Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 11:05

Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα (Proastio Art)

Η Λεκάνη και τα Ισχία:
Μια θεωρητική και βιωματική σωματική προσέγγιση

«Όσο κι αν ο βασιλιάς κάθεται στο θρόνο του δεν παύει να κάθεται στον πισινό του»
Τερέζ Μπερτερά, Η τίγρη στο κορμί μας, εκδ. Θυμάρι

Τα ζωντανά οστά της λεκάνης και των ισχίων μεταφέρουν το βάρος μας. Μεταδίδουν κίνηση κι απελευθερώνουν ενέργεια από τα πόδια στην σπονδυλική στήλη κι από την σπονδυλική στήλη στα πόδια. Είναι μια πολυδιάστατη δομή που υποστηρίζεται από πολλούς διερχόμενους μυοτατικούς ιστούς. Η φυσιολογική λειτουργία της λεκάνης και των ισχίων μας βοηθά να αντιληφθούμε τον τρόπο που οδηγούν την κίνηση. Αποκτούμε έτσι αίσθηση γείωσης, λειτουργική αποτελεσματικότητα, σιγουριά καθώς και την αίσθηση ότι είμαστε στο σώμα.

Λίγα λόγια για την διαδικασία των μαθημάτων:
Το υλικό του μαθήματος δίνεται μέσα από θεωρητικές πληροφορίες και βιωματικές κινητικές διαδικασίες. Με απλό και καθαρό τρόπο μελετώνται βασικά στοιχεία της εμβιομηχανικής που αναφέρονται στην ανατομική δομή και στην λειτουργικότητα των αρθρώσεων. Δίνεται σημασία τόσο στην αντικειμενικότητα όσο και στην υποκειμενικότητα. Χρησιμοποιούμε το άγγιγμα, την παρατήρηση, την αισθητηριακή ενεργοποίηση, την εξισορρόπιση του μυϊκού τόνου και συγκεκριμένα κινητικά μοτίβα ή αυτοσχεδιασμούς με σκοπό την μετακίνηση στον χώρο. Η μουσική και η σιωπή γίνονται εργαλεία υποστήριξης της μαθησιακής κι εκφραστικής εμπειρίας. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε σώμα, αντί να έχουμε απλώς ένα σώμα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε:
- όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το σώμα τους σε ένα θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο με βάση την κίνηση και τον χορό χωρίς προηγούμενη εμπειρία
- σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το χώρο του χορού, του θεάτρου και γενικά των παραστατικών τεχνών, του αθλητισμού, της γυμναστικής
- σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ιατρικής, της κινησιολογίας, της χοροθεραπείας και της ψυχικής υγείας καθώς και της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής.

Το Axis Syllabus είναι ένα σύστημα συσχετισμού κινητικών αρχών, ένα εγχειρίδιο σχετικά με την εκπαίδευση του σώματος και την πρακτική της κίνησης, σε ένα προσεγγίσιμο πλαίσιο, για χορευτές, αθλητές και φυσιοθεραπευτές. Με κύριο στόχο την προστασία και ενίσχυση των ικανοτήτων των χορευτών και αθλητών του σήμερα και την επανεκπαίδευση των δασκάλων που ασχολούνται με την κίνηση, χορογράφους και υπεύθυνους σε οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα.

Η ερευνητική κοινότητα του Axis Syllabus εργάζεται για να ανανεώνει και να μεταβιβάζει τις γνώσεις των έμβιο-μηχανικών αρχών που οργανώνονται με βάση το σύστημα Axis Syllabus, μελετώντας και παίρνοντας πληροφορίες από την κοινωνιολογία, ψυχολογία και παιδαγωγική με στόχο έναν αποτελεσματικό και ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Το Axis Syllabus διαμορφώνει το πλαίσιο για μια κοινότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών, πιστοποιημένων σε ποικίλες ιατρικές και σωματικές επιστήμες όπως: νευρολογία, μηχανολογία, κινησιολογία, Rolphing, Feldenkrais, Gyrotonic, Bart, Pilates, Laban, καθώς και ποικίλες παραστατικές τέχνες και συστήματα κίνησης όπως: ιππασία, τσίρκο, φωνητική, capoeira, african expressionism, μπαλέτο, yoga, σύγχρονος χορός, παντομίμα, σωματικό θέατρο και hip hop.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου / 2 Μαρτίου / 6 Απριλίου 2019 | 13.30 -15.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Drop in Axis Syllabus 13€/ μάθημα
10€ για σπουδαστές- αποφοίτους Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών και μέλη του Proastio Art
Mε εφάπαξ προπληρωμή (3 Axis Syllabus): -10%

Συνολικά το Dance Course 2ου τριμήνου (δείτε πληροφορίες για τους καθηγητές και τα μαθήματα) με εφάπαξ προπληρωμή:
-12% / μήνας (35€/4 μαθήματα)
-15% /τρίμηνο (96€/11 μαθήματα)

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.


Proastio Art

Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Τηλ: 2102470604. 6993954907
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Proastio Art Centre
Instagram: proastio_art

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον Προαστιακό Σταθμό Άνω Λιοσίων
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)


Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος τoυ Διεθνούς Ερευνητικού Δικτύου Axis Syllabus (ASIRΝ)  με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και δάσκαλος Pilates και Fascial Fitness Trainer. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη.
Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά.
Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού "Κέντρο Χορού και Τεχνών" της Τατιάνας Λομβέρδου, στο Νομαδικό Κολλέγιο του Axis Syllabus και σε εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διαφορετικά επίπεδα ατόμων. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και τη μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες.
Διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.

Read 1041 times Last modified on Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 19:59
Like us on Facebook