Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 20:47

Καλοκαιρινά Μαθήματα με το Greek Northern Ballet (Αθανάσιος Ρουτιανίδης)

To Greek Northern Ballet διοργανώνει Διεθνή καλοκαιρινά μαθήματα διάρκειας 3 εβδομάδων, 1 Ιουλίου - 19 Ιουλίου 2019.
Τα καλοκαιρινά μαθήματα είναι ιδανικά για όσους θέλουν να εξελιχτούν ως επαγγελματίες χορευτές, να μπούν σε μία εξαιρετική φυσική κατάσταση, να διορθωθούν και να εξελιχθούν ως χορευτές στο κλασικό και σύγχρονο χορό και για όσους θέλουν να κάνουν μια καλή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο ΥΠΠΟ, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην ΚΣΟΤ ώστε να έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Το φετινό πρόγραμμα τον καλοκαιρινών μαθημάτων θα έχει εστίαση στην αλλαγή επιπέδου των συμμετεχόντων, στην κατακόρυφη βελτίωση της τεχνικής τους, της φυσικής τους κατάστασης και στην βελτίωση της χορευτικότητας τους. Το επίπεδο του μαθήματος θα είναι Μεσαίο και Προχωρημένο( θα γίνει χωριστό τμήμα για αρχάριους). Η ένταση και οι απαιτήσεις θα είναι υψηλές, γι' αυτό απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση από όσους συμμετέχουν. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση το GNB θα δημιουργήσει τμήμα προ-καλοκαιρινών απογευματινών μαθημάτων 17-28 Ιουνίου με σκοπό να προετοιμάσει όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στα καλοκαιρινά μαθήματα για να αντεπεξέλθουν στο επίπεδο που ζητείται.

Η εστίαση την φετινή χρονιά θα είναι στην επαγγελματική προετοιμασία για χορευτές που θέλουν να δώσουν ακρόαση και να βρούνε δουλειά από την κανούργια σεζόν σε όπερες του εξωτερικού και σε μαθητευόμενα μέλη που θα θέλουν να συμμετάσχουν σε Διεθνής Διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό το Greek Northern Ballet εξασφάλισε στα καλοκαιρινά μαθήματα, 15-16 Ιουλίου να δώσει μάθημα Kλασικό και Πουέντ, η κα. Adeline Pastor, Principal από το Essen. Η κα. Adeline Pastor είναι απόφοιτη της Ακαδημίας Μπαλέτου της Κούβας, έχει κερδίσει Ασημένιο Μετάλλιο στο διαγωνισμό της Βάρνας σε ηλικία 16 ετών το 1998 με παρτενέρ τον θρυλικό Rolando Sarabia ο οποίος κέρδισε το Grand Prix στην Βάρνα εκείνη την Σεζόν.
Καλοκαιρινά Μαθήματα με το Greek Northern Ballet (Αθανάσιος Ρουτιανίδης)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1) Κλασικό Μάθημα Μπαλέτου (Μεσαίο και Προχωρημένο επίπεδο), με προσωπικές διορθώσεις ανά άτομο από τον απόφοιτο της Bolshoi Ballet Academy Pedagogue-Balletmaster Αθανάσιο Ρουτιανίδη. Οι ασκήσεις θα έχουν έμφαση στη σωστή στάση του σώματος και στην εκμάθηση της αφετηρίας όλων των κινήσεων σε όλα τα tours και στο μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο Allegro. Το μάθημα θα έχει συνεχόμενη ροή, δύσκολες ασκήσεις από άποψη φυσικής κατάστασης για αντοχή και εστίαση στην λεπτομέρεια και στην καθαρότητα. Θα υπάρξει όχι μόνο ανάλυση και διόρθωση αλλα και πρακτική εκτέλεση στις πιο δύσκολες τεχνικές κινήσεις από τον ίδιο τον κ. Ρουτιανίδη και προσωπική βοήθεια-υποστήριξη ώστε ο μαθητής να μάθει τον σωστό τρόπο εκτέλεσης και να τον εκτελέι με άνεση και σταθερότητα.
2) Streching και pilates, Χρύσα Ρουτιανίδου απόφοιτη της Διεθνούς φήμης Michael King Pilates Academy. Το μάθημα του Pilates θα περιλαμβάνει ασκήσεις προθέρμανσης και stretching και στην συνέχεια θα αυξάνει την ένταση και το επίπεδο των ασκήσεων στον κορμό, τους γλουτούς και στα πέλματα τηρώντας ταυτόχρονα και βελτιώνοντας την εισπνοή και την εκπνοή και διατηρώντας μια χορευτική ροή ανάμεσα στις ασκήσεις ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση της ροής και της μεταβίβασης από μία κατάσταση στην άλλη.
3) Κλασσικό ρεπερτόριο από τα μπαλέτα Don Quihote, Gissele, La Bayadere, Le Corsair.(από corps de ballet έως σόλο και pas de deux). Eκμάθηση διδασκαλία και προσωπικές διορθώσεις ανά άτομο.
4) Σύγχρονο. Το Σύγχρονο θα συμπεριλαμβάνει ζέσταμα με λύσιμο κορμού και στην συνέχεια εκμάθηση δύσκολων τεχνικών συνδυασμών. Θα υπάρξουν μικρές χορογραφίες προσαρμοσμένες ειδικά, με έμφαση στην έκφραση και την χορευτικότητα και δύσκολες τεχνικά κινήσεις, με κατεύθυνση διαγωνισμούς Διεθνούς επιπέδου εξωτερικού. Επιπλέον θα δουλέψουμε με τον αυτοσχεδιασμό με οδηγίες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κινησιολογίας, της απελευθέρωσης και της αυτοπεποίθησης. Το μάθημα διδάσκει η Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλλιόπη Χρηστίδου.

