημα
10€ για σπουδαστές- αποφοίτους Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών και μέλη του Proastio Art
Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Proastio Art

τηλ. 2102470604, 6993954907
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: Proastio Art
Facebook: https://www.facebook.com/ProastioArt/
Instagram: proastio_art

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον Προαστιακό Σταθμό Άνω Λιοσίων
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)


Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος τoυ Διεθνούς Ερευνητικού Δικτύου Axis Syllabus (ASIRΝ) με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και δάσκαλος Pilates και Fascial Fitness Trainer. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη.
Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά.
Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού "Κέντρο Χορού και Τεχνών" της Τατιάνας Λομβέρδου, στο Νομαδικό Κολλέγιο του Axis Syllabus και σε εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διαφορετικά επίπεδα ατόμων. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και τη μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες.
Διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.

Read 627 times Last modified on Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 21:31
Like us on Facebook