Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 22:40

Εργαστήριο Xορού «Aπόγειος» με την Πωλίνα Κρεμαστά (+PLUS)

Εργαστήριο χορού «απόγειος»
ο απόγειος χορός προτείνει δύο συνθήκες για εξερεύνηση
Τι είναι η αλυσίδα;
Πως χορεύουν τα ψάρια;

Στο εργαστήριο αυτό θα προσεγγίσουμε τον απόγειο χορό μέσα από δύο «χωροταξίες»: την αλυσίδα και τα ψάρια. Οι χωροταξίες είναι παιχνίδια συνδημιουργίας βασισμένα πάνω σε συγκεκριμένες οδηγίες χώρου, ρυθμού και σχέσεων.
Τα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία στην παράσταση «Βορεάδες» με συγκεκριμένο τρόπο και για συγκεκριμένο σκοπό. Το εργαστήριο θα αναζητήσει δικούς του τρόπους και νέα μονοπάτια.
Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα εισαγάγει τα σώματα στις βασικές αρχές και ποιότητες του απόγειου. Μέσα από τα πυρηνικά εργαλεία της αναπνοής και του πατήματος στη γη θα οδηγηθούμε στην απόγειο κίνηση.
Το δεύτερο μέρος θα δημιουργήσει νέους απόγειους χορούς! Η «αλυσίδα» και τα «ψάρια» μέσα από τις ομοιότητες και τις διαφορές τους αλληλεπιδρούν ποικιλοτρόπως. Προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ετοιμότητα, την αντίληψη του χώρου και την ικανότητα παρατήρησης του εαυτού και της ομάδας ταυτόχρονα. Ζητούμενο είναι η συνύπαρξη μέσα στις προτεινόμενες συνθήκες και η γέννηση προσωπικής κίνησης μέσα από μία συλλογική σύνθεση.

Ο απόγειος χορός είναι ένας χορός που «κτίζεται χορεύοντας», μια νέα κινητική γλώσσα. Οι άνθρωποι που κοινωνούν αυτή τη γλώσσα παράλληλα τη διαμορφώνουν, σχηματίζοντας τη δεδομένη στιγμή και στο συγκεκριμένο τόπο τον νέο χορό. Σχηματίζεται μέσα από ένα ανοιχτό λεξιλόγιο, βήματα, βηματισμούς, μοτίβα, εργαλεία και μηχανισμούς. Διαθέτει δική του τεχνική, μέθοδο και συγκεκριμένες αρχές.

Ο απόγειος χορός είναι μια νέα κινητική γλώσσα η οποία δημιουργείται μέσα από την ομώνυμη έρευνα. Η έρευνα ξεκίνησε το 2014 και μελετά τις επιρροές και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παραδοσιακούς χορούς και ρυθμούς και τις σύγχρονες τεχνικές χορού και προτείνει μια νέα χορευτική πρακτική. Τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α. από τον Ιούνιο του 2017.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Εισηγητής: Πωλίνα Κρεμαστά
Βοηθός: Θένια Αντωνιάδου

Κυριακή 21 Απριλίου 2019 | 10.00 – 15.00

Κόστος συμμετοχής:
• 30 ευρώ
• 25 ευρώ για χορευτές και μέλη του σ.ε.χω.χο.
• ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 20 ευρώ για δήλωση συμμετοχής έως τις 9/4
με την κάρτα Dancetheater Plus

Θέατρο Ροές,
Ιάκχου 16, Γκάζι

Πληροφορίες:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6976080120 και 6984835845
---------------------------------------------------------------------------

Σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/creodancecompany/
https://www.facebook.com/apogeosdance/


 

Read 532 times
Like us on Facebook