Σεμινάριο με την Adeline Pastor
Στις 15 & 16 Ιουλίου (την 3η εβδομάδα των καλοκαιρινών μαθημάτων) το κλασικό μάθημα και την τεχνική στις Πουέντ θα διδάξει η κα. Adeline Pastor. Είναι απόφοιτη της National Ballet School of Alicia Alonso στην Havana Cuba και Πρώτη Χορεύτρια στο Θέατρο Aalto Essen της Γερμανίας ενώ έχει πάρει πρόσφατα το teaching certification της. Σε ηλικία 16 ετών κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στο Διεθνή διαγωνισμό της Βάρνας το 1998, με παρτενέρ τον διεθνής φήμης Rolando Sarabia , ο οποίος κέρδισε το Grand Prix εκείνη τη χρονιά.
Είναι από τα λίγα σεμινάρια που έρχεται τέτοια προσωπικότητα Διεθνούς φήμης στην χώρα μας. Το διήμερο αυτό σεμινάριο θα έχει ξεχωριστό κόστος.
Περισσότερες πληροφορίες για το Βιογραφικό της μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Adeline Pastor
Γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ξεκίνησε μπαλέτο από 8 ετών κι έλαβε την αρχική κατάρτιση μπαλέτου με την Claudette Douillon. Από το 1990-1996 κέρδισε πολλά Πρώτα Βραβεία , ειδικές τιμές και GRAND PRIX σε διαγωνισμούς στη Γαλλία και την Ελβετία (Prix Carpeaux, Petrus d'or, Prix de la ville de Biarritz, Prix d'exellence κ.α.) Την ξεχώρισε ο «Επιθεωρητής Χορού και Χορογράφος» Pedro Consuegra που την έστειλε το 1996 στο Εθνικό Σχολείο Μπαλέτου της Alicia Alonso. Το 1997, η Adeline έλαβε την "Τεχνική και Καλλιτεχνική τιμή, τιμή Αποκάλυψης" στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στην Κούβα. Το 1998 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό μπαλέτου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, το 1ο βραβείο και το GRAND PRIX στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της La Havana (Κούβα) και απέκτησε το Δίπλωμα αποφοίτησης από την Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Alica Alonso, με ειδική διάκριση, πρώτη στην τάξη της με έπαινο συγχαρητηρίων για την καλή δουλειά. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας υπό την καθοδήγηση της Alicia Alonso. Στη συνέχεια χόρεψε με αρκετές ομάδες χορού συμπεριλαμβανομένου του Ballet de Victor Ullate στην Ισπανία, και το 2000-2008 η Adeline προσλήφθηκε ως Soloist στο Κρατικό Θέατρο στο Wiesbaden, όπου χόρεψε σόλο ρόλους όπως Kitri στο "Δον Κιχώτης", "Ωραία Κοιμωμένη "," Ο Καρυοθραύστης ". Το 2008 η Adeline έγινε Principal Dancer (πρώτη χορεύτρια) στο Aalto Ballet Theatre Essen όπου χόρεψε ρόλους όπως την Swanilda στο "Coppélia", την Effi στο 'La Sylphide', την Carmen (Carmen / Bolero), τη Νύφη στο "Giselle", η Λίμνη των Κύκνων και η Edith Piaf όπου έχει εμφανιστεί ως χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός στο "La Vie en Rose". Μεταξύ των προσκεκλημένων εμφανίσεων του διεθνούς φήμης χορεύτριας συμπεριλαμβάνονται παραστάσεις στην Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ουκρανία, την Ιαπωνία, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο του 2010 έλαβε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Labat Danza στο ιταλικό Loano το "Grand Prix Guiliana Penzi". Για αρκετά χρόνια, η Adeline έδωσε διάφορα σεμινάρια μπαλέτου σε διάφορες χώρες, όπως στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία όπου ήταν επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού στην Valdrès και πρόσφατα στην Πορτογαλία στο διεθνές Ωδείο Annarella Sànchez στη Λεϊρία. Η Adeline είναι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα χορού και πιστοποιημένη dance therapist αφού στις 6.6.2018 απέκτησε ακόμα ένα δίπλωμα στο τέλος των σπουδών της.

Στο τέλος των καλοκαιρινών μαθημάτων όσοι εντυπωσιάσουν με την τεχνική τους κατάρτιση, την χορευτική τους ποιότητα, με την βελτίωση τους, την συμπεριφορά τους και την προσήλωση τους και εφόσον και αν θα επιλέξουν να συνεχίσουν την επόμενη σεζόν με το GNB, θα τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την 4 εβδομάδα του Summer Intensive.
Με την ολοκλήρωση και των 3 εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση της παρακολούθησης των Διεθνούς Καλοκαιρινών Μαθημάτων με τις ώρες, τα μαθήματα και τις υπογραφές των δασκάλων που τα έδωσαν (μόνο όσοι ολοκληρώσουν και τις 3 εβδομάδες θα λάβουν βεβαίωση).
Σημείωση: Όσοι παρακολουθήσουν μόνο το κλασικό Σεμινάριο με την Adeline Pastor θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του συγκεκριμένου μαθήματος χωριστά.
Περιορισμένος Αριθμός θέσεων. Με την συμπλήρωση των θέσεων θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις (εάν οι θέσεις συμπληρωθούν από άτομα για όλο το summer course τότε δεν θα μπορεί κάποιος να πάρει μεμονωμένες εβδομάδες).

1 Ιουλίου - 19 Ιουλίου 2019

Πρόγραμμα

Pilates | 11:00-12:00
Κλασικό μάθημα | 12:00-13:30
Ρεπερτόριο Μπαλέτου/Τεχνική Πουέντ | 13:30 -15:00
Διάλειμμα | 15:00-15:15
Σύγχρονος χορός | 15:15-16:45
Κλασικό Αρχαρίων 17:00-18:30

Ώρες: 5 ώρες και 45 λεπτά (ημερησίως)

Κόστος ανά εβδομάδα:
Κλασικό=60€
Κλασικό & Ρεπερτόριο=100€
Σύγχρονο= 50€
Pilates=40€
Όλα τα μαθήματα=160€/εβδομάδα (20 μαθήματα, 27.5 ώρες).

Κόστος 3 εβδομάδων:
Συνολικό κόστος: 480€ (60 μαθήματα, 82.5 ώρες)
Με προπληρωμή: έως 31 Μαΐου 350€, έως 26 Ιουνίου 390€
Κόστος ανά μάθημα:
3 εβδομάδες Κλασικό 180€, με προπληρωμή έως 31 Μαΐου 150€
3 εβδομάδες Κλασικό+ Ρεπερτόριο=300€, με προπληρωμή έως 31 Μαΐου 250€
3 εβδομάδες Σύγχρονο 150€ , με προπληρωμή έως 31 Μαΐου 100€
3 εβδομάδες Pilates 120€, με προπληρωμή έως 31 Μαΐου 90€.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου με την Adeline Pastor (τρίτη εβδομάδα 15/07/19-16/07/19) θα υπάρξει έξτρα κόστος για όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει!
Μόνο κλασικό με την Adeline Pastor (2 μαθήματα, 3 ώρες ) κόστος 250€ . Με προπληρωμή έως 25 Μαΐου 2019 Κόστος 200€
Κλασικό μάθημα και τεχνική πουέντ (4 μαθήματα, 5 ώρες) κόστος 300€. Με προπληρωμή έως 25 Μαΐου κόστος 250€ (ισχύει για όσους παρακολουθήσουν όλο το summer intensive)
Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο το διήμερο σεμινάριο το κόστος θα είναι 350€. Με προπληρωμή έως 25 Μαΐου 300€.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κόστος του σεμιναρίου με την Adeline Pastor είναι υψηλό διότι είναι ένα από τα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής και είναι μία τρομερή ευκαιρία που σπάνια συμβαίνει στην χώρα μας, μία χορεύτρια του επιπέδου της να έρθει να διδάξει. Είναι μία τρομερή εμπειρία ζωής και Ιστορικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.Το Greek Northern Ballet πάντα στοχεύει στο υψηλοτερο επίπεδο για αυτό και συνεργάζεται με Αστέρια Διεθνούς Επιπέδου.

