Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 22:39

Εισαγωγικά Σεμινάρια Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Πρᾶξις de Poetica)

Awakening the Body | Εισαγωγικά σεμινάρια στην κινητική πρακτική του Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά στο Πρᾶξις de Poetica.

Το Movement Medicine είναι μια πρακτική διαλογισμού μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την επίγνωση/mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής και καθοδήγησης, φέρνουμε την προσοχή μας σε ό,τι είναι ζωντανό στο σώμα – αισθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα, μνήμες... Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το σώμα να μας δείξει την αλήθεια του και, αφήνοντάς το να μας «σχηματίσει», τη μετουσιώνουμε σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση.

Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), καλλιεργώντας αυτή την εμπιστοσύνη, ανακαλύπτουμε δημιουργικούς τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση, αλλά και πιο βαθιά σύνδεση με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποσυμπίεσης και αναζωογόνησης - αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, τη δημιουργικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.
Δεν απαιτείται καμία πρότερη εμπειρία με το χορό, καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος) και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.
Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.
Εισαγωγικά Σεμινάρια Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Πρᾶξις de Poetica)


Πέμπτη 4 Απριλίου ή /και Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 | 19:00 – 21:00

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ το κάθε δίωρο σεμινάριο
40 ευρώ η συμμετοχή και στα δύο σεμινάρια

Πρᾶξις de Poetica
Πρᾶξις de poetica,
Κέντρο Τέχνης και Σωματικής Έκφρασης

Στρατονίκης 11, Υμηττός (πλησιέστερη στάση μετρό: Δάφνη)
210 -7626066 / 6972875181/ 6944376363
Fb: @praxisdepoetica / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η κράτηση θέσεως γίνεται έως την 1η Απριλίου με καταβολή του ποσού στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου.
Τράπεζα Πειραιώς, IBAN: GR 48 0172 0660 0050 6608 6608 340

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορέσει να παρευρεθεί την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου, θα πρέπει να ενημερώσει τουλάχιστον δύο εργάσιμες μέρες πιο πριν, ώστε να του επιστραφεί το ποσό που έχει ήδη καταβάλλει.


Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah & Ya' Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine (Ντέβον, Νότια Αγγλία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων MovementMedicine στην Αθήνα και σύντομα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011 κι εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο TwiceBorn | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine.

Read 659 times Last modified on Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 13:17
Like us on Facebook