Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 00:11

"Χωρικές Αναζητήσεις" με την Γωγωντίνα Ατζάμπου (Proastio Art)

Χωρικές Αναζητήσεις

Με εργαλείο την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε σώματος θα ανακαλύψουμε μέσω της προσωπικής μας κίνησης πώς μπορούμε να μεταβάλλουμε τη συμβατική αίθουσα χορού σε χώρους πολλών κινητικών αποφάσεων και επιλογών, δίνοντάς της νόημα και υπόσταση.
Μέσω χορογραφημένων κινητικών φράσεων και καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, θα πειραματιστούμε με τη δυναμική της κίνησης όπως αυτή επηρεάζεται από τις σημασίες που δίδονται στον χώρο.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αντιληφθούμε με βιωματικό τρόπο πώς ο χώρος νοηματοδοτεί την κίνηση και τη μετατρέπει σε «αφήγηση» αποτελώντας εργαλείο σε μια site-specific performance.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε
- όσους αγαπούν τον χορό και έχουν σχετική εμπειρία στην κίνηση
- αρχάριους και προχωρημένους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές-ριες
- σε όσους ενδιαφέρονται για τη μελέτη της σχέσης κίνησης και χώρου καθώς και του σώματος ως εργαλείο αντίληψης και διαμόρφωσης του χωρικού πεδίου.
"Χωρικές Αναζητήσεις" με την Γωγωντίνα Ατζάμπου (Proastio Art)
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 | 13:30-15:00

Κόστος:
Drop in 9€ / μάθημα
7€ για σπουδαστές- αποφοίτους Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών, μέλη του Proastio Art

Πληροφορίες:
τηλ. 2102470604, 6993954907
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook

Συνολικά το Dance Course 2ου τριμήνου (δείτε πληροφορίες για τους καθηγητές και τα μαθήματα) με εφάπαξ προπληρωμή:
-15% / μήνας (35€/4 μαθήματα)
-20% /τρίμηνο (103€/12 μαθήματα)

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Proastio Art
Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Προαστιακός Σταθμός Άνω Λιοσίων (ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον σταθμό)
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό - Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)

Σύνδεσμοι:
Site: Proastio Art
Facebook: facebook event
Instagram: proastio_art


Η Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού.
Μεταπτυχιακός τίτλος στο ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός» με θέμα «Χώρος και Κίνηση – ένας συνεχής και παραγωγικός διάλογος» (ΕΜΠ, 2009).
Εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ πάνω σε site specific χορογραφίες και στη διαδραστική σχέση κίνησης – χώρου.
Συνεργάζεται στην οργάνωση σεμιναρίων στα προπτυχιακά τμήματα.
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Choreogenic", έχει παρουσιάσει το βίντεο "Choreogenic" στην Quadrennial of Performance Design and Space στην Πράγα 2015, εκπροσωπώντας την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, στην ημερίδα «Νέες Χωρικότητες: παραστατικές τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος» του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ, τη site specific performance "Choreogenic II_atrium stimulation" στο Μουσείο Μπενάκη -Κτίριο Πειραιώς στα πλαίσια της έκθεσης
[OUT]TOPIAS, Περφόρμανς και υπαίθριος / δημόσιος χώρος (2016) καθώς και το "Urban Swarm" στις δράσεις του Athens Intersection και Athens Trigono για την πιλοτική αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας (2017). Καλλιτεχνική διευθύντρια του "Proastio Art". https://choreogenic.wordpress.com/

 

Read 278 times Last modified on Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 00:34
Like us on Facebook