Η 4η εβδομάδα
H 4η εβδομάδα καλοκαιρινών μαθημάτων είναι μία ειδική εβδομάδα όπου ο κύριος Pουτιανίδης θα αναλάβει στην κυριολεξία να οδηγήσει στην αλλαγή επιπέδου των παιδιών του μεσαίου τμήματος της σεζόν 2018-2019 και θα επιτραπεί να την παρακολουθήσουν μόνο όσοι αξίζουν με την πρόοδο τους στις προηγούμενες εβδομάδες και φυσικά προϋπόθεση θα είναι να δηλώσουν ότι θα ήθελαν να ενταχθούν στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα της σεζόν 2019-2020 με το GNB.
4η εβδομάδα καλοκαιρινών μαθημάτων

Θα γίνει ένα σεμινάριο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα. Σε μία εβδομάδα ο κύριος Ρουτιανίδης θα αναλύσει την Ρωσική σχολή από την αρχή της.
Σπουδαίοι Δάσκαλοι, πρώτοι χορευτές, καλλιτεχνικοί διευθυντές των Μαρίνσκι και των Μπολσοϊ που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην εξέλιξη του χορού με την διδασκαλία τους θα είναι σημείο αναφοράς. Konstantin Sergeev, πρώτος χορευτής και μετέπειτα καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μαριίνσκι (τότε ονομάζονταν Κίροφ). Η θρυλική μπαλαρίνα των αρχών του 20αιώνα Nataliya Dudinskaya των Μαριίνσκι. Ο μεγάλος δάσκαλος και μετρ του κλασικού χορού A.I.Pushkin που εκπαίδευσε και δημιούργησε τα λαμπρότερα ονόματα ανδρών χορευτών του 20αιώνα, Rudolf Nureyev και Michael Barysnikov. N. I.Tarasov, ο άνθρωπος που με την μεθοδολογία του εμπλούτησε το υπάρχον σύστημα της βαγκάνοβας και καθιέρωσε την εκπαίδευση της θρυλικής ακαδημίας μπαλέτου Bolshoi να δημιουργή άνδρες χορευτές. Ένας άλλος σπουδαίος δάσκαλος χορού ο Peter Pestov, το ασκησιολόγιο του οποίου μεγάλωσε τους διασημότερους χορευτές και μελλοντικούς καλλιτεχνικούς διευθυντές της εποχής μάς, όπως Vladimir Malakhov(υπήρξε πρώτος χορευτής στην όπερα της Βιέννης και του American Ballet theater και καλλιτεχνικός διευθυντής στην όπερα του Βερολίνου), Alexey Ratmansky (πρωήν καλλιτεχνικός διευθυντής Μπολσοϊ, Μπαλετμαστερ στο American Ballet Theater), Yuri Burlaka, (πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής Bolshoi) κ.α.
Θα αναλυθούν η τεχνική του ρωσικού μπαλέτου από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 μέχρι σήμερα και θα γίνει η ένωση της τεχνικής με το πάθος και το όραμα των μεγάλων χορευτών του παρελθόντος που σπανίζει στις μέρες μας. Η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί σε κέντρο χορού όπως η Μόσχα και το Greek Northern Ballet σε Bolshoi στα φετινά καλοκαιρινά μαθήματα, μόνο λίγα μέτρα από το σπίτι σας ή μερικά χιλιόμετρα από την πόλη σας.
Δηλώστε συμμετοχή, δουλέψτε σκληρά, κερδίστε μία από τις ελάχιστες θέσεις για την 4η εβδομάδα και παρακολουθήστε ένα σεμινάριο που είναι μοναδικό παγκοσμίως και φυσικά που είναι πολύ σπάνιο να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της τεράστιας ύλης που θα αναλυθεί όσων αφορά την τεχνική, την χορευτικότητα, την αντίληψη, την ψυχοσύνθεση του χορευτή, το πάθος και την μουσικότητα.
Την 4η εβδομάδα όλα αποκτούν νόημα στην ζωή των χορευτών! Έπειτα από 3 δύσκολες εβδομάδες εκπαίδευσης και προετοιμασίας οι ελάχιστοι, επίλεκτοι μαθητές που θα είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν αυτήν την εβδομάδα μαθημάτων θα μάθουν πώς πέρα από την κούραση, τους κόπους και τον ιδρώτα, όταν ασχολείσαι με την τέχνη δεν μπορείς παρά μόνο μπροστά να πάς... ομαλά, ευδιάθετα, ακούραστα στο πνεύμα και στην ψυχή, πετώντας κυριολεκτικά στον αέρα!!!
Γυμνασθείτε σκληρά, προετοιμαστείτε για κάτι που μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ποτέ ξανά. Ο Αθανάσιος Ρουτιανίδης είναι ο μοναδικός απόφοιτος από την Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσοϊ στην ιστορία της Ελλάδος και πλέον με το μοναδικό αναγνωρισμένο πτυχίο Ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Στο Greek Northern Ballet το μέλλον για τον Έλληνα Χορευτή / Ελληνίδα Χορεύτρια, είναι εφικτό! Αποφάσισε τώρα και στείλε την αίτηση συμμετοχής σου έως τις 25 Μαΐου όταν λήγει και η πρώτη προπληρωμή.

4η Εβδομάδα
H διάρκεια θα είναι 12:00-18:00 το απόγευμα
Θα περιλαμβάνει

Advanced Stretching | 12:00-13:00
Κλασικό μάθημα |13:00-15:00
Τεχνική στις Πουέντ | 15:00 με 16:00
16:00 με 17:00 |  Ρεπερτόριο (Variation)
17:00 με 18:00 | Αναλυση Ρωσσικής Σχολής

H 4η εβδομάδα θα αποτελείται από επίλεκτους μαθητές. Όλα τα μαθήματα θα τα διδάξει ο κύριος Ρουτιανίδης Αθανάσιος. Ο αριθμός τον ατόμων θα είναι περιορισμένος ώστε να γίνει ιδιαίτερη δουλειά με τον κάθε μαθητή, με πρακτική εξάσκηση. Θα γίνει εξήγηση-ανάλυση της χρησιμοποίησης των εσωτερικών αισθήσεων του σώματος και ο κύριος Ρουτιανίδης με ειδικές ασκήσεις θα προσπαθήσει να περάσει όλες αυτές τις αισθήσεις που πρέπει να έχει το μυϊκο σύστημα ώστε να ενεργοποιηθούν σωστά και ο μαθητής να αρχίζει να βγάζει και ποιοτικά και ποσοτικά πράγματα που δεν μπορούσε προηγουμένως. Η αλλαγή επίπεδου θα συμβάλλει στην αντίληψη του μπαλέτου στην ουσία του καθώς και στην νοοτροπία και ψυχολογία του κάθε μαθητή.

Κόστος εβδομάδας: 150€

Greek Northern Ballet
Πτολεμαίων 28, Θεσσαλονικη
Εάν θέλετε να μην χάσετε την θέση σας θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 25 Μαΐου και να προπληρώσετε έως τις 31 Μαΐου 2018.
→Αποστείλετε την αίτησή σας με τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,(με φωτογραφίες σε χορευτική πόζα τουλάχιστον δύο και αν υπάρχει ένα βίντεο με μία variation κλασικό & σύγχρονο, μια σύντομη αναφορά σε εσάς ή ένα βιογραφικό σας, ώστε να έχουμε μία πρώτη ιδέα για εσάς και το πώς θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε εξελιχθείτε καλύτερα στα καλοκαιρινά μας μαθήματα).

Τηλ. Επικοινωνίας: 6947 471 492

Facebook: www.facebook.com/greeknorthernballet/

www.greeknorthernballet.com

Read 221 times Last modified on Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 21:03
Like us on Facebook