"The Lindy Hop" με τους Βασιλική Παπαδοπούλου και Παντελή Δανιά (Twende Dance Project) (+PLUS)

Το Lindy Hop είναι ένας αμερικάνικος, αυτοσχεδιαστικός Jazz χορός σε ζευγάρια που εμφανίστηκε την περίοδο του μεσοπολέμου (1930 -1940) στο Harlem της Νέας Υόρκης. Χορευόταν στη swing jazz μουσική των big Bands και ήταν ο δημοφιλέστερος χορός εκείνης της εποχής. Όπως ακριβώς και η jazz μουσική, έτσι και το Lindy Hop ως αυθεντικός jazz χορός, εγκόλπωσε και ενσωμάτωσε προϋπάρχοντα στοιχεία από χορούς όπως το Cakewalk, Breakaway, Charleston, κ.α., ενώ κατά την εξέλιξή του αποτέλεσε τη βάση για πληθώρα μεταγενέστερων χορών (όπως για παράδειγμα το boogie woogie, το jive, το rock n' roll, κτλ). Αναβίωσε στην αυθεντική του μορφή κατά τη δεκαετία του '80 και από τότε εξαπλώνεται παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας και στην Ελλάδα το 2006.

Αν θέλετε να μάθετε να χορεύετε στη μουσική των Louis Armstrong, Duke Ellington, Count Basie, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, αλλά και πολλών άλλων μεγάλων jazz καλλιτεχνών, δηλώστε συμμετοχή!

Instructors: Pantelis Danias, Vasiliki Papadopoulou
"The Lindy Hop" με τους Βασιλική Παπαδοπούλου και Παντελή Δανιά (Twende Dance Project) (+PLUS)
Κάθε Πέμπτη | 19:00 - 20:00


με την κάρτα Dancetheater Plus

Twende Dance Project
Κοντογιάννη 5, Τ.Κ 14123, Λυκόβρυση Αττικής
ΗΣΑΠ: ΚΑΤ ή ΚΗΦΙΣΙΑ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Β9: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ
Τ. 210.2826727 | Μ. 6946 852 154
FB: Twendedanceproject


Η Βασιλική ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τον κλασικό χορό για 7 χρόνια και έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη χορού, όπως Σύγχρονο και Latin. Το 2013 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Lindy Hop και το Authentic Jazz, τα οποία τη μάγεψαν με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα που τα χαρακτηρίζει. Έκτοτε χορεύει συστηματικά έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σπουδαίους δασκάλους απ' όλο τον κόσμο. Οι Jazz χοροί της αποπνέουν κέφι, ενέργεια, ελευθερία, αποτελούν γι'αυτήν τρόπο έκφρασης, πηγή έμπνευσης!

Ο Παντελής ξεκίνησε να χορεύει το 2009, όταν γνώρισε το Lindy Hop στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων του Lindy Hop Greece (Michael Widmer, Χριστίνα Λουκάκη, Αλέξανδρο Μαρίνη, Ράνια Ευαγγελινού) ανακάλυψε το βάθος του χορού και έμαθε να εκφράζεται μέσω της αγαπημένης του μουσικής, της swing jazz. Σύντομα, άρχισε να ταξιδεύει σε μερικά από τα καλύτερα φεστιβάλ και σκηνές στην Ευρώπη (Ελβετία, Σουηδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία) διευρύνοντας ή εμβαθύνοντας στο χορό του. Συμμετείχε ενεργά σχεδόν σε όλες τις παραγωγές του Lindy Hop Greece (Swingalonica, Swing 'n' Swim), καθώς και σε άλλες δράσεις και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Count Basie Orchestra, ΜΜΘ, 2010; Maxi's White Christmas, Regency Casino, 2013). Από το 2013 μοιράζεται με πάθος την εμπειρία, τις μουσικές και χορευτικές του γνώσεις διδάσκοντας, χορογραφώντας και παίζοντας μουσική στη Θεσσαλονίκη αρχικά, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Καβάλα, Ξάνθη, Βόλος, Καλαμάτα, Αθήνα). Τα τελευταία δύο χρόνια ζεί και εργάζεται στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα tap από τον Θάνο Δασκαλόπουλο και τη Σωτηρία Ρουβολή. O Παντελής είναι ένας αφοσιωμένος δάσκαλος και χορευτής, γεμάτος δημιουργικότητα και αγάπη για τον αυτοσχεδιασμό και την ελευθερία που αντιπροσωπεύει η Jazz ως χορός, αλλά και μορφή τέχνης γενικότερα.
"...one can become as cool as one wishes to be." Duke Ellington

Read 998 times Last modified on Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 21:35

Follow